Gå direkt till innehåll

Nyhet -

​Vägvinnande mässa om arbete på väg

Det blev succé direkt för den nya mässan På Väg, mötesplatsen för alla som arbetar på väg. Två intensiva dagar med möten, affärer och kunskap blev en härlig fest för branschen.

– Vi är nöjda, absolut. Vi har knutit jättebra kontakter både med andra leverantörer och besökare. Det är roligt att visa upp sina produkter och få respons av andra i samma bransch. Det har också varit jättebra respons på Barriärtorget. Det var lyckat att visa upp skyddsanordningar samlat så här, så att mässbesökarna kunde gå runt och studera olika modeller och utföranden, säger Marit Österberg, säljare och utbildare på Saferoad Traffic AB och ansvarig för Barriärtorget, mässans särskilda plats för skyddsanordningar.

Ramirent visade både sitt SafePass GC-räcke och hade premiärvisning för sin alldeles nya och patentsökta SafePass Fordonsbarriär. Den nya barriären drog många blickar och väckte uppmärksamhet både i deras monter och på Barriärtorget.

– Intresset har varit väldigt stort och det har varit mycket positiv feedback på våra produkter. Det ska bli så roligt att börja leverera vårt nya SafePass-system ut till kunderna! Jag tycker mässan har varit bra också. Det har varit helt rätt forum för oss som jobbar i branschen, helt rätt fokuserad, säger Hanna Sunnerheim, forsknings- och utvecklingsingenjör på Ramirentägda Safety Solutions Jonsereds AB.

Utbildning och seminarier

Danska ATKI A/S deltog på mässan för att visa upp sina produkter och utbud. Företaget är specialiserat på räkning och mätning av allt som har med trafik och fordon att göra, och visade bland annat sin intelligenta vägkantsstolpe, som både räknar och klassificerar alla fordon och fordonsslag som passerar.

– Det har varit bra för oss att komma hit och visa upp våra produkter. Det är ju speciellt med en mässa som är så inriktad på vägar. Vi har fått flera bra kontakter med både besökare och andra leverantörer här i Sverige som vill veta mer om våra produkter och vad vi kan erbjuda, säger Anders Harnæs, konsulent på ATKI A/S.

På Väg arrangeras av Elmia tillsammans med Sveriges Branschförening för Säkrare Vägarbetsplatser, SBSV, och i samarbete med Trafikverket. Premiären samlade 800 besökare och greppet med en mässa som både visade upp branschnyheter och bjöd på utbildning och lärorika seminarier föll mycket väl ut.

– Det har varit bra stämning och intresserade besökare. Vi har fått hit de yrkesgrupper vi både ville och hoppades skulle komma hit. Seminarierna har varit välbesökta, till och med överfullt, och mässan träffar helt rätt med sitt utbud. Många är eniga om att de vill ha mässan just så här, och många tycker också att det är bra med två dagars mässa. Nu jobbar vi vidare, för det här kan bara bli ännu bättre, säger Göran Fredriksson, företrädare för SBSV.

För mer information om På Väg kontakta:

Stefan Carlsson, projektledare På Väg, mail: stefan.carlsson@elmia.se, tel: 036-15 21 33

Göran Fredriksson, företrädare SBSV, mail: gf@sbsv.se, tel: 070-441 92 54

Annette Fröstberg, kommunikationsansvarig På Väg, mail: annette.frostberg@elmia.se,

tel: 036-15 21 24

Läs mer om På Väg: https://www.elmia.se/pavag/

Relaterade länkar

Ämnen

Relaterat innehåll

Relaterade event