Gå direkt till innehåll
Nu är det klart – årets program på Elmia Wood!

Pressmeddelande -

Nu är det klart – årets program på Elmia Wood!

Med en dryg månad kvar till Elmia Wood är programpunkterna satta. I år ser vi ett starkare startfält än någonsin med intressanta föreläsare och debattörer med ett gemensamt fokus – framtidens innovation och hållbara skogsbruk. 

Vi räknar ner och ser att det är en dryg månad kvar till Elmia Wood som i år slår upp portarna den 2 juni. Detaljplaneringen är i full gång och programmet med mässans höjdpunkter är satta. Med inväntande tusentals besökare från hela Europa, ser vi fram emot tre händelserika dagar i den fantastiska och mångsidiga skogen i Bratteborg söder om Jönköping. I år med fokus på framtidens innovation och hållbara skogsbruk.

På plats under de tre mässdagarna finns moderatorn Ellinor Persson, känd för att vara påläst, tydlig och stark i sin kontakt med publiken. Hon kommer att leda ett minst sagt späckat schema med intervjuer och spännande debattpaneler från mässans hjärta, mötesplatsen Let´s talk.

Den 2 juni invigs mässan med vår landsbygdsminister Anna-Caren Sähterberg. Första dagen fortsätter sedan med flera spännande föredrag. Ett av dessa är när Johan Börjesson från RISE ställer sig frågan: ”Hur många gånger och till vad kan använda en träfiber?” Dagen avslutas med Virkesbörsen som håller ett föredrag om ”Virkeshandel – prisutveckling och framtidsutsikter”.

En av de viktigaste programpunkterna som står på agendan dag två har rubriken ”Hur viktig är skogsnäringen ur ett klimat- och samhällsekonomiskt perspektiv?” Frågeställningen bollas mellan politikerna Mattias Karlsson SD, Ulf Kristersson M, Isak From S, Jakob Olofsgård L, Kjell Arne Ottosson KD, Birger Lahti V och Annie Lööf C.
En annan punkt är Magnus Berg, Skogsindustrierna som ger en historisk återblick och en framtidsvy om skogens betydelse.

Även mässans sista dag möter vi representanter från olika riksdagspartier under diskussionsämnet ”Hur ska Sveriges skogsägare tänka och agera nu och i framtiden?” På scenen tillsammans med Ellinor Persson finns Isak From S, John Widegren M, Jakob Olofsgård L, Mats Nordberg SD samt Maria Gardefjell MP.

Flera av föredragen hålls dessutom på engelska. Exempel på detta är ”Äganderätten, om att bruka eller spara” där vi bland får lyssna på Tomas Lundmark SLU och Sven Erik Hammar, ordförande för CEPF. Ett annat föredrag går under rubriken ”Vad kan skogsråvaran användas till och hur länge räcker den” med Pål Börjesson LU och Johan Börjesson RISE. Dr Thomas Bökmann pratar om ”Granbarkborren och trädslagsval – klimatets förändring”.

Värt att lyfta är definitivt prisutdelningarna av The Golden Logger och Årets Guldyxa under mässans första dag.

The Golden Logger är en utmärkelse som går till den skogsentreprenör som har lyckats utmärka sig i branschen på ett extra positivt sätt som förebild och inspiratör. The Golden Logger arrangeras av Skogforsk, det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, tillsammans med Elmia. Priset Årets Guldyxa går till en skogsägare som i sitt produktions-skogsbruk har tänkt till lite extra och frivilligt anpassat skötseln för att gynna naturvärden eller sociala värden. Detta så att en del av skogen blir en plats där såväl skogsägaren som friluftslivet trivs. Vinnaren utses av Elmia tillsammans med Land Skogsbruk och LRF Skogsägarna.

Årets program för Elmia Wood är klart och vi ser ett mycket starkt startfält med intressanta debatter och föreläsare. På plats under de fyra mässdagarna finns moderatorn Ellinor Persson, känd för att vara påläst, tydlig och stark i sin kontakt med publiken.

Önskas boka tid för intervjuer på plats under mässan, kontakta oss gärna redan nu.
Glöm inte boka plats till vårt pressevent och få din pressackreditering. https://elmia.se/wood/press/pressackreditering/ 

Programpunkter kan komma att ändras. Uppdatering finns på elmia.se/wood.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Emma Strågefors, PerPR, emma@perpr.se, telefon: +46 734 11 99 49
Pernilla Bertilsson, Elmia Wood, pernilla.bertilsson@elmia.se, telefon: +46 705 55 82 40
Anders Roman, Elmia Wood, anders.roman@elmia.se, telefon: +46 705 91 00 57

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier