Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Destinationstorget blir en ny satsning när Elmia Husvagn Husbil arrangeras 6-10 september 2023.

Elmia Husvagn Husbil lanserar Destinationstorget i samarbete med FREEDOMtravel

Varje år i september arrangeras Elmia Husvagn Husbil, Nordens största mässa för alla som älskar den mobila livsstilen, i Jönköping. Till 2023 års mässa lanserar Elmia Husvagn Husbil Destinationstorget, i samarbete med det digitala resemagasinet FREEDOMtravel, som ska samla destinationer och reserelaterade utställare på ett och samma ställe.

Framtidens industri formas på Elmia Subcontractor. Här diskuterades de stora frågorna och de absolut hetaste ämnena för tillverkningsindustrin.

Årets Elmia Subcontractor vände utmaningar till hållbara möjligheter

Hållbarhet, energieffektivisering och ökad konkurrenskraft genom samverkan. Elmia Subcontractor lyfte industrins allra viktigaste utmaningar i en tid när världen runtomkring oss skakar. Allt för att vi tillsammans ska kunna hitta de rätta lösningarna för framtiden och stärka konkurrenskraften för svensk tillverkningsindustri.

Välkommen till Elmia Subcontractor 15-17 nov, heart of industrial know-how

Pressinbjudan: Välkommen att ta pulsen på tillverkningsindustrin!

Den 15–17 november är det återigen dags för Elmia Subcontractor – mässan som förenar tillverkningsindustrin. Under tre intensiva dagar skapas möjlighet att ta del av nya trender, nyheter, träffa industrins experter, utforska innovativa material och hitta nya lösningar. Elmia Subcontractor är industrins hjärta, en kunskapshubb som ger hela branschen ny energi och teknisk puls.

När forskningsteamet på Empa testade pappersbatteriet producerade det 1.2V och kunde driva displayen på en helt vanlig väckarklocka i ungefär en timme. Foto: EMPA

Pappersbatteriet som gör elektroniska produkter miljövänliga

Skippa dina vanliga AA-batterier. Nu räcker det – i princip – med ett helt vanligt papper för att driva enkla elektroniska produkter. Forskare från Empa i Schweiz har nämligen tagit fram ett miljövänligt pappersbatteri som producerar elektricitet först när vatten tillsätts.

Elmia Lantbruk 2022 blev det hela näringen längtat efter

Elmia Lantbruk 2022 blev det hela näringen längtat efter

Sveriges lantbrukare har längtat efter att träffas. Så är det samlade intrycket av Elmia Lantbruk 2022, som lockade 20 072 besökare. Fyra år utan mässa, en pandemi som ledde till att mänskliga möten begränsades och ett osäkert läge i omvärlden. Men Elmia Lantbruk gav ett uppmuntrande besked. Sveriges lantbrukare tror på framtiden.

Den töjbara elektroniken möjliggör för 3D-printade och rundade reglage för exempelvis ljusstyrka och volymkontroll på bilratten. Foto: Soplast

Töjbar elektronik tar bilinteriören in i framtiden

Knappa in din destination på ett elektroniskt tyg. Eller höj volymen med en 3D-printad sensor på ratten. På Elmia Subcontractor får du en unik möjlighet att ta del av framtidens material och designlösningar – som ultratunn och töjbar elektronik från konceptet UNIC2.

Få ett smakprov på nya mötesplatsen Elmia Matbruk

Få ett smakprov på nya mötesplatsen Elmia Matbruk

Elmia Matbruk är en ny mötesplats som tar ett helhetsgrepp om dagens frågor kring mat och klimat. Den 18-19 oktober 2023 samlar Elmia alla aktörer inom livsmedelsproduktion – från produktion till förädling, konsumtion och återbruk. Men redan nu kan du få ett smakprov på Elmia Matbruk när mötesplatsen ställer ut på Elmia Lantbruk 19-21 oktober 2022.

Pressinbjudan: Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk 19-21 oktober

Pressinbjudan: Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk 19-21 oktober

Välkommen till Elmia Lantbruk, affärsarenan för det klimatsmarta lantbruket, den 19-21 oktober. Här ställer de ledande leverantörerna ut, de senaste innovationerna presenteras och högaktuella frågor debatteras. I år belyser vi utmaningar och möjligheter kopplat till klimat och hållbarhet.

Visa mer