Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Lars Arvidsson, affärsutvecklare på Jönköping Energi, och Martin Ryd, interim vd på det nystartade bolaget, berättar att de haft många bra samtal på Elmia Lastbil som resulterat i ett 30-tal leads. Foto: Elmia

Nytt bolag kraftsamlar för laddning av tunga lastbilar

Elektrifiering av tunga lastbilar ställer höga krav på såväl laddinfrastrukturen som på energisystemet. Därför har tre svenska energibolag gått samman för att bygga ut infrastrukturen för lastbilar i en större nationell satsning. På Elmia Lastbil berättar det nystartade bolaget mer om satsningen.

David Mowitz, expert e-mobility hos intresseorganisationen Powercircle, deltog i seminariepunkten seminariepunkten ”Framtidens elektrifierade transportsystem – hur kommer vi dit?” på Elmia Lastbil.

Så klarar vi av elektrifieringen av tunga lastbilar

Snabbare utbyggnad av elnätet och fler modeller från lastbilstillverkarna. Två hinder att överbrygga för att klara av elektrifieringen tunga transporter. Samtidigt visar prognoser från Powercircle att mer hälften av alla tunga lastbilar som säljs 2030 kommer att vara eldrivna.

Magnus Jacobsson, försäljningschef för VBG i Sverige, visar det nya radarbaserade hjälpsystemet VBG Driver Assist. Foto: Elmia

VBG lanserar radarbaserat hjälpsystem på Elmia Lastbil

Bättre arbetsmiljö och minskade reparationskostnader. Fördelarna är flera med nya VBG Driver Assist som lanseras på Elmia Lastbil. Eller vad sägs om att guidas med hjälp av röststyrning och därmed slippa lämna hytten vid tillkoppling?

Virtuell verifiering med hjälp av en digital tvilling. Ett viktigt budskap när Dassault Systèmes i år är tillbaka på Elmia Subcontractor i egen monter.

Så får du hållbara innovationer med digitala tvillingar

Hållbart. Både vad gäller ekonomi och miljö. För Dassault Systèmes handlar produktutveckling inte bara om att ta fram en ny produkt – nej, det handlar precis lika mycket om innovationer som är hållbara under hela livscykeln. Nyckeln till framgång? Virtuell verifiering med hjälp av en digital tvilling.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) invigningstalade på Elmia Lastbil.

Heta politiska frågor i fokus på Elmia Lastbil

Redan efter första mässdagen bekräftade Elmia Lastbil sin plats som årets viktigaste transportpolitiska arena. Först invigningstalade Tomas Eneroth (S) – därefter stakade våra riksdagspartier ut framtiden för åkerinäringen. Det politiska samtalet fortsätter på Elmia Lastbil under hela veckan.

Elmia Husvagn Husbil räknar med storpublik under fem dagar, 7-11 september. Årets mässa ser ut att bli extra intressant.

Elmia Husvagn Husbil tillbaka i september - Stort intresse för en bransch som visar rekordsiffror

Efter två års uppehåll är det äntligen dags för Elmia Husvagn Husbil att arrangeras igen den 7-11 september. Det är en efterlängtad mässa. Branschen har haft en stark utveckling och campingarna visar rekordsiffror. – Under fem dagar fylls mässhallarna campingfordon och allt som hör det mobila livet till med tillbehör och restips, säger mässansvarig Klas Brandt. Nyheterna och folkfesten lockar!

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Lastbil 2022

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Lastbil 2022

Den 24–27 augusti arrangeras Elmia Lastbil i Jönköping. Under fyra dagar samlas en hel bransch för att diskutera de absolut viktigaste frågorna och skapa möten för de riktigt tunga affärerna. Vi hälsar alla från media hjärtligt välkomna att bevaka mässan – som i år arrangeras för 20:e gången sedan 1983.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) inviger Elmia Lastbil onsdag 24 augusti kl. 10:00-10:30.

Elmia Lastbil tar tempen på politikerna – två veckor före valet

Ökade bränslepriser, elektrifiering och fossilfria fordon. Transportsektorn i Sverige står inför tuffa utmaningar med många brännheta politiska frågor. På Elmia Lastbil hettar det till lite extra när de absolut viktigaste frågorna debatteras mellan riksdagspartierna – bara två veckor före valet.

Visa mer