Gå direkt till innehåll

Ämnen: Säsong

Hälsa, trädgårdsfest och höstigt retro. Så kan trädgårdsbranschens trender för 2025 sammanfattas enligt mässan Elmia Garden. Elmia Garden Trends tas fram varje år för att ge branschen inspiration och vägledning vid exempelvis inköp och butikstyling.

Hälsa, fest & höstigt retro. Elmia Garden presenterar trädgårdsbranschens trender för 2025

Trädgårdsmässan Elmia Garden förutspår att kommande säsong kommer präglas av följande tre trädgårdstrender: Hälsokraft – där harmoni, hälsa och hållbarhet står i fokus. Trädgårdsfest - en blommig och glad trend som andas sommar och gemenskap. Den tredje trenden - Höstglöd – har retroinfluenser och inspirerar till odling även under de kallare månaderna.

Nu lanserar Elmia Garden 2024 års trender för trädgårdsbranschen; Green Garden, Northern Garden och Dream Garden.

En drömsk, en nordlig, och en grön. Elmia Garden presenterar trädgårdsbranschens trender för 2024

Trädgårdsmässan Elmia Garden lanserar nu Elmia Garden Trends 2024 med tre tydliga trender för branschen; Green Garden, Northern Garden och Dream Garden. Trenderna har tillhörande växtförslag, färgval, material och inspirationsbilder. Elmia Garden Trends riktar sig till alla som arbetar i branschen och kan användas som ett verktyg för inspiration och stöd vid inköp.

7-11 september är det äntligen dags för Elmia Husvagn Husbil - Nordens största mässa för alla som älskar det mobila livet.

Högt tryck inför Elmia Husvagn Husbil 2022

I september är det äntligen dags att återigen arrangera Nordens största mässa för alla som älskar det mobila livet. Planeringen och monterbokningarna är i full gång inför den stora campingfesten. Det finns ett stort intresse bland utställarna att på nytt visa upp sina produkter på mässan. I dagsläget har majoriteten av de stora varumärkena redan bokat sina monterplatser.

Elmia Garden presenterar Elmia Garden Trends 2022, tre tydliga trender inom trädgårdsbranschen: Jorden vi ärvde, Grönskande stad samt Lust och längtan.

Vi möter nästa säsong med lust och längtan – ta del av trädgårdsbranschens trender för 2022

Elmia Garden presenterar Elmia Garden Trends 2022, tre tydliga trender inom trädgårdsbranschen: Jorden vi ärvde, Grönskande stad samt Lust och längtan. För varje trend finns tillhörande växtförslag, färgval och inspirationsbilder. Trenderna riktar sig till alla som arbetar i branschen och kan användas som ett verktyg för inspiration och stöd vid inköp. Låt dig inspireras av växterna, materialen oc

Här är trädgårdstrenderna för 2019

I dag lanserar Elmia Garden Trends trädgårdtrenderna för 2019. Samtidigt presenterar vi vår nya plattform med exklusivt material endast för branschen. En sajt som är fullspäckad med bloggar, trendspaningar och inspiration. Sajten Elmia Garden Trends 2019 riktar sig till alla som arbetar i trädgårdsbranschen och kan användas som ett affärsverktyg för inspiration och stöd vid inköp.

Japansk stege är Årets Trädgårdsprodukt 2018. Foto: ARS - Nakaya Scandinavia AB

Japansk stege är Årets Trädgårdsprodukt 2018

En japansk stege med en design speciellt anpassad för trädgårdsbranschen vinner utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt 2018, Elmia Garden Award. Stegen är både stabil och slitstark och väckte stort intresse när den premiärvisades för den svenska marknaden.

Välkommen till prisutdelning för Årets Trädgårdsprodukt 2018.

Pressinbjudan: Välkommen till prisutdelning för Årets Trädgårdsprodukt 2018

Årets Trädgårdsprodukt, Elmia Garden Award, är utmärkelsen som uppmärksammar nya, innovativa produktlösningar som förenklar trädgårdsarbetet. Det är branschens stora produktpris och vinnaren blir ofta en storsäljare som får mycket uppmärksamhet. Utmärkelsen delas ut den 14 mars kl. 9.00 på Malmö Saluhall, Gibraltargatan 6, Malmö.

Elmia Garden Trends presenterar 2018 års trender för allmänheten på Lisebergs trädgårdsdagar 17-20 maj. Foto: Liseberg

Elmia Garden Trends blommar ut på Lisebergs trädgårdsdagar

Elmia Garden Trends är inspirationssajten som ger trädgårdsbranschen en förhandstitt på kommande års trender. Sajten fungerar som ett affärsverktyg med inspiration och stöd vid inköp. Nu presenteras trenderna också för allmänheten på Lisebergs Trädgårdsdagar 17-20 maj.

Dramatiskt med varma färger är några av årets trender ute i parkerna. Det ska gärna också växa både på höjden och bredden, berättar Kristina Darth, som arbetar med offentlig miljö och publika parker på Mäster Grön. FOTO: Mäster Grön.

​Ätbart och mustigt starka parktrender

Parker blir allt viktigare för de som bor i städerna. Det är också ett område som det händer mycket nytt på. Det kommer att märkas på årets Elmia Garden, som har fokus just på parkerna och där mustiga färger och ätbara växter breder ut sig på både bredden och höjden.
— Vi har ett stort trädgårdsintresse överhuvudtaget i landet. Det märks ute i parkerna hur fantastiskt mycket det engagerar invån

​Återvunnen jord årets vinnare

Årets Trädgårdsprodukt heter 100 % återvunnen jord. Econova vinner Elmia Garden Award med Weibulls torvfria planteringsjord, en jord som består av organiska restprodukter från skog och trädgårdar och är en ren kretsloppsprodukt.

Rekordsnabb campingbokning

Rekordsnabb campingbokning

​Det tog bara strax under fyra minuter så var alla biljetter slut till det populäraste campingområdet på Elmia Husvagn Husbil. Bokningen gick varm hos Ticnet, som säljer biljetterna till campingen på Nordens största mässa för det mobila livet.

Klartecken för skånsk jaktmässa

Klartecken för skånsk jaktmässa

​Konkurrensverket ser inga hinder för Elmia att arrangera den skånska jaktmässan Elmia Game Fair Skåne. Den nya mässan anses inte begränsa eller påverka konkurrensen negativt för andra aktörer, konstaterar Konkurrensverket i sitt beslut.

Startskott för skånsk jaktmässa

Startskott för skånsk jaktmässa

Startskottet har gått för jaktmässan Elmia Game Fair Skåne! Förberedelserna är i full gång inför premiären för den nya skånska jaktmässan sista helgen i augusti 2016 på Ellinge Slott – mitt i hjärtat av Skåne.

Golfen satsar stort och länge på Elmia Park

Golfen satsar stort och länge på Elmia Park

De båda organisationerna SGA, Swedish Greenkeepers Association, och Svenska Golfförbundet, har tecknat ett sexårigt samarbetsavtal med Elmia Park. Årets mässa arrangeras 22-24 september och det nya avtalet innebär att Elmia Park fortsätter att vara golfbranschens viktigaste mötesplats även under tre följande mässor i Jönköping.

Husbilarna rullar mot toppen – och Elmia

Husbilarna rullar mot toppen – och Elmia

Husbilarna är det rullande fritidslivets stora vinnare. 2015 går mot ett rekordår i försäljningen. Många har bytt sommarstugan eller båten mot ett modernt komfortabelt hus som smidigt och lätt tar sig fram på vägarna. Många av de kommande nya spännande modellerna av både husbilar och husvagnar premiärvisas på Elmia Husvagn Husbil - campingbranschems hetaste mötesplats 10-13 september i Jönjöping.

Pressinbjudan: Välkommen till Nordens största arrangemang för campare!

Pressinbjudan: Välkommen till Nordens största arrangemang för campare!

​Den 10-13 september slår vi åter igen upp portarna till Elmia Husvagn Husbil, mässan som varje år lockar 35 000 – 40 000 besökare till Jönköping för att se premiären på nästa års modeller. Välkommen till mässan och till vår presskonferens onsdagen den 9 september!

Smakstart för Elmia Vårsalong

Smakstart för Elmia Vårsalong

Vinprovning, läckra avsmakningsmenyer från lokala stjärnkrogar, badrumstips och lokalt producerad korv och ost. Elmia Vårsalong hade mycket att fresta med som lockade besökare till helgens premiär på Elmia i Jönköping.

​Smakfullt och grönt med vårkänsla

​Smakfullt och grönt med vårkänsla

Våren är här och vi öppnar äntligen dörrarna till Elmia Vårsalong! Premiärårets tema är hemmet, köket och trädgården – och allt däremellan, allt det där som ger alla goda vårkänslor. Njut av god mat och dryck, få goda råd och smarta idéer av experter och branschprofiler och se trender och nyheter. Allt som behövs för härlig inspiration i den spirande våren finns på Elmia Vårsalong 24-26 april!