Gå direkt till innehåll
Elmia Automation är en del av Elmia Produktionsmässor - Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri.
Elmia Automation är en del av Elmia Produktionsmässor - Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri.

Pressmeddelande -

Myller och möten på Elmia Produktionsmässor

Nu är Elmia Produktionsmässor i full gång i Jönköping. Under ett och samma tak pågår just nu för tredje dagen Nordens största affärsplats för produktion inom tillverkande industri, med skilda inriktningar men starka synergieffekter; Elmia 3D, Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Polymer, Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Automation.

Drygt 480 utställare finns på plats för att delge besökarna sina nyheter och innovationer.

En av utställarna på Elmia Automation är SE Automation, som är gör sitt första deltagande på mässan i år.

Nykomling på Elmia Automation lockar storpublik

SE Automation har en överraskande monter på Elmia Automation där de samlar 12 olika robotapplikationer, 10 olika robotarmar och tre självkörande AMR:er. Allt med ett enda syfte – att väcka besökarens känsla för utvecklingspotentialen i deras produktion.

– Vi hade en kanonstart på mässan med 2 500 besök i montern bara första dagen. Jag tror rent konkret att vi kommer härifrån med 600 leads, men det allra viktigaste för mig är att vi inspirerar besökarna. Det är häftigt. Vi sår ett frö hos väldigt många människor med den här monterytan och de här applikationerna, säger Karl Ericsson, teknisk chef SE Automation.

Brinner för svensk industri

I sociala medier kallas han lite skämtsamt för Cobot-Karl. Det var nämligen första mötet med cobots som fick honom att börja brinna för möjligheterna att effektivisera produktionen för små och medelstora företag som ”är ryggraden i svensk industri”.

– Sedan den dagen har jag haft kul på jobbet varje dag. Mitt driv är teknik och att ge svensk industri en edge som gör att vi kan fortsätta att vara konkurrenskraftiga. Industrins stora utmaning är personal och enda sättet att lösa det är att fortsätta att automatisera, konstaterar Karl.

Strategiskt nätverk av automationsintegratörer

SE Automation har sina rötter inom svetsautomation och är formellt ett varumärke under Svenska Elektrod AB. Med utgångspunkt från huvudkontoret i Täby rör man sig runt om i hela landet – i nära samarbete med ett stort antal automationsintegratörer som också medverkar på mässan.

– Vi tar fram den tekniska lösningen tillsammans med kunden, sedan är det våra samarbetspartners som finns närmast kunden som genomför själva integrationen. Vi är här tillsammans som team med ett gemensamt mål – att alla besökare ska upptäcka vad man kan göra i sin produktion med hjälp av robotisering, säger Karl.

Nytt avtal möjliggör industriautomation i storformat

Fram tills nu har SE Automation haft just små och medelstora företag som sin främsta målgrupp.

– Men idag är en lite speciell dag. Idag har vi slutit ett strategiskt avtal med danska BILA som gör att vi kan ta oss an riktigt stora industriautomationsprojekt. Det innebär också att vi från och med idag är återförsäljare för Kawasaki Robotics, säger Karl.

Sedan tidigare är SE Automation återförsäljare för cobots från Universal Robots (UR) och Mobile Industrial Robots (MiR).

Bildtext: Här gäller don efter applikation. ”Det är viktigt att våra kunder får rätt grejer som kan utveckla deras produktion”, säger Karl Ericsson, teknisk chef SE Automation.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elmia är ett av Nordens ledande mässföretag som arrangerar mässor inom en rad affärsområden samt konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Kontakter

Mikael Ström

Mikael Ström

Mässansvarig Elmia 3D, Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Plåt samt Elmia Hund +46 36 15 21 37
Bengt Johansson

Bengt Johansson

Mässansvarig Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik och Elmia Polymer +46 36 15 22 71