Gå direkt till innehåll
Elmia Produktionsmässor presenterar Mikael Ström och Bengt Johansson som mässansvariga inför nästa års mässor.
Elmia Produktionsmässor presenterar Mikael Ström och Bengt Johansson som mässansvariga inför nästa års mässor.

Pressmeddelande -

Nya mässansvariga för Elmia Produktionsmässor ”Tillverkningsindustrin är nerven i Sverige”

Elmia Produktionsmässor tar avstamp mot 2024 med två nya mässansvariga. Mikael Ström och Bengt Johansson delar på ansvaret för sex industrimässor som tillsammans skapar den viktigaste arenan för produktion inom den tillverkande industrin. Målsättningen är redan spikad – att öka konkurrenskraften för svensk tillverkningsindustri.

Under fyra intensiva dagar i maj 2024 samlas i princip alla branscher inom svensk tillverkningsindustri på Elmia Produktionsmässor i Jönköping. Här står affären i fokus samtidigt som de sex mässorna även skapar en gemensam arena för inspiration och kunskapsutbyte med syftet att stärka svensk tillverkningsindustri.

Nya mässansvariga för de sex mässorna som ingår i Elmia Produktionsmässor är Mikael Ström och Bengt Johansson. Mikael Ström har en gedigen bakgrund inom tillverkningsindustrin och har erfarenhet av produktion från ett flertal av de områden som Elmia Produktionsmässor täcker. Han har bland annat varit produktchef på Axelent och kommer närmast från en tjänst som produktansvarig på Sordin.

– Det som verkligen lockar med den här tjänsten är möjligheten att hjälpa den svenska industrin att fortsätta växa. Tillverkningsindustrin är nerven i Sverige och som land kan vi inte bara producera tjänster – vi måste även producera produkter. Det här är så klart ett samarbete med våra branschen för det är bara tillsammans som vi kan lyfta svensk tillverkningsindustri, säger Mikael Ström som har huvudansvaret för Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Plåt och Elmia 3D.

Huvudansvarig för Elmia Automation, Elmia Polymer och Elmia Svets- och Fogningsteknik är Bengt Johansson. Han har mångårig erfarenhet från såväl Elmia Produktionsmässor som Elmia Subcontractor och kommer närmast från tjänsten som säljansvarig för just Elmia Produktionsmässor.

– Mässorna under Elmia Produktionsmässor är viktiga mötesplatser för nya idéer och ny kunskap för framför allt den svenska tillverkningsindustrin. Vi står inför en spännande framtid med stora utmaningar kring energi, hållbarhet och en snabb teknikutveckling, vilket kommer att återspeglas under mässorna nästa år. För egen del hoppas jag kunna bidra med min långa erfarenhet från mässbranschen så att Elmia Produktionsmässor kan fortsätta att vara den viktigaste arenan för svensk tillverkningsindustri även i framtiden, säger Bengt Johansson.

Redan under 2023 står Elmia som värd för två arrangemang som båda syftar till att stärka konkurrenskraften för svensk tillverkningsindustri. Först ut är Produktionsdagen den 23 maj, en ny satsning som Elmia arrangerar tillsammans med representanter från branschen.

– Produktionsdagen kommer att genomsyras av alla mässor som ingår i Elmia Produktionsmässor. Det blir en dag för inspiration och kunskapsutbyte kring de absolut viktigaste frågorna för industrin med ämnen som riktar sig mot alla som vanligtvis besöker våra mässor, säger Bengt Johansson.

Den 13–14 september arrangeras dessutom Robotkonferensen av Swira i samarbete med Elmia Automation och Tillväxtverket. Under de två dagarna bjuds det på föreläsningar från några av Sveriges ledande experter inom automation och digitalisering. Parallellt genomförs en utställning där automationsföretag visar upp goda exempel och ger konkreta tips.

Elmia Produktionsmässor arrangeras 14–17 maj 2024. I Elmia Produktionsmässor ingår Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Polymer, Elmia Svets- och Fogningsteknik, Elmia Verktygsmaskiner och Elmia 3D.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Mikael Ström

Mikael Ström

Mässansvarig Elmia 3D, Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Plåt samt Elmia Hund +46 36 15 21 37
Bengt Johansson

Bengt Johansson

Mässansvarig Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Polymer +46 36 15 22 71