Gå direkt till innehåll
Elmia Produktionsmässor är Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri
Elmia Produktionsmässor är Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri

Pressmeddelande -

Många nya satsningar under Elmia Produktionsmässor – Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri

På Elmia Produktionsmässor i Jönköping 14-17 maj 2024 möter du morgondagens innovationer och trender inom tillverkande industri och tar del av den senaste tekniken inom produktionsutrustning i drift. Elmia Produktionsmässor är arenan där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fokus. Tre huvudteman kommer att genomsyra samtliga sex mässor - Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri. I år presenteras även flera nya spännande satsningar.

Med rekordmånga utställare och förväntade dryga 14.000 besökare, tar mässteamet i år Nordens största affärsplats till nästa nivå. En solid grund av branschledande utställare, maskiner i drift och konkreta exempel, toppas med nya satsningar som bland annat AI Arena, Kompetens Arena, Temavandringar och en livesänd Morgonsoffa på LinkedIn och under mässdagarna.


Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri

Så lyder årets mässteman som kommer att genomsyra de sex parallella mässorna Elmia 3D, Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Polymer, Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Verktygsmaskiner. Den stora bredden möjliggör synergier mellan branscherna.

”Det känns mycket bra att tillsammans med representanter från våra samarbetspartners ha dessa tre tydliga teman som speglar branschens största utmaningar. Våra teman kommer att vara tydliga under samtliga mässdagar”, säger Mikael Ström och Bengt Johansson som är mässansvariga för Elmia Produktionsmässor.


Branschernas brännande frågor på fem scener

Utöver Stora Scenen som är fylld av spännande branschöverskridande föredrag kommer vi att ha fyra branschunika scener: Automationscentralen (som arrangeras tillsammans med Automation Region på Elmia Automation), Hållbaren (som arrangeras tillsammans med SPIF på Elmia Polymer), Svetsfoajén (som arrangeras tillsammans med Svetskommissionen på Elmia Svets och Fogningsteknik) och AM Arena (som arrangeras tillsammans med SVEAT på Elmia 3D). Här kommer våra föredragshållare att dela med sig av konkreta exempel kring hur företag löst sina produktionstekniska utmaningar. Åhörarna kommer att vara delaktiga och ha möjlighet att ställa frågor.

”Vi är mycket nöjda med de talare som vi bokat upp till scenerna. Mässornas tre huvudteman kommer att vara ”den röda tråden” under föredragen och vi är övertygade om att talarna kommer att dela med sig av mycket kunskap och inspiration. Scenprogrammen kräver ingen föranmälan men var gärna ute i god tid och planera ditt mässbesök. Dagsprogrammet finns på vår hemsida.”, säger Bengt Johansson.


Årets nya satsningar lyfter aktuella frågor inom den tillverkande industrin

 • AI Arena
  är en helt ny och spännande satsning på Elmia Produktionsmässor, där framtidens teknik möter dagens industribehov. I denna unika utställningsyta öppnas dörrarna till en värld fylld av artificiell intelligens och dess möjliga tillämpningar inom industrin.
 • Kompetens Arena
  fokuserar på kompetens och resurser till industrin. Här kommer företag och organisationer som arbetar med kompetens- och utbildningsfrågor att samlas och belysa framtidens krav och utmaningar.
 • Temavandringar
  Besökarna kommer ha möjligheten att under en guidad vandring göra nedslag hos utvalda utställare som berättar om hur de arbetar med och förhåller sig till något av mässornas gemensamma teman Smart industri, Hållbar industri och Omställbar industri.
 • Livesända Morgonsoffan – din port till industrins inre krets!
  Under totalt nio livesändningar på LinkedIn och under Elmia Produktionsmässor 2024 sker spännande möten med branschpionjärer, innovativa utställare och talare från mässornas scener. Här kan du på ett lättillgängligt vis ta del av morgondagens innovationer och trender inom tillverkande industri. Morgonsoffan finns även som Podcast där Podcastar finns.
 • Branschkväll för både utställare och besökare
  Första mässdagen den 14 maj kommer att avrundas med en fartfylld branschkväll för både utställare och besökare. På scen kommer Tony Persson, Head of Battery Production Scania CV AB, att tala om aktuella utmaningar för elektrifieringsomställning avseende hållbar produktion. Nicklas Hermansson – NomoFomo. Framtidsspanare och prisbelönt talare och affärsstrateg med intresse för AI kommer under sitt föredrag ”2049: Hur ser världen ut om 25 år?” att förklara hur han är övertygad om att robotarna och artificiell intelligens om 25 år har förändrat samhället från grunden och hur den fysiska världen har smält samman med den digitala. Branschkvällen tar vid när mässan stänger och kommer även att innehålla mingelmiddag, livemusik, nätverkande och mycket energi. ”Branschkvällen är en mix av ”På spåret” och en amerikansk talkshow. Hit önskar vi att man kommer med sin personal och sina kunder. Att branschkvällen är förlagd den första kvällen beror på att vi vill ge energi och ett fartfyllt avstamp för mässveckan”, säger Mikael Ström.

Det kommer garanterat att bli fartfyllda och innehållsrika dagar under Elmia Produktionsmässor 14-17 maj 2024 – Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri. Sex mässor. Fyra dagar. Tre teman. En arena.


Registrera dig för fri entré >>

Här hittar du samtliga aktiviteter under Elmia Produktionsmässor 2024 >>

Utställarlistan >>

Pressmaterial för nedladdning >>

För att arbeta på våra mässor behöver du ackreditera dig. Din ackreditering är personlig och i vårt presscenter får du genom den en ID-bricka/badge som gäller både som entré och legitimation i mässhallarna.

Pressackreditering >>

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Bengt Johansson

Bengt Johansson

Mässansvarig Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Polymer +46 36 15 22 71
Mikael Ström

Mikael Ström

Mässansvarig Elmia 3D, Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Plåt samt Elmia Hund +46 36 15 21 37