Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Den töjbara elektroniken möjliggör för 3D-printade och rundade reglage för exempelvis ljusstyrka och volymkontroll på bilratten. Foto: Soplast

Töjbar elektronik tar bilinteriören in i framtiden

Knappa in din destination på ett elektroniskt tyg. Eller höj volymen med en 3D-printad sensor på ratten. På Elmia Subcontractor får du en unik möjlighet att ta del av framtidens material och designlösningar – som ultratunn och töjbar elektronik från konceptet UNIC2.

Få ett smakprov på nya mötesplatsen Elmia Matbruk

Få ett smakprov på nya mötesplatsen Elmia Matbruk

Elmia Matbruk är en ny mötesplats som tar ett helhetsgrepp om dagens frågor kring mat och klimat. Den 18-19 oktober 2023 samlar Elmia alla aktörer inom livsmedelsproduktion – från produktion till förädling, konsumtion och återbruk. Men redan nu kan du få ett smakprov på Elmia Matbruk när mötesplatsen ställer ut på Elmia Lantbruk 19-21 oktober 2022.

En stor nyhet från Ebm-Papst på Elmia Subcontractor är den nydesignade 60-motorn med helt nya komponenter

Den nya motorgenerationen visas på Elmia Subcontractor 2022

Ny elmotor med helt nya komponenter. Smarta fläktar med unika funktioner. Och fullt fokus på energieffektiva lösningar. Ebm-Papst kommer till Elmia Subcontractor i november med flera nyheter som bidrar till betydligt effektivare energianvändning.

Azra Mekic jobbar med att klä om möbler till Elmia i Circular Centres lokaler vid södra Munksjön i Jönköping. Ett samarbete som är en av tre finalister i kampen om Klimatpriset i Jönköpings län 2022.

Finalister i tävlingen om årets Klimatpris

Elmia AB och Circular Centre är tillsammans en av tre finalister i kampen om Klimatpriset för Jönköpings län 2022. Det är samarbetet med att restaurera möbler i Elmias konferenslokaler som är anledningen. Arbetet har ett cirkulärt fokus, ger ett mer ekonomiskt hållbart resultat samtidigt som det skapar arbetstillfällen.

Väderstad visar allt på Elmia Lantbruk

Väderstad visar allt på Elmia Lantbruk

Väderstad kommer med hela sitt program till Elmia Lantbruk, om än inte i alla varianter och storlekar. Även de allra största maskinerna finns med och visas utomhus på mässan.

Ta hjälpa att spara på energiförbrukningen besök Elmia Subcontractor Tech Arena 2022

Samverkan - nyckeln till smart industri

Tillverkningsindustrin står idag inför stora utmaningar. På kort sikt handlar det om höga energipriser, och på längre sikt behöver hållbarhetsmålen nås. För att kunna ta sig an dessa utmaningar behöver industrin arbeta smartare, inte minst genom ny teknik. Och ny teknik skapas genom samverkan.

Sverigepremiär för Valtra Q-serien på Elmia Lantbruk

Första chansen att  se Valtras nya Q-serie

Sverigepremiär för Valtra Q-serien på Elmia Lantbruk 19-21 oktober. Q-serien består av fem modeller i olika storlekar, från Q225 till Q305 på mellan 230 och 305 hästkrafter. Alla är kraftpaket med massor av smart teknik som standard.

Pressinbjudan: Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk 19-21 oktober

Pressinbjudan: Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk 19-21 oktober

Välkommen till Elmia Lantbruk, affärsarenan för det klimatsmarta lantbruket, den 19-21 oktober. Här ställer de ledande leverantörerna ut, de senaste innovationerna presenteras och högaktuella frågor debatteras. I år belyser vi utmaningar och möjligheter kopplat till klimat och hållbarhet.

Elmia Gardenbutiken var en av nyheterna på mässan och en del av den stora satsningen på "hela mässupplevelsen".

Summering av Elmia Garden 2022 – storsatsning på hela mässupplevelsen

Så var vi i mål efter två härliga Garden-dagar. Vi tar med oss en positiv känsla med glada tillrop från både besökare och utställare. Satsningen på ”upplevelse-delarna” med bland annat Elmia Gardenbutiken och ett stort trendområde med scen gav besökarna det mervärde vi hade hoppats på och blev trevliga samlingspunkter under mässan.

Visa mer