Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

AWI Maskin AB startade 1983, för 40 år sedan, och under årets viktigaste mässa Elmia Nordic Rail vill de slå på stort och fira företagets framgångar.   Foto: AWI Maskin AB

Elmia Nordic Rail är årets viktigaste mässa för AWI Maskin

Den trogna närvaron på Elmia Nordic Rail är en viktig tradition som företaget håller fast vid. För 12:e gången är AWI Maskin AB återigen redo att ställa ut på årets viktigaste mässa och knyta värdefulla kontakter.

Efter nedstängning under en pandemi fick Elmia äntligen leverera de mässor som blivit uppskjutna sedan två år tillbaka. Agne Bengtsson, vd på Elmia, summerar en spännande omstart och ett händelserikt år - och fokuserar på utvecklingen framåt.

Ett unikt mäss- och mötesår

Helt plötsligt var det dags att öppna upp igen, efter en pandemi där mötesplatser fått bomma igen totalt. Mässor och möten som pausats kunde hastigt återta sin plats och genomföras på Elmia. Agne Bengtsson, vd för Elmia AB, ger oss några guldkorn och insikter från året – och blickar framåt mot 2023.

Destinationstorget blir en ny satsning när Elmia Husvagn Husbil arrangeras 6-10 september 2023.

Elmia Husvagn Husbil lanserar Destinationstorget i samarbete med FREEDOMtravel

Varje år i september arrangeras Elmia Husvagn Husbil, Nordens största mässa för alla som älskar den mobila livsstilen, i Jönköping. Till 2023 års mässa lanserar Elmia Husvagn Husbil Destinationstorget, i samarbete med det digitala resemagasinet FREEDOMtravel, som ska samla destinationer och reserelaterade utställare på ett och samma ställe.

Elmia Subcontractor är en bubblande smältdegel för industrin – där det är viktigt att finnas med och synas. Det konstaterar Roger Berggren (tv) och Mikael Vetterskog (th) från Fårbo Mekaniska.

Hållbarhet och produktivitet gav stororder

Fårbo Mekaniska lämnade Elmia Subcontractor fulltankade med positiv energi och med flera bokade affärsmöten i väskan. – Vi har massor av jobb att följa upp framöver – precis som det ska vara

Visionsbild av hur miljön i kongress- och konserthuset på Elmia kan se ut efter den renovering som pågår just nu.

Renovering av kongress- och konserthus ger nya möjligheter

En renovering av Elmia kongress- och konserthus är i full gång. Huset som invigdes 1990 är nu i behov av att rustas upp för att fortsatt vara en attraktiv plats för konserter och olika event. Rådhus AB beslutade därför under våren 2021 att investera 24 mkr i renovering av huset – ett projekt som nu kommit mer än halvvägs.

Framtidens industri formas på Elmia Subcontractor. Här diskuterades de stora frågorna och de absolut hetaste ämnena för tillverkningsindustrin.

Årets Elmia Subcontractor vände utmaningar till hållbara möjligheter

Hållbarhet, energieffektivisering och ökad konkurrenskraft genom samverkan. Elmia Subcontractor lyfte industrins allra viktigaste utmaningar i en tid när världen runtomkring oss skakar. Allt för att vi tillsammans ska kunna hitta de rätta lösningarna för framtiden och stärka konkurrenskraften för svensk tillverkningsindustri.

Affärer direkt på mässgolvet är vad alla hoppas på – och för Gårö Plåtprodukter blev det precis så. Fr v: Tomas Wennblom, marknadsansvarig; Fredrik Sylvan, säljare; Daniel Peterson, vd.

Samverkan på mässan gav miljonaffär

Mötet i montern hos Gårö Plåtprodukter på förra årets Elmia Subcontractor resulterade i ett samarbete som fram till årets mässa har genererat nya affärer för flera miljoner.

Visa mer