Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Bild och citat med Victor Andersson, vd på ChainTraced AB "Hållbarhet är tydligt kopplat till affären och jag tror omvandlingen till mer klimatsmarta val kommer gå väldigt snabbt framöver."

ChainTraced - ambassadör på Elmia Subcontractor

I en tid präglad av klimatförändringar behöver vi alla göra vad vi kan för att minska vårt klimatavtryck. Elmia Subcontractors ambassadör ChainTraceds lösning till sina kunder är att erbjuda digital spårbarhet genom hela leverantörskedjan – steg för steg. På så vis ges företag och konsumenter möjligheten att fatta faktabaserade beslut som är avgörande för den pågående klimatomställningen.

Kraftsamling för metallindustrins framtid på Elmia Subcontractor

Kraftsamling för metallindustrins framtid på Elmia Subcontractor

Forskning, kompetensförsörjning och hållbarhet – de tre branschföreningarna Svenskt Aluminium, Jernkontoret och Gjuteriföreningen gör gemensam sak på Elmia Subcontractor och lyfter viktiga frågor för metallindustrins framtid. 

Nya borstlösa DC-motorer på Elmia Subcontractor

Nya borstlösa DC-motorer på Elmia Subcontractor

Hög prestanda, lång hållbarhet och minimalt underhåll – Ankarsrum Electric Motors har utvecklat ett nytt program med svensktillverkade borstlösa DC-motorer. Nyheten kommer att lanseras på Elmia Subcontractor.

Biprodukter från träindustrin möjliggör miljövänliga elbilbatterier - hör mer om det på Elmia Subcontractor

Biprodukter från träindustrin möjliggör miljövänliga elbilbatterier - hör mer om det på Elmia Subcontractor

Ett alltmer elektrifierat samhälle har gjort att efterfrågan på hållbara batterier har ökat. Utmaningen har varit att hitta en miljövänlig lösning till dagens litiumjonbatterier vars tillverkningsprocess förknippas med både miljöförstöring och dåliga arbetsförhållanden. Enligt skogskoncernen Stora Enso kan lösningen på problemet vara lignin - en restprodukt från trä och pappersindustrin.

Remondis pratar om materialåtervinning på Elmia Sustainability på Elmia Subcontractor

Remondis pratar om materialåtervinning på Elmia Sustainability på Elmia Subcontractor

Det bubblar av innovationer inom återvinningsindustrin. Återvinningskoncernen Remondis ligger i framkant med att maximera återvinningen av material och produkter, och tar fasta på begreppet "design for recycling". Remondis finns på plats för att prata materialåtervinning på Sustainability Arena under Elmia Subcontractor. 

Elmia Nordic Rail gick av stapeln 10-12 oktober i Jönköping - den nordiska mötesplatsen för framtidens järnväg.

Nätverkande och viktiga frågor i fokus på Elmia Nordic Rail

Behovet av en mötesplats för att ta del av nyheter, utbyta erfarenheter och diskutera gemensamma utmaningar inom järnvägsbranschen är stort. Här fyller Elmia Nordic Rail, som pågått 10–12 oktober, en viktig funktion. Det står klart efter årets mässa i Jönköping.

Elmia Subcontractor är tillbaka och sätter tonen för framtidens tillverkningsindustri

Elmia Subcontractor är tillbaka och sätter tonen för framtidens tillverkningsindustri

Med en månad kvar ser vi med förväntan fram emot årets mässa som äger rum mellan den 14–16 november. Elmia Subcontractor kommer i år, precis som tidigare, att samla tillverkningsindustrins ledande experter och innovatörer. I år kommer det ligga ett extra stort fokus på hållbarhet och kompetens – två av tillverkningsindustrins största utmaningar framåt.

Tydal Systems ställer ut på Elmia Noridc Rail 2023. Digitalisering är ett viktigt verktyg för säkrare banarbete och punktligare tågtrafik, konstaterar Thomas Tydal (tv) och Michael Carlsson (th).

Säkrare spårunderhåll och färre tågförseningar med ny app

Thomas Tydal bytte spår från IT-branschen och blev lokförare men insåg snart att hans IT-kunskaper behövdes för digitalisering av det svenska järnvägssystemet. På Elmia Nordic Rail presenterar Tydal Systems senaste appnyheten Vilicus Moneo.

Fullt av aktiviteter på Elmia Parks utomhusområde.

Lyckade mässdagar när Elmia Park var tillbaka

Efter fyra års väntan var äntligen Elmia Park tillbaka. Vi kan nu se tillbaka på tre positiva och givande dagar på Sveriges största branschmässa för utemiljöer – dagar fyllda av möten, utställningar, affärer, testkörningar, ny kunskap och inspiration.

Årets stora satstning "Den Klimatsmarta Trädgården" som gjordes i samarbete med Hasselfors Garden blev en succé!

Summering av Elmia Garden 2023: Upplevelser och möten i branschens berså

Tre innehållsrika dagar på trädgårdsmässan Elmia Garden är över och kan summeras som en perfekt kombination av möten, affärer och upplevelser. Den välfyllda mässhallen med branschens ledande utställare berikades med upplevelser som Den Klimatsmarta Trädgården, Flower Grand Prix och en stor trendutställning.

SkyMaker ställer ut på Elmia Subcontractor och Tech Arena

SkyMaker ställer ut på Elmia Subcontractor och Tech Arena

Glöm kostsamma, fasta modeller och långa ställtider. Med en passion för att erbjuda prisvärda lösningar och främja en flexibel tillverkning sätter ingenjörerna från Linköping en ny standard för hur tillverkande företag hanterar produktdesign och produktion. De vill möjliggöra automatisering och masskundsanpassning – för alla. Det är huvudbudskapet när SkyMaker ställer ut på Elmia Subcontractor och

Visa mer