Gå direkt till innehåll
John Deere visar sin första delvis elektrifierade traktor med den nya, steglösa växellådan på Elmia Lantbruk.
John Deere visar sin första delvis elektrifierade traktor med den nya, steglösa växellådan på Elmia Lantbruk.

Nyhet -

John Deere visar traktor med ny växellåda - eAutoPowr på Elmia Lantbruk

På Elmia Lantbruk den 19-21 oktober, kommer John Deere att visa sin första delvis elektrifierade traktor med den nya, steglösa växellådan.

- Vi ser fram emot att presentera våra nyheter och speciellt den delvis elektrifierade traktorn säger Mikael Persson, distriktschef på Deere & Co, med glädje.

Den nya växellådan heter eAutoPowr. Den nuvarande hydrauliska modulen ersätts med en elektromekanisk enhet. Bland fördelarna märks lägre bränsleförbrukning och lägre ljudnivå. Så här tidigt i utvecklingen väntar John Deere med att offentliggöra testresultat.

– Besparingen beror på körförhållanden och vilka redskap som används, påpekar Mikael Persson.

Den givna följdfrågan blir när den helt elektriska traktorn kommer. John Deere visade ett koncept redan för några år sedan.

– Vi arbetar med olika sorters drivmedel, lyder det diplomatiska svaret.

Den elektriska växellådan är ett av tre nominerade bidrag från John Deere och vann valören Guld i Elmia Lantbruk Innovation Award.

Övriga är hydraulisk IPM (Intelligent Power Management) vilken anpassar motoreffekten efter behov. Funktionen finns redan för transport och vid användning av kraftuttaget. Den nya versionen fungerar även med hydrauliska redskap, vilket gör att traktorn behåller prestanda vid krävande arbeten.

- Vid körning med till exempel inplastarpress kan det handla om 5-10 procent i minskad förbrukning, säger Mikael Persson.

Den tredje nominerade nyheten heter Performance Expert Alerts, vilket är en kombination av telematik och dataanalys. Den upptäcker när maskinen underpresterar och skickar ett meddelande till återförsäljaren, som rekommenderar åtgärder baserade på en analys av grundorsakerna.

Ovanstående är de tre stora nyheterna. Som vanligt har John Deere en hel del annat av intresse med sig till Elmia Lantbruk den 19-21 oktober i Jönköping.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carolina Axelsson

Carolina Axelsson

Mässansvarig Elmia Lantbruk 036-15 22 70

Relaterat innehåll

Relaterade event