Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

En mötesplats präglad av positiv energi och nätverksbyggande mellan industrins experter – så beskrivs Elmia Subcontractor av besökare och utställare.

Tillverkningsindustrins utmaningar möttes av framtidstro och nytänkande på Elmia Subcontractor

I en värld präglad av komplexa utmaningar skapar Elmia Subcontractor en betydelsefull plattform. Här omvandlar tillverkningsindustrin problem till möjligheter för en starkare och mer hållbar framtid. En mötesplats präglad av positiv energi och nätverksbyggande mellan industrins experter – så beskrivs Elmia Subcontractor av besökare och utställare. På mässan fördes viktiga samtal om hållbarhet, ko

Framtiden är fossilfri. Thomas Hörnfeldt, Vice President Sustainable Business, visar SSAB:s fossilfria metallpulver för additiv tillverkning.

Framtiden är redan här – i fossilfritt stål

För besökarna i SSAB:s monter på Elmia Subcontractor är det ett ämne som överskuggar alla andra – det fossilfria stålet. Och det är redan här, berättar Thomas Hörnfeldt, Vice President Sustainable Business. – Köper du en eldriven tung lastbil från Volvo idag kan du, om du ha tur, få en lastbil där delar av chassit består av fossilfritt stål, berättar Thomas.

Karin Holst, försäljnings- och marknadschef, och Edvin Resebo, vd, pratar additiv tillverkning i metall med Elmia Subcontractors besökare.

Läge för svensk industri att växa med AM-teknik

Deras mission är tydlig – att fler industriföretag ska upptäcka möjligheterna med additiv tillverkning även för serieproduktion. Amexci AB är specialiserade på 3D-utskrifter i metall och möter för första gången underleverantörerna på Elmia Subcontractor.

Nya fjädrar ger nya möjligheter. Ola Ericsson, Suzuki Garphyttan, visar en typ av vågfjäder som bland annat används i en rymdfarkost som snart landar på Mars.

Mässgolvet en plattform för nya affärer

När marknaden förändras måste man som underleverantör vara flexibel och ställa om. Suzuki Garphyttan gör debut på Elmia Subcontractor med sitt nyutvecklade utbud för att nå nya kundsegment.

Kamerasystem i miniatyr. En stor fördel med mässan är att kunna visa produkter ”in action”, konstaterar William Lyckow, OEM Automatic.

Stort intresse för automationskomponenter inom industrin

Smarta kamerasystem för fordon med 360-vy och varningsljus för maskiner med felsökning och indikering av maskinstatus – det är några av nyheterna som presenteras av OEM Automation på Elmia Subcontractor.

Vi är nischade mot kunder med väldigt höga krav, säger Alain Lennquist, vd och ägare, KG Fridman AB.

Banbrytande materialutveckling för avancerade komponenter

Med krävande kunder inom offshore, rymd- och flygindustri har KG Fridman AB skapat en helt egen nisch. På Elmia Subcontractor möter man bredden av både nya och befintliga kunder i olika segment. – Kravställande kunder är den röda tråden i vår verksamhet som annars har väldigt stor bredd. Vi levererar finmekaniska lösningar, tekniska keramer, magnesium som råmaterial och alkaliska tvållösningar,

Jukka Haapalainen, CEO, presenterar energilagringssystem och batterilösningar på Elmia Subcontractor.

Energilagringssystem i fokus på Elmia Subcontractor

Som pionjärer inom batteritillverkning och energilagringssystem har finska Leden Group Oy bara sett början av tillväxten i ett allt hetare segment. För första gången visar de sina lösningar på Elmia Subcontractor.

För andra året i rad ställer familjeföretaget från Värnamo ut på Elmia Subcontractor där de kommer visa upp möjligheterna som finns i att använda sig av lokalt producerad 3D-printning.

ReThink Factory gör lokal 3D-printning möjlig

Långa ledtider från Asien och kundernas önskemål om mindre partier fick företagaren Robert Mellergårdh att fundera på om det inte fanns en smidigare lösning. Tillsammans med sina söner startade han ReThink Factory som erbjuder 3D-utskrift av små och medelstora serier med återvunna material. För andra året i rad ställer familjeföretaget från Värnamo ut på Elmia Subcontractor där de kommer visa upp

Innovationsarenan Subcontractor InnoDex är ett populärt inslag på mässan

Pressinbjudan - Elmia Subcontractor är tillbaka och sätter tonen för framtidens tillverkningsindustri

Med knappt två kvar ser vi med förväntan fram emot årets mässa som äger rum mellan den 14–16 november. Elmia Subcontractor kommer i år, precis som tidigare, att samla tillverkningsindustrins ledande experter och innovatörer. I år kommer det ligga ett extra stort fokus på hållbarhet och kompetens – två av tillverkningsindustrins största utmaningar framåt.

Skogen i Bratteborg är klassisk mark för Elmias skogsmässor och har mycket goda förutsättningar för ett nytt skogsevent.

Elmia Skogsevent – ny mötesplats för skogsbranschen i Bratteborg

Elmia Skogsevent är en ny mötesplats för skogsbranschen i Bratteborg. Eventet är fokuserat på affärer och relationer och erbjuder en exklusiv möjlighet för företag att bjuda in sina kunder och partners för affärer, utbildning och nätverkande. Elmia Skogsevent är en del av Elmias satsning på att öka aktiviteterna för skogsbranschen under åren mellan skogsmässorna Elmia Wood.

Wesselka Mandowa, CMF Lead Designer på BMW Group Designworks i Los Angeles visar upp projektet som är inspirerad av ny teknologi från USA och Europa.

Hållbarhet och innovation präglar framtidens bilinteriörer – BMW Group Designworks kommer till Elmia Subcontractor

BMW Group Designworks kommer att delta på Subcontractor InnoDex på Elmia Subcontractor för att visa upp sina innovativa konceptsäten Infinite Loop och Grown Innovation. Dessa säten är utformade för att främja hållbarhet inom fordonsindustrin genom användning av återvunnet material och biomaterial. BMW Group Designworks tror att "moonshot-thinking" är nödvändigt för att lösa...

Visa mer