Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Granatgeväret Carl Gustaf började tillverkas av Carl Gustafs Stads Gevärsfaktori redan 1948 och har sedan dess utvecklats i flera olika varianter. På bilden syns den senaste modellen Carl Gustaf M4. Foto: SAAB.

Leverantörer i världsklass lyfter svensk försvarsindustri

Mekaniska komponenter till artillerisystem eller härdade detaljer till stridsflygplan. Oavsett område håller försvarsindustrin i Sverige världsklass tack vare hög kompetens från svenska leverantörer. På många sätt ett arv från klassiska svenska vapentillverkare.

Intelligenta och automatiska lantbruksinnovationer prisas

Intelligenta och automatiska lantbruksinnovationer prisas

Elmia Lantbruk Innovation Award 2022 prisar tre bidrag med utmärkelsen Guld och åtta med utmärkelsen Silver. Produkterna är intelligenta, automatiska och ger lantbrukaren fördelar så väl ekonomiskt, tidsmässigt som miljömässigt.

Pressinbjudan 2022: Inspiration, passion & knowledge på Elmia Garden

Pressinbjudan 2022: Inspiration, passion & knowledge på Elmia Garden

Den 28-29 september hälsar vi välkomna till Elmia Garden – trädgårdsbranschens stora mötesplats. Här gror och spirar kunskap, affärer och relationer. Drygt 130 utställare från 8 länder finns på plats för att visa upp sina produkter. Mässans stora nyhet är Elmia Gardenbutiken – vår egen trädgårdshandel. På programmet finns även bla. den prestigefyllda blomsterbinderitävlingen Flower Grand Prix.

Intresset för branschen är större än någonsin – årets Elmia Husvagn Husbil visade att den är den givna branscharenan.

Rekordstart på Elmia Husvagn Husbil – Försäljningen överträffades med 25 procent

2023 ser ut att bli ännu ett starkt år för husbils- och husvagnsbranschen i Sverige. Den summeringen görs efter att Nordens största mässa för det mobila livet, Elmia Husvagn Husbil, avslutats. – Mässan fungerar alltid som en bra temperaturmätare på det kommande året. Många utställare berättar att de haft en väldigt bra försäljning på mässan, säger Klas Brandt, mässansvarig, Elmia Husvagn Husbil.

Elmia Husvagn Husbil 7-11 september är startskottet på nästa säsong – här premiärvisas 2023 års modeller.

Ännu ett toppår för husvagnar och husbilar – Branschen uppger att den kunnat sälja 20 procent mer

2022 ser ut att bli ännu ett toppår för husvagns- och husbilsbranschen. Men försäljningen hade kunnat vara 20 procent högre om återförsäljarna hade fått tillräckligt med nya bilar och vagnar levererade, visar en branschundersökning. Branschen spår också att 2023 blir ett bra år med höga försäljningssiffror. En viktig indikator får man på Elmia Husvagn Husbil som nu arrangeras på Elmia i Jönköping.

Lördagen den 10 september gästas Campingköket av ingen mindre än Gabriel Jonsson, Sveriges Mästerkock 2019, och numera även en stor profil på sociala medier där tiotusentals personer följer hans matglada upptåg. Förutom sin stora kärlek till mat har

Elmia Husvagn Husbil bjuder på matglädje i campingmiljö

En nyhet på årets mässa är Campingköket. En plats för dig som gillar att laga mat ute. I Campingköket utanför Hall D möter du tre inspirerande matkreatörer; Gabriel Jonsson - Sveriges Mästerkock 2019, Pelle Bring - SM-vinnare i grillning 2022 och Andréa Brändström - vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Cajsa Lundberg VD på Lundbergs Pressgjuteri är årets andra utvalda ambassadör för Elmia Subcontractor.

Möt årets andra ambassadör för Elmia Subcontractor 2022 - Grön pressgjutning som ger kunden unika värden

Både traditionell pressgjutning och fokus på grön tillverkning. Tack vare hållbara investeringar kan Lundbergs Pressgjuteri både ge kunden ett unikt mervärde och säkra nya affärer i framtiden. Möt årets andra ambassadör för Elmia Subcontractor – familjeföretaget i Vrigstad som med miljövänliga tillverkningsprocesser ger svensk tillverkningsindustri extra syre.

30 874 besökare kom till Elmia Lastbil 24-27 augusti för att ta del av nyheter hos 321 utställare från 17 länder.

Elmia Lastbil viktigare än någonsin mitt i branschens omställning

Elmia Lastbil 2022 befäste positionen som den självklara arenan för att ta svensk transport- och åkerinäring in i framtiden. Under fyra dagar fick de tunga frågorna ta ordentligt med plats och nya samarbeten påbörjades. Här kunde vi tillsammans stärka arbetet med den gröna omställningen och flera viktiga branschfrågor.

Bengt-Ove Hedborg, försäljnings- och marknadschef för Mercedes-Benz Trucks i Sverige, framför eActros 300 som visas på Elmia Lastbil. Foto: Elmia AB

Mercedes-Benz första eldrivna lastbil visas på Elmia Lastbil

Mercedes-Benz har tagit klivet in bland eldrivna lastbilar. För ett år sedan hade eActros världspremiär och nu visas den på Elmia Lastbil för första gången på en mässa i Sverige – dessutom har produktionen för en ny eldriven modell för stadsmiljö precis kört i gång.

Rickard Gegö, vd, och Birgitta Härle från Sveriges Åkeriföretag är väldigt nöjda med årets scen- och seminarieprogram på Elmia Lastbil. Foto: Elmia

Lyckat scenprogram höjer kompetensen hos besökarna på Elmia Lastbil

Elfordon, den gröna omställningen, kostnadsökningar och inte minst de politiska debatterna. Scen- och seminarieprogrammet på årets Elmia Lastbil har verkligen lyft alla frågor som är viktiga för transport- och åkeribranschen – både för i dag och för framtiden.

Mikael Tervaniemi, vd på Rasta, tillsammans med Martin Barklund, Rasta Grums, Marie Lennartsson, Rasta Ödeshög, och Amanda Johansson, Rasta Ödeshög. Foto: Elmia

Rasta växer – till chaufförernas glädje

Säkra parkeringsplatser och fräscha faciliteter. För Rasta handlar en anläggning om mer än att bara erbjuda mat och kaffe. På Elmia Lastbil träffar företaget sina kunder för att få feedback och berätta mer om kommande satsningar längs de svenska vägarna.

Visa mer