Gå direkt till innehåll
Elmia Lantbruk 2022 blev det hela näringen längtat efter

Pressmeddelande -

Elmia Lantbruk 2022 blev det hela näringen längtat efter

Sveriges lantbrukare har längtat efter att träffas. Så är det samlade intrycket av Elmia Lantbruk 2022, som lockade 20 072 besökare. Fyra år utan mässa, en pandemi som ledde till att mänskliga möten begränsades och ett osäkert läge i omvärlden. Men Elmia Lantbruk gav ett uppmuntrande besked. Sveriges lantbrukare tror på framtiden.

Mässan bjöd på en innehållsrik mötesplats med över 300 utställare som presenterade nyheter och innovationer, intressanta seminarier från scenen och 300 mjölk- och köttdjur som ställdes ut i visningsringen.

– Jag har arbetat på HE-VA i 13 år och aldrig varit med om en så bra mässa på Elmia. Folk är positiva och beredda att investera, säger Martin Grönwall, svensk försäljningschef för det danska familjeföretaget HE-VA.

Uppfattningen delas av andra utställare. Bo Stark, försäljningschef på Väderstad, berättar att de i år återvände till Elmia Lantbruk efter några års bortavaro.

– Endera ställer vi ut hela programmet eller inget alls. När lantbrukaren kommer in i montern och vill diskutera en ny harv, då har han funderat på det i flera år och förväntar sig att få se det han planerar att köpa. Vi är så nöjda med årets mässa med många besökare av hög kvalitet.

– Äntligen kom Elmia Lantbruk tillbaka. Kunderna är positiva och många planerar att investera. För första gången hade vi en butik i montern med kläder, tillbehör och förbrukningsvaror. Det fungerade bättre än förväntat, säger Eva Mårtensson, informationsansvarig på DeLaval.

Bland utställarna fanns även banker, försäkringsbolag och konsulter. En av dem var Växa som jobbar med rådgivning och service till lantbruket.

– Det känns att branschen har längtat efter att träffas igen. Redan första dagen fick vi rekordmånga leads. Elmia Lantbruk har gjort det bra, med intressanta program alla dagar, säger marknadschefen Mette Rehnström.

– Det är tillsammans som vi skapar mötesplatsen Elmia Lantbruk. Tack till medarbetare, samarbetspartners och, framför allt, engagerade utställare som verkligen satsat på sitt deltagande i år, säger Carolina Axelsson, mässansvarig för Elmia Lantbruk.

Välkommen tillbaka till lantbruksbranschens mötesplats – Elmia Lantbruk 16-18 oktober 2024.

Ämnen

Kategorier


Elmia Lantbruk är en mässa för alla delar av det svenska lantbruket. Här presenteras innovationerna och de ledande leverantörerna ställer ut. Utställarna erbjuder allt från maskiner, redskap och spannmålshantering till inomgårdsutrustning, djurskötsel och foder. I hallarna hålls också riksutställningar för kött- och mjölkdjur.

Kontakter

Carolina Axelsson

Carolina Axelsson

Mässansvarig Elmia Lantbruk 036-15 22 70