Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Elmia Automation är en del av Elmia Produktionsmässor - Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri.

Myller och möten på Elmia Produktionsmässor

Nu är Elmia Produktionsmässor i full gång i Jönköping. Under ett och samma tak pågår just nu för tredje dagen Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri, med skilda inriktningar men starka synergieffekter. Drygt 480 utställare finns på plats för att delge besökarna sina nyheter och innovationer.

Hälsa, trädgårdsfest och höstigt retro. Så kan trädgårdsbranschens trender för 2025 sammanfattas enligt mässan Elmia Garden. Elmia Garden Trends tas fram varje år för att ge branschen inspiration och vägledning vid exempelvis inköp och butikstyling.

Hälsa, fest & höstigt retro. Elmia Garden presenterar trädgårdsbranschens trender för 2025

Trädgårdsmässan Elmia Garden förutspår att kommande säsong kommer präglas av följande tre trädgårdstrender: Hälsokraft – där harmoni, hälsa och hållbarhet står i fokus. Trädgårdsfest - en blommig och glad trend som andas sommar och gemenskap. Den tredje trenden - Höstglöd – har retroinfluenser och inspirerar till odling även under de kallare månaderna.

Elmia Produktionsmässor är Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri - med över 450 utställare på sex parallella mässor.

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Produktionsmässor 14-17 maj 2024

Elmia Produktionsmässor 14-17 maj är Nordens största affärsplats - med över 450 utställare på sex parallella mässor för produktion inom tillverkande industri. Ta del av den senaste tekniken inom produktionsutrustning i drift. Affären är i fokus. Tre mässteman: Smart-, Hållbar- och Omställbar industri. Flera nya spännande satsningar 2024. Mässteamet förväntar sig dryga 14.000 besökare.

Mallas Ullpellets - Gotlandstillverkad trädgårdsgödning gjord av spillull från får - är segrare i utmärkelsen Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt.

Mallas Ullpellets vinner Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2024

Trädgårdsmässan Elmia Garden presenterar härmed vinnaren av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2024: Mallas Ullpellets från Gotland. En naturlig, långsamverkande trädgårdsgödning som endast består av pelleterad spillull från får. Ett lysande exempel på cirkulärt tänkande och att hållbara alternativ varken behöver vara särskilt krångliga, svåra eller dyra för konsumenten.

Elmia Produktionsmässor är Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri

Många nya satsningar under Elmia Produktionsmässor – Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri

På Elmia Produktionsmässor i Jönköping 14-17 maj 2024 möter du morgondagens innovationer och trender inom tillverkande industri och tar del av den senaste tekniken inom produktionsutrustning i drift. Det här är arenan där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fokus. Tre teman Smart-, Hållbar- och Omställbar industri genomsyrar mässorna.

Mikael Ström, mässansvarig Elmia Hund, Lita, vit herdehund, Agne Bengtsson, vd Elmia, Peter Rimsby, projektledare Svenska Brukshundklubben, och Anna-Karin Zinnerfors, affärsområdeschef Elmia.

Elmia lanserar ny hundmässa med fokus på hundsport och hund i tjänst

Om precis ett år slår vi upp portarna till en helt ny mässa i Jönköping; Elmia Hund – Hundsport & Hund i tjänst. Mässan hålls på Elmia den 1–2 mars 2025 och kommer att samla hela hundbranschen med allt från den privata hundägaren till företag, myndigheter och ideella organisationer.

Mässan Entreprenad Live får nya förutsättningar för en långsiktig utveckling med Elmia som ny ägare. Fr.v: Agne Bengtsson, vd Elmia, Hans-Erik Kristensson och Peter Eriksson, tidigare ägare samt Anna-Karin Zinnerfors, affärsområdeschef Elmia.

Elmia förvärvar mässan Entreprenad Live

Elmia AB kan idag meddela om ett förvärv av samtliga aktier i bolaget Live Business Media Group Sweden AB, som arrangerar den välrenommerade mässan Entreprenad Live. Detta blir ett avstamp för Entreprenad Live och Elmia där mässan får nya förutsättningar att utvecklas på sikt och Elmia får ett tillskott i mässportföljen.

Första upplagan av Elmia Solar blev en succé.

Branschen har bekräftat behovet av mötesplatsen Elmia Solar

Efter tre späckade dagar på Elmia Solar står det klart att mässan är den plattform som branschen behöver. När marknaden rör sig snabbt och innovationstakten i branschen är hög är det viktigt att ha en gemensam mötesplats för att kunna utbyta erfarenheter, skapa nya lösningar och ta fart mot en fossilfri framtid.

Pressinbjudan: Elmia Solar sätter fokus på ny teknik inom sol, laddning, lagring och installation

Pressinbjudan: Elmia Solar sätter fokus på ny teknik inom sol, laddning, lagring och installation

Välkommen med din ackreditering till Elmia Solar! Den 13–15 februari är det dags för första upplagan av Elmia Solar – Nordens nya mötesplats för solenergibranschen. På grund av det ökade energibehovet i Sverige står branschen inför en snabb teknikutveckling och förändringar i regelverk. Detta är något som kommer att vara högaktuellt både på scenen och på mässgolvet.

Elmia Solar arrangeras den 13-15 februari 2024 på Elmia i Jönköping.

Stort internationellt intresse för nya mötesplatsen Elmia Solar

Det fanns en stark efterfrågan om en nationell fackmässa för den snabbt växande solenergibranschen. Nu, ett halvår senare, arrangeras Elmia Solar. Vid lanseringen blev mässan snabbt internationell på grund av det stora intresset. Den 13–15 februari 2024 visar 115 utställare ett brett utbud av produkter och lösningar – alltifrån solpaneler och växelriktare till energilagring och elbilsladdning.

Samarbetet med musikfestivalen på Elmiafälten med, från vänster; Caroline Törnblad från Destination Jönköping, arrangörerna Mirza Sisic, Snowman Agency och Ola Söderdahl, One Wknd Only Productions och Elmias vd Agne Bengtsson.

Musikfestival intar Elmiafälten i Jönköping i sommar

Nu står det klart att de gröna ytorna på Elmia i Jönköping förvandlas till konsertområde 31 maj – 1 juni 2024. En musikfestival har valt att expandera till Jönköping under namnet Thunderfield. Några av de mest aktuella artisterna tar plats på scenen. Först ut att annonseras av arrangören är popundret Veronica Maggio, den ikoniska duon Norlie & KKV och raptrion Roc Boyz från Norge.

Visa mer