Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagande, allmänt

Elmia Produktionsmässor är Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri

Många nya satsningar under Elmia Produktionsmässor – Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri

På Elmia Produktionsmässor i Jönköping 14-17 maj 2024 möter du morgondagens innovationer och trender inom tillverkande industri och tar del av den senaste tekniken inom produktionsutrustning i drift. Det här är arenan där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fokus. Tre teman Smart-, Hållbar- och Omställbar industri genomsyrar mässorna.

Framtiden är fossilfri. Thomas Hörnfeldt, Vice President Sustainable Business, visar SSAB:s fossilfria metallpulver för additiv tillverkning.

Framtiden är redan här – i fossilfritt stål

För besökarna i SSAB:s monter på Elmia Subcontractor är det ett ämne som överskuggar alla andra – det fossilfria stålet. Och det är redan här, berättar Thomas Hörnfeldt, Vice President Sustainable Business. – Köper du en eldriven tung lastbil från Volvo idag kan du, om du ha tur, få en lastbil där delar av chassit består av fossilfritt stål, berättar Thomas.

Karin Holst, försäljnings- och marknadschef, och Edvin Resebo, vd, pratar additiv tillverkning i metall med Elmia Subcontractors besökare.

Läge för svensk industri att växa med AM-teknik

Deras mission är tydlig – att fler industriföretag ska upptäcka möjligheterna med additiv tillverkning även för serieproduktion. Amexci AB är specialiserade på 3D-utskrifter i metall och möter för första gången underleverantörerna på Elmia Subcontractor.

Efter nedstängning under en pandemi fick Elmia äntligen leverera de mässor som blivit uppskjutna sedan två år tillbaka. Agne Bengtsson, vd på Elmia, summerar en spännande omstart och ett händelserikt år - och fokuserar på utvecklingen framåt.

Ett unikt mäss- och mötesår

Helt plötsligt var det dags att öppna upp igen, efter en pandemi där mötesplatser fått bomma igen totalt. Mässor och möten som pausats kunde hastigt återta sin plats och genomföras på Elmia. Agne Bengtsson, vd för Elmia AB, ger oss några guldkorn och insikter från året – och blickar framåt mot 2023.

Tom Schulz Radonja och Johanna Donker, båda affärsutvecklare på Almi, hjälper dig att komma i gång med ditt hållbarhetsarbete redan vid ett första besök i montern.

Hitta nya hållbara möjligheter på Sustainability Arena

Fundera. Agera. Och producera – hållbart. På Sustainability Arena öppnar sig helt nya dörrar för dig som vill ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete. Här inspireras du av andra företag och får precis den hjälp som ditt företag är i behov av. Allt för att du ska kunna komma vidare på din hållbarhetsresa.

NEVS visar sin första prototyp av den nya autonoma bilen Sango som är grunden i deras mobilitetslösning för delade resor.

Nevs letar leverantörer till framtidens mobilitetslösning

Framtidens mobilitet är redan här. På Elmia Subcontractor visar Nevs den nya autonoma bilen Sango som är grunden i deras mobilitetslösning för delade resor. Samtidigt söker Nevs efter nya leverantörer att samarbeta med i den fortsatta utvecklingen. – Vi visar vår allra första prototyp, nu ska vi utveckla nästa generation.

Lotta Frenssen, VD Elmia och Jonas Dahlberg, VD Nolia.

Starka mässaktörer i skogen inleder samarbete: ”Vi vill göra vårt för att lyfta AB Sverige”

Två av landets ledande mässföretag inleder nu ett samarbete kring mässor, event och konferenser riktade mot skogens aktörer. – Vi kraftsamlar tillsammans för skogen. Samverkan mellan våra mötesplatser stärker möjligheten till effektiva erfarenhetsutbyten inom skogsnäringen vilket är viktigt för AB Sverige, säger Jonas Dalberg, VD Nolia och Lotta Frenssen, VD Elmia i ett gemensamt uttalande.

Vägtransportfokus visar vägen!

Vägtransportfokus visar vägen!

2-3 juni samlas tongivande aktörer inom transportnäringen under det digitala eventet Vägtransportfokus. Har möter du representanter för fordonstillverkare, påbyggare, myndigheter, politiker, experter och företag med smarta lösningar för dig i din vardag som verksam inom branschen.

Ola Tengroth, CEO Lesjöfors, en av årets ambassadörer för Elmia Subcontractor berättar om företagets hållbarhetsstrategi.

Hållbarhet i fokus när Lesjöfors rustar för tillväxt

- Hållbarhet och affärer går hand i hand menar Ola Tengroth, CEO Lesjöfors Group. När företaget i början av april gick över till fossilfri biogasol i sin anläggning i Värmland var det mer än bara en liten lokal förändring. Skiftet innebär ett minskat koldioxidutsläpp med upp till 70 procent utifrån koncernens långsiktiga mål till år 2023. Snabb payback på investerad peng!

Christian Larsson från Parker Hannifin tyckte att den digitala matchmakingen fungerade väldigt bra.

Parker Hannifins möten gav resultat direkt

Parker Hannifin hann med sex möten när matchmakingen på Elmia Subcontractor Connect drog i gång. Ett möte kommer med största säkerhet leda fram till mer ingående diskussioner om affärer.

Bättre vägmarkeringar ger säkrare trafik

Ökat och bättre arbete med vägmarkeringar är en viktig insats för att få ner antalet trafikolyckor. Svenska Vägmarkeringsföreningen, SVMF, kommer till På Väg och presenterar bland annat en ny handbok för vägmarkeringar.

Kocken som värnar om lammköttet visar vägen på Elmia Lantbruk

Kocken som värnar om lammköttet visar vägen på Elmia Lantbruk

På Elmia Lantbruk kommer kocken och föreläsaren Sven-Erik Larsson att stycka och tillaga lamm på scenen. Det som började som ett sökande efter mat av bra kvalitet för eget bruk är idag något mycket mer. På mässan kommer han ställa kopplingen mellan styckboden och köket i fokus.

​Vägvinnande mässa om arbete på väg

Det blev succé direkt för den nya mässan På Väg, mässan för alla som arbetar på väg. Två intensiva dagar med möten, affärer och kunskap blev en givande mötesplats för hela branschen.

DreamHack stannar på Elmia

DreamHack stannar på Elmia

Det är nu klart att världens största digitala festival – DreamHack – blir kvar på Elmia i Jönköping. Elmia och DreamHack har tecknat avtal om samarbete fram till och med 2018 med evenemang både sommar och vinter, DreamHack Summer och DreamHack Winter. De båda evenemangen lockar varje år tillsammans över 50 000 unika besökare och följs av över 15 miljoner tittare världen över på Internet och TV.

Ny chef för Arena Logistik och Produktion på Elmia AB

Ny chef för Arena Logistik och Produktion på Elmia AB

​Benny Blick blir ny chef för Arena Logistik och Produktion på Elmia AB. Benny Blick är 53 år, och arbetar just nu som teknisk chef för Landstingsfastigheter i Jönköpings län. Han har en civilingenjörsexamen från Chalmers Tekniska högskola i Göteborg och flera års erfarenhet av arbete i ledande befattning. Han tillträder sin nya tjänst på Elmia i slutet av mars.

Jätten har vaknat - USA storsatsar på bioenergi

Jätten har vaknat - USA storsatsar på bioenergi

USA har på senare år framställts som världens miljöbuse. Bilden håller på att ändras snabbt och i verkligheten har utvecklingen hunnit längre än vad den federala regeringens agerande ger intryck av. Något som redovisades på World Bioenergy i Jönköping nyligen.

Svensk bioenergi kan stabilisera Colombia

Colombia håller på att ställa om sitt energisystem. Och svensk bioenergiteknik kan bli en del av det pussel som läggs för att stabilisera läget i landet. Sverige är ett föregångsland när det gäller bioenergi. En av delegationerna som kommer består av politiker och affärsmän från Colombia. De vill lära sig mer om bland annat avfallshantering.

Kommunerna eldar upp fordonsbränsle

Marknaden skriker efter biogas till bilar. Men i flesta kommuner används den till annat. I bästa fall för att värma lokaler. I Sverige har etanolen det tungt med bland annat höga spannmålspriser. Då passar biogasen på att markandsföra sig som det billigaste bränslet till bilar.

Visa mer