Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Politikerdebatt med skogsfrågorna i fokus på Elmia Wood

Politikerdebatt med skogsfrågorna i fokus på Elmia Wood

Fredagens politikerdebatt lockade storpublik till scenen vid Wood Square. Samtliga riksdagspartier, utom MP som avböjt medverkan, var representerade. Diskussionerna kretsade kring bland annat heta valfrågor som ägande- och brukanderätten, EUs roll för att reglera det svenska skogsbruket, lagstiftning och regleringar samt biobränsle och reduktionsplikt.

Skogsmässan har öppnat och en fantastisk första dag.

Skogsmässan har öppnat och en fantastisk första dag.

I dag öppnade portarna för Elmia Wood 2022 i Bratteborg söder om Jönköping. Det blev en fantastisk start med många besökare. På plats fanns Anna-Caren Sätherberg landsbygdsministern för att inviga skogsmässan. – Skogens betydelse för ekonomi, jobb, klimat, rekreation går inte att underskatta. Därför är ett sådant här forum där vi får samlas och diskutera skogens framtid så viktig.

Kusinerna Alexander Sköld, till vänster, och Jonas Sjödell tog över AddCut 2018 och i år ställer företaget ut på Elmia Subcontractor för första gången någonsin.

”Elmia Subcontractor är vårt sätt att nå längre ut ”

Ny stor vattenskärmaskin, fördubblad kraft i verkstaden och större lokaler. AddCut växer så det knakar och nu vill företaget nå ut till kunder i hela Sverige. En del i satsningen är att ställa ut på Elmia Subcontractor 2022 – för första gången i företagets historia.

Nu öppnar Elmia Wood – hög tid att prata om skogens framtid!

Nu öppnar Elmia Wood – hög tid att prata om skogens framtid!

Skogsnäringen har en enorm betydelse för såväl samhällsekonomin som för den biologiska mångfalden i vårt ekosystem. Frågan är: hur får vi skogen att må bra samtidigt som vi nyttjar den? På Elmia Wood i Jönköping den 2 – 4 juni, som är världens ledande skogsmässa, kommer ämnet att diskuteras av ledande branschfolk och representanter från både riksdagspartier och näringslivet.

Elmia Subcontractor 15-17 november 2022

Elmia Subcontractor – tillverkningsindustrins hjärta

Elmia Subcontractor har tagit stora kliv. Från en mötesplats för underleverantörer, till en innovationsarena där branschnyheter inte bara visas upp – utan också skapas. Nu får mässan ett nytt utseende som ska stärka positionen som tillverkningsindustrins hjärta och samtidigt signalera att här får branschen syre, energi och kraft framåt.

Naturligt blandat med kvalitet och kreativitet – här är trädgårdsbranschens trender för 2023 med Elmia Garden Trends

Naturligt blandat med kvalitet och kreativitet – här är trädgårdsbranschens trender för 2023 med Elmia Garden Trends

Elmia Garden presenterar Elmia Garden Trends 2023, tre tydliga trender inom trädgårdsbranschen: Hemlängtan, Grön elegans och Färg & Flora. Elmia Garden Trends innehåller växtförslag, material, färgval och inspirationsbilder. Trenderna riktar sig till alla som arbetar i branschen och kan användas som ett verktyg för inspiration och stöd vid inköp.

Förra året hade företaget en tillväxt på 125 procent vilket är mer än en fördubbling. En del av det är resultatet av allt jobb som de har lagt ner på Elmia Subcontractor under åren.

”Det är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommer”

Affär direkt i montern. Med leverans inom bara någon månad. Jodå, för Boxholms Profil blev Elmia Subcontractor 2021 en riktig supermässa med flera nya kunder. Vi har tagit pulsen på månadens utställare,Tommy Nilsson, teknik- och marknadsansvarig, som lyfter fördelen med det personliga mötet under Elmia Subcontractor.

Visa mer