Gå direkt till innehåll
Christian Larsson från Parker Hannifin tyckte att den digitala matchmakingen fungerade väldigt bra.
Christian Larsson från Parker Hannifin tyckte att den digitala matchmakingen fungerade väldigt bra.

Nyhet -

Parker Hannifins möten gav resultat direkt

Sex möten bara på tisdagen. Varav ett som med säkerhet kommer att leda till en offert. Det var en fullspäckad men givande dag för Parker Hannifin när matchmakingen på Elmia Subcontractor Connect drog i gång.

– Väldigt bra!

Så sammanfattar Christian Larsson, strategisk inköpare på Parker Hannifin i Trollhättan, den första dagen av Elmia Subcontractor Connect. Sex möten med lika många leverantörer hann han med och det var möten som gav resultat direkt.

– Ett av mötena var med ett nytt företag för oss som vi kommer att kontakta inom kort för att offerera artiklar. Det känns väldigt positivt. Vi var inte specifikt ute efter att hitta nya företag, utan jag skrev ner vad vi letade efter och de kontakta oss. Då blev vi nyfikna att höra vad de kunde bidra med, säger han.

Även om de övriga fem mötena kanske inte leder ny kontakt i närtid menar Christian Larsson ändå att det var givande att få träffa företagen.

– Det gav en allmän kännedom om företagen som är bra för framtiden. Ett företag som Parker Hannifin står aldrig still utan utvecklas hela tiden. Då finns det nya behov med jämna mellanrum och om vi redan har haft ett första möte med företaget behöver vi inte börja från scratch varje gång. Därför har vi en bas med leverantörer som vi har kontakt med, säger han.

Hur var det då att träffas via länk? Matchmakingen på Elmia Subcontractor Connect är helt digital och alla möten sker genom ett webbaserat program. Inga problem, menar Christian Larsson, som samtidigt ser fördelar med förinbokade möten.

– Mycket bra. Det finns värden med intima webbmöten då man får reda på mycket mer om företaget än vid ett snabbt besök i montern. Jag är positivt överraskad.

För mer information, kontakta:

Helena Åhs, mässansvarig, Elmia Subcontractor

helena.ahs@elmia.se, +46 36 15 23 10

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Flera riksdagspolitiker deltar programmet online under Elmia Subcontractor Connect nästa vecka!

Här är hela programmet under Elmia Subcontractor Connect 2020

Högintressanta gäster från industrin, näringslivet och politiken gästar programmet på Elmia Subcontractor Connect 2020, för att dela med sig av sina tankar och visioner. Bland annat ger näringsminister Ibrahim Baylan sin syn på tillverkningsindustrin i Sverige i skuggan av coronapandemin och Sinf presenterar Exportkartläggningen med efterföljande paneldiskussion.

Elmia Subcontractor lanserar i år den digitala mötesplatsen Elmia Subcontractor Connect 2020 - på samma datum som den fysiska mässan skulle ha genomförts, 10 – 13 november.

Elmia Subcontractor lyfter tillverkningsindustrin

Svensk tillverkningsindustri är livsviktig. Det har aldrig varit så tydligt som under Corona-pandemin. Effekterna är tydliga och utmaningarna är nya och många – men även möjligheterna. Den digitala mötesplatsen Elmia Subcontractor Connect 2020 lanseras på samma datum som den fysiska mässan skulle ha genomförts, 10 – 13 november.

Näringsminister Ibrahim Baylan gästar Elmia Subcontractor Connect.

Näringsministern deltar på Elmia Subcontractor Connect 2020

Näringsminister Ibrahim Baylan deltar på Elmia Subcontractor Connect 2020. Även Centerns partiledare Annie Lööf, energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman samt Lars Hjälmered, energi- och näringspolitisk talesperson för Moderaterna deltar i programmet.

Henrik Berner, försäljningschef på Lesjöfors AB, deltar på matchmaking på årets Elmia Subcontractor Connect i november.

Lesjöfors letar det oväntade på Elmia Subcontractor Connect 2020

Årets ambassadör till Elmia Subcontractor är självklart med på matchmakingen under Elmia Subcontractor Connect. Förhoppningen är att hitta nya kontakter med företag i oväntade branscher. Matchmakingen är ett perfekt tillfälle för sådana otippade möten

Leverantör möter leverantör på matchmaking under Elmia Subcontractor Connect 2020

Motion Control ser samarbetsmöjligheter i framtida projekt

5-6 möten inbokade och Anders från Motion Control hoppas på fler. Under tisdagen hölls ett möte, två leverantörer emellan, med företaget Syntronic, där de snabbt kunde snappa upp framtida samarbetsmöjligheter. En fullspäckad och givande första dag på årets digitala matchmaking på Elmia Subcontractor Connect.

Tolv möten på en dag. Och förhoppningsvis en eller två nya leverantörer på sikt. Tobias Camitz, Sourcing Manager på Scania, körde i stort sett alla sina möten under matchmakingen på Elmia Subcontractor Connect på en och samma dag.

Effektivitet var ordet när Scania hittade leverantörer

Tolv möten på en dag. Och förhoppningsvis en eller två nya leverantörer på sikt. Tobias Camitz, Sourcing Manager på Scania, körde i stort sett alla sina möten under matchmakingen på Elmia Subcontractor Connect på en och samma dag. – Det blev lite som att vara på mässan, säger han.