Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Under fyra dagar fylldes mässhallarna med Skandinavienpremiärer, Sverigelanseringar och nyheter i alla dess former. Och affärer gjordes direkt på mässgolvet under Elmia Produktionsmässor.

Efterlängtade möten gav affärer på Elmia Produktionsmässor

Som tillverkningsindustrin har längtat. Längtat efter att få träffas igen. Längtat efter att få visa upp de senaste nyheterna och dela med sig av ny kunskap. I år blev det tydligare än någonsin att Elmia Produktionsmässor – och det fysiska mötets möjligheter på en mässa – fortsatt är viktigt.

Thomas Hässel från Masentia med Eiffeltornet i aluminium som svarvats fram i en Matsuura MAM72.

Masentia tar sina kunder till högre höjder

Obemannad drift i 72 timmar. Med 32 paletter och möjlighet till 330 verktyg. Masentia tar verkligen sina kunder till högre höjder med CNC-fräsen Matsuura MAM72 som visades under Elmia Verktygsmaskiner.

Elmia Automation ger ett bra tillfälle att visa upp hela bredden inom factory automation, konstaterar Cerold Andersson, vd FANUC Nordic AB.

Dags att automatisera hela fabriken

Många förknippar FANUC med deras gula industrirobotar, men på Elmia Automation fick besökarna ta del av FANUC hela utbud inom factory automation. För automation fungerar som bäst när den involverar hela produktionskedjan.

Staffan Reimendal och Jens Thor Hansen var väldigt nöjda med dagarna på Elmia Polymer.

Engel gör plastindustrin smartare med digitala lösningar

Stabila processer, ökad produktivitet, och hög flexibilitet. Inject 4.0 från Engel innehåller flera digitala lösningar som gör tillverkningsindustrin betydligt smartare – något som fick stor uppmärksamhet under Elmia Polymer.

Karl Ericsson framför en kollaborativ svetsrobot från Universal Robots.

Stort intresse gav Svenska Elektrod affärer direkt

Vad kan en kollaborativ robot egentligen göra? Svetsning, slipning och ytbehandlingen är bara tre exempel som Svenska Elektrod visade i montern på Elmia Svets och Fogningsteknik. Tre exempel som samtidigt gav upphov till två affärer direkt i montern.

Säg hej då till komplicerade kopplingar. Snart släpps Beckhoff MX-System – som revolutionerar utvecklingen inom elskåp.

Beckhoff MX-System ersätter elskåpet med ny innovation

Om ett par år kommer Beckhoff Automations nya byggsystem för automation att revolutionera utvecklingen av dagens elskåp. Glöm kabelanslutningar – det här är plug and play på riktigt – och på Elmia Automation ges en sneak-peak.

Alexander Håård och Christoffer Wester framför PLM:s välbesökta monter på Elmia 3D.

PLM följer kunden under hela innovationsresan

Från idé till slutprodukt. PLM Group har såväl verktygen som kompetensen för att kunna ta svenska tillverkningsföretag ut på en innovationsresa. På Elmia 3D visar PLM hur industrin kan dra nytta av tjänsterna som till slut mynnar ut i en 3D-printad produkt.

Utrymmeseffektivt och kostnadseffektivt. Tebecos blästerkabin är en plug and play-lösning som visas på Elmia Plåt. Tv Fredrik Rosenbring, th Ulf Nilsson.

Industriell blästring i smart kabin

Allt fler vill säkra produktionen genom att samla alla processer in house. På Elmia Plåt visar Tebeco lösningar för blästring, avgradning och polering som passar även den lilla produktionslokalen.

Wexoe med divisionschef Tony Annell visar allt ifrån enkla styrningar för små maskiner och applikationer till mycket komplexa system med fokus på servorörelser eller processlösningar.

Ökad produktivitet med globalt använd teknik

Förebygg driftstopp, öka din produktivitet och få bättre koll på din energiförbrukning – i Wexoes monter på Elmia Automation diskuteras lösningar för smarta maskiner och smart produktion.

Pär Lennerbrink, produktionstekniker, och Mathias Holmqvist, affärsområdeschef, vid Okuma Armroid hos Stenbergs på Elmia Verktygsmaskiner.

Sverigepremiär för Okuma Armroid hos Stenbergs

En CNC-svarv med inbyggd robot. Som är fullt integrerad med maskinens styrsystem. Jodå, du läste helt rätt. Maskinen heter Okuma Armroid och visas för första gången i Sverige i Stenbergs monter på Elmia Verktygsmaskiner.

Produktionseffektivitet och god arbetsmiljö hänger ihop. Rickard Lindblad, Fumex, presenterar lösningar för evakuering av svetsrök och oljedimma på Elmia Svets.

Ren luft utan föroreningar förbättrar arbetsmiljön

De är specialister på utsug, fläktar och filter för alla slags arbetsmiljöer men det var evakueringen av svetsrök som blev startskottet för Fumex. Från tillverkning i Skellefteå säljs utrustning över hela världen – och visas just nu på Elmia Svets och Fogningsteknik. – Svetsutsug är ju i fokus här, och det var ju så Fumex föddes en gång på 70-talet, berättar Rickard Lindblad.

Visa mer