Gå direkt till innehåll
Första upplagan av Elmia Solar blev en succé.
Första upplagan av Elmia Solar blev en succé.

Pressmeddelande -

Branschen har bekräftat behovet av mötesplatsen Elmia Solar

Efter tre späckade dagar på Elmia Solar står det klart att mässan är den plattform som branschen behöver. När marknaden rör sig snabbt och innovationstakten i branschen är hög är det viktigt att ha en gemensam mötesplats för att kunna utbyta erfarenheter, skapa nya lösningar och ta fart mot en fossilfri framtid.

– Det märks tydligt att mötesplatsen är efterlängtad och uppskattad, både bland besökare och utställare. Energin har varit hög och affärer har varit i fokus, säger Elin Rickardsson, mässansvarig för Elmia Solar.

Scenen lockade storpublik
På scenen har talarna belyst högaktuella frågor i branschen såsom batterilagring, effekt, säkerhet och regelverk. Programmet har tagits fram i samarbete med branschorganisationen Svensk Solenergi.

– Scenen med talare har lockat storpublik vilket visar att programmet varit aktuellt och intressant för besökarna. Vi tycker det är viktigt med en mässa som samlar branschens aktörer och det har varit en familjär stämning, trots att det var allra första genomförandet. Vi kommer gärna tillbaka till Elmia Solar och Jönköping varje år, säger Anna Werner, vd på Svensk Solenergi.

– I scenprogrammet har vi velat belysa möjligheter och utmaningar i branschen. I och med den snabba utvecklingstakten finns det ett tydligt behov av en mötesplats som arrangeras varje år. Mässan har stor potential att växa ytterligare, säger Elin Rickardsson.

Många internationella företag bland utställarna
Från mässans öppning till stängning har det varit ett konstant myller på mässgolvet. 125 utställare har visat sitt utbud av produkter och lösningar – alltifrån solpaneler och växelriktare till energilagring och elbilsladdning. Både nordiska och internationella företag har varit representerade på mässan. Bland utställarna fanns CheckWatt, Fronius, LONGi, SAJ, SMA och Ferroamp samt grossister som EWS, Senergia, KP Energy och Aprilice.  

– Det har varit ett otroligt engagemang från utställarna och de har verkligen nyttjat mässan som plattform. Många utställare är väldigt nöjda med sin medverkan, säger Elin Rickardsson.

– Premiären av Elmia Solar har varit väldigt givande. Under de här tre dagarna på mässgolvet har vi träffat rätt besökare och haft ett bra flöde av människor. Att vi nu tillsammans har skapat en nordisk mötesplats för branschen ser vi som efterlängtat och välkommet, säger Helena Kroon, Technical Promoter på SMA Sverige.

– Det är tydligt att branschen, som verkar på en snabbrörlig marknad, behöver en fysisk plattform för dialog och samverkan. Vi har haft många givande möten med både leverantörer, kunder och nya intressenter på mässan och ser fram emot utvecklingen av Elmia Solar framåt, säger Hanna Moselius, Head of Marketing & Communication på KP Energy.

Vi är stolta över att ha varit värdar för Nordens nya och största mötesplats inom sol, laddning, lagring och installation och ser fram emot att arrangera Elmia Solar igen nästa år den 4–6 februari, där vi fortsätter att sätta förnybar energi i alla dess former i fokus.

Elmia Solar samlade 125 utställare och lockade 3 304 besök.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På Elmia Solar står affärer, innovationer och nätverkande i fokus. Här visas den senaste tekniken inom sol, laddning, lagring och installation och på scenen presenteras ett högaktuellt program.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Kontakter

Elin Rickardsson

Elin Rickardsson

Mässansvarig Elmia Solar, VA-mässan +46 36 15 20 95