Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Peter Book, säljchef för Amada i Sverige, framför dragplåstret Amada Regius-AJ 3015.

Användarvänligt när Amada visar Skandinavienpremiärer

Användarvänlighet, effektivitet och ökad produktivitet. Det är vad Elmia Plåt 2022 handlar om för Amada. I montern står exempelvis två Skandinavienpremiärer – fiberlasern Amada Regius-AJ och bockmaskinen HRB-ATC.

”Tillsammans bygger vi industrin i Sverige”, säger Oskar Bringsved, Gühring Sweden.

Tillsammans bygger vi industrin i Sverige

När kraven på toleranser är höga och volymerna stora så måste verktyget leverera. På Elmia Verktygsmaskiner presenterar Gühring Sweden flera nya lösningar som tål tuffa krav.

Gustav Hugoson från Polykemi presenterar företagets nya LCA-verktyg under Elmia Polymer.

Polykemi reducerar CO2-avtrycket med nytt LCA-verktyg

Räkna med Polykemi när det handlar om att reducera CO2-avtrycket. Tack vare ett nytt simuleringsverktyg kan företaget beräkna vilket material som är bäst för kunden utifrån klimat och kostnader. Det nya LCA-verktyget får stort utrymme i montern under Elmia Polymer.

Maria Eriksson och Jesper Lundstedt från ABB med den kollaborativa roboten YuMi i bakgrunden.

ABB visar intelligenta robotar för en flexibel industri

YuMi, GoFa och Swifti. På Elmia Automation visar ABB hela bredden av kollaborativa robotar – plus flera andra innovativa lösningar för en flexibel och hållbar industri. Men dragplåstret, ja det kanske ändå är den nya stora roboten IRB 5710.

”Vi har ett stort forskningsteam som arbetar med att ta fram rätt parametrar för vårt metallpulver”, säger Anton Alveflo, regionchef Uddeholm.

Effektiva 3D-printade formverktyg i premiumstål

Bättre kylning, kortare cykeltid och bättre kvalitet på detaljen – med 3D-printade verktyg kan både prestation och livslängd maximeras. Anrika Uddeholm presenterar sina lösningar under Elmia 3D.

Micke Bergman och Tim Smith från Laser Machining bredvid nya Light Weld från IPG Photonics.

Laser Machining lanserar handhållen lasersvets från IPG

Den lanserades i USA för ett år sedan. Har visats en gång på mässa i Europa och nu för första gången i Sverige. Det handlar om den handhållna lasersvetsen Light Weld som Laser Machining visar under Elmia Svets och Fogningsteknik.

Mässan i år är viktigare än någonsin, säger Per Selskog, vd Din Maskin.

Plåtbearbetning i sömlösa flöden

Sömlös produktion och smart automation är den röda tråden hos Din Maskin – som valde att utöka sin monter på Elmia Plåt för att kunna visa alla nyheter.

Gjuteriteknik i Värnamo, en av årets utställare som har sedan länge valt sin väg med vindkraftverk och solceller för att kunna bibehålla lönsamhet och framtidstro med i många fall fördubblade elkostnader.

Egen elproduktion kan minska påverkan av höga elpriser

De ovanligt höga elpriserna ställer nya krav på den svenska tillverkningsindustrin. Utmaningen är att kunna bibehålla lönsamhet och framtidstro med i många fall fördubblade elkostnader. Gjuteriteknik i Värnamo har sedan länge valt sin väg med vindkraftverk och solceller – vilket innebar att de under 2021 producerade 50 procent mer energi än vad de gjorde av med.

Nu är det klart – årets program på Elmia Wood!

Nu är det klart – årets program på Elmia Wood!

Med en dryg månad kvar till Elmia Wood är programpunkterna satta. I år ser vi ett starkare startfält än någonsin med intressanta föreläsare och debattörer med ett gemensamt fokus – framtidens innovation och hållbara skogsbruk.

På Elmia Produktionsmässor visas nyheter och trender inom teknik och industri - 450 utställare på sex parallella mässor.

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Produktionsmässor 10–13 maj

Här har du allt samlat för din nyhetsbevakning av produktion inom tillverkande industri. 450 utställare på sex parallella mässor visar nyheter och innovationer inom teknik och industri. Ett fullspäckat dagsprogram belyser utmaningar och lösningar för industrin. Välkommen att ackreditera dig som press.

Visa mer