Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Peter Dahl, Program Director på Nevs, pratade om en mobilitet i förändring på Elmia Subcontractor och vad detta innebär för möjligheter och utmaningar för dagens leverantörer.

Framtidens fordonsindustri kräver hållbara leverantörer

Hållbarhet, energieffektivisering och ökad konkurrenskraft genom samverkan. Elmia Subcontractor lyfter industrins viktigaste frågor med hjälp av branschens allra främsta experter – som hur framtidens mobilitetslösningar skapar nya möjligheter för dagens leverantörer.

En höjdpunkt under Subcontractor InnoDex är den 3D-printade cykeln av återvunnet aluminium som endast väger två kilo.

Inspireras av framtidens hållbara material på Subcontractor InnoDex

Läderliknande material av kombucha. Takbox av hampafiber. Eller ett skum gjort av 100 procent mycel. På inspirationsarenan Subcontractor InnoDex hittar du unika material och häftiga konstruktioner som sätter grunden för morgondagens produktutveckling.

Tom Schulz Radonja och Johanna Donker, båda affärsutvecklare på Almi, hjälper dig att komma i gång med ditt hållbarhetsarbete redan vid ett första besök i montern.

Hitta nya hållbara möjligheter på Sustainability Arena

Fundera. Agera. Och producera – hållbart. På Sustainability Arena öppnar sig helt nya dörrar för dig som vill ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete. Här inspireras du av andra företag och får precis den hjälp som ditt företag är i behov av. Allt för att du ska kunna komma vidare på din hållbarhetsresa.

På Subcontractor Tech Arena påbörjar du din resa mot nya digitala lösningar – oavsett om det handlar om AI, trådlösa sensorer eller Internet of Things.

På Subcontractor Tech Arena börjar din teknikresa

Inspireras av konkreta case och ta del av ny kunskap från intressanta föreläsningar. På Subcontractor Tech Arena påbörjar du din resa mot nya digitala lösningar – oavsett om det handlar om AI, trådlösa sensorer eller Internet of Things.

Science Park Södertälje hjälper dig med din hållbarhetsresa

Science Park Södertälje hjälper dig med din hållbarhetsresa

Vill du göra affärer av ditt hållbarhetsarbete? Men vet inte riktigt hur du ska komma i gång? Hos Science Park Södertälje på Elmia Subcontractor Sustainability Arena får du precis den hjälp som behövs för att du ska kunna ta första steget.

Minigolfslaget som gav TMW en jätteaffär på Elmia Nordic Rail

Minigolfslaget som gav TMW en jätteaffär på Elmia Nordic Rail

Först minigolf och sedan en jätteaffär. Med små medel i montern lyckades TMW från Gävle inte bara hitta en ny kund på Elmia Nordic Rail – det blev även början på en lång och framgångsrik affärsrelation. Hole-in-one, med andra ord.

NEVS visar sin första prototyp av den nya autonoma bilen Sango som är grunden i deras mobilitetslösning för delade resor.

Nevs letar leverantörer till framtidens mobilitetslösning

Framtidens mobilitet är redan här. På Elmia Subcontractor visar Nevs den nya autonoma bilen Sango som är grunden i deras mobilitetslösning för delade resor. Samtidigt söker Nevs efter nya leverantörer att samarbeta med i den fortsatta utvecklingen. – Vi visar vår allra första prototyp, nu ska vi utveckla nästa generation.

Välkommen till Elmia Subcontractor 15-17 nov, heart of industrial know-how

Pressinbjudan: Välkommen att ta pulsen på tillverkningsindustrin!

Den 15–17 november är det återigen dags för Elmia Subcontractor – mässan som förenar tillverkningsindustrin. Under tre intensiva dagar skapas möjlighet att ta del av nya trender, nyheter, träffa industrins experter, utforska innovativa material och hitta nya lösningar. Elmia Subcontractor är industrins hjärta, en kunskapshubb som ger hela branschen ny energi och teknisk puls.

När forskningsteamet på Empa testade pappersbatteriet producerade det 1.2V och kunde driva displayen på en helt vanlig väckarklocka i ungefär en timme. Foto: EMPA

Pappersbatteriet som gör elektroniska produkter miljövänliga

Skippa dina vanliga AA-batterier. Nu räcker det – i princip – med ett helt vanligt papper för att driva enkla elektroniska produkter. Forskare från Empa i Schweiz har nämligen tagit fram ett miljövänligt pappersbatteri som producerar elektricitet först när vatten tillsätts.

Elmia Lantbruk 2022 blev det hela näringen längtat efter

Elmia Lantbruk 2022 blev det hela näringen längtat efter

Sveriges lantbrukare har längtat efter att träffas. Så är det samlade intrycket av Elmia Lantbruk 2022, som lockade 20 072 besökare. Fyra år utan mässa, en pandemi som ledde till att mänskliga möten begränsades och ett osäkert läge i omvärlden. Men Elmia Lantbruk gav ett uppmuntrande besked. Sveriges lantbrukare tror på framtiden.

Visa mer