Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk 19-21 oktober

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk 19-21 oktober

Den 19-21 oktober hälsar vi dig välkommen till Elmia Lantbruk – affärsarenan för det klimatsmarta lantbruket. De ledande leverantörerna ställer ut, de senaste innovationerna presenteras och högaktuella frågor debatteras. I år belyser vi utmaningar och möjligheter kopplat till klimat och hållbarhet. Syftet är att visa på lösningar som finns idag och framför allt för att hitta utvecklingsmöjligheter för branschen.

Elmia Lantbruk är mötesplatsen som skapar förutsättningar för ett starkt svenskt lantbruk och ett hållbart och lönsamt lantbruk med tillväxt. Över 300 utställare finns på plats för att visa upp sina produkter. Utställarna erbjuder allt från maskiner, redskap och spannmålshantering till inomgårdsutrustning, djurskötsel och foder.

Några av mässans höjdpunkter:

Teknikvandringar - möt framtidens teknik under en guidad tur
En guidad tur till ett antal utställare utifrån ett visst tema. Årets teman är; hållbar mjölk- och nötköttsproduktion, vattenhushållning, klimatsmart lantbruk och framtidens elsystem - solceller, batterilager och laddning.

Konferens 20 oktober: Mjölk- och nötköttsproduktion: Begränsa miljöpåverkan samt stabilisera produktionen och ekonomin
Konferens i samarbete med SLU:s Mjölkvecka. Här lyfter vi möjligheter och utmaningar i ljuset av rådande världsläge för svensk mjölk- och nötköttsproduktion. Föreläser gör bl.a. forskare från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Scen med smakprov av både kunskap och mat
Seminarier inom ämnen som klimatsmart lantbruk, energiförsörjning, beredskap, hållbarhet samt hållbar livsmedelsförsörjning. Några av föreläsarna är Jordbruksverket, Landsbygdsnätverket, SLU och VÄXA. På scenen finns även ett kök där kocken Sven-Erik Larsson tillsammans med Agnetha Björnsdotter Berglund från Kullans lycka kommer att tillaga och ta tillvara på en hel tacka.

Elmia Lantbruk Innovation Award
Elmia Lantbruk Innovation Award 2022 prisar tre bidrag med utmärkelsen Guld och åtta med utmärkelsen Silver. Produkterna är intelligenta, automatiska och ger lantbrukaren fördelar så väl ekonomiskt, tidsmässigt som miljömässigt. Prisutdelning och presentation av vinnarna sker den 19 oktober kl 11.30 på scenen i hall C.

Riksutställningar med över 300 mjölk- och köttdjur
Djurvisning från öppning till stängning alla dagar. 12 raser kommer visas och prestigefyllda priser som Sara-klassen och SIRE-priset delas ut. SM i Showmanship under torsdagen.

Pressackreditera dig här >>

Mässans öppettider:
Onsdag 19 oktober: 09.00 - 17.00
Torsdag 20 oktober: 09.00 - 17.00
Fredag 21 oktober: 09.00 - 17.00

Elmia Lantbruk hälsar media och branschen varmt välkomna!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elmia Lantbruk är en mässa för alla delar av det svenska lantbruket. Här presenteras innovationerna och de ledande leverantörerna ställer ut. Utställarna erbjuder allt från maskiner, redskap och spannmålshantering till inomgårdsutrustning, djurskötsel och foder. I hallarna hålls också riksutställningar för kött- och mjölkdjur.