Gå direkt till innehåll

Ämnen: Livsstil

2-3 oktober 2024: På trädgårdsmässan Elmia Garden möttes yrkesverksamma från hela branschen för att göra affärer, nätverka och utforska framtida utmaningar.

Affärer, upplevelser, och framtida utmaningar i fokus på Elmia Garden

Under den 2-3 oktober 2024 arrangerades Elmia Garden – Nordens största trädgårdsmässa för branschen – i Jönköping. Mässan bjöd ännu en gång in till en mångsidig upplevelse där yrkesverksamma inom den gröna näringen samlades för att göra affärer, nätverka och utforska framtida utmaningar tillsammans.

Starka plussiffror tyder på vändning  för husbils- och husvagnsbranschen

Starka plussiffror tyder på vändning för husbils- och husvagnsbranschen

Årets upplaga av Elmia Husvagn Husbil ger tydliga signaler om att en vändning är på gång i husvagns- och husbilsbranschen. Mässan hade 34 100 besökare, vilken är en uppgång med 10 procent jämfört med förra året. Intresset för det mobila livet är högt och det har varit ett stort intresse för årets mässa. Närmare 10 000 personer bodde på mässcampingen, som varit fullbokad i veckor före mässan.

HusbilsAnnika på Destinationsscenen.

Pressinbjudan: Inspiration, resmål och friheten med det mobila livet i fokus på Elmia Husvagn Husbil 2024

Den 11-15 september är det åter igen dags för Nordens största mässa för det mobila livet. Elmia Husvagn Husbil presenterar det stora utbudet av 2025 års campingfordon på den svenska marknaden. De ledande varumärkena finns på plats tillsammans med sina varumärken. Mässan ökar inspirationen kring resandet med ett fullspäckat scenprogram på.Destinationsscenen. Utomhus finns ett nytt vanlifeområde.

Mallas Ullpellets - Gotlandstillverkad trädgårdsgödning gjord av spillull från får - är segrare i utmärkelsen Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt.

Mallas Ullpellets vinner Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2024

Trädgårdsmässan Elmia Garden presenterar härmed vinnaren av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2024: Mallas Ullpellets från Gotland. En naturlig, långsamverkande trädgårdsgödning som endast består av pelleterad spillull från får. Ett lysande exempel på cirkulärt tänkande och att hållbara alternativ varken behöver vara särskilt krångliga, svåra eller dyra för konsumenten.

Mikael Ström, mässansvarig Elmia Hund, Lita, vit herdehund, Agne Bengtsson, vd Elmia, Peter Rimsby, projektledare Svenska Brukshundklubben, och Anna-Karin Zinnerfors, affärsområdeschef Elmia.

Elmia lanserar ny hundmässa med fokus på hundsport och hund i tjänst

Om precis ett år slår vi upp portarna till en helt ny mässa i Jönköping; Elmia Hund – Hundsport & Hund i tjänst. Mässan hålls på Elmia den 1–2 mars 2025 och kommer att samla hela hundbranschen med allt från den privata hundägaren till företag, myndigheter och ideella organisationer.

Pressinbjudan: Destinationer för det mobila livet i fokus på Elmia Husvagn Husbil 2023

Pressinbjudan: Destinationer för det mobila livet i fokus på Elmia Husvagn Husbil 2023

Den 6-10 september är det återigen dags för Elmia Husvagn Husbil, Nordens största mässa för det mobila livet, som samlar mellan 30–35 000 besökare varje år. Det blir fem festliga dagar med nyheter, aktiviteter och reseinspiration. En av årets nyheter är Destinationstorget, som samlar utställare med fokus på resor och destinationer på ett och samma ställe - och erbjuder ett späckat scenprogram.

Pressinbjudan: Destinationer för det mobila livet i fokus på Elmia Husvagn Husbil 2023

Pressinbjudan: Destinationer för det mobila livet i fokus på Elmia Husvagn Husbil 2023

Den 6-10 september är det återigen dags för Elmia Husvagn Husbil, Nordens största mässa för det mobila livet, som samlar mellan 30–35 000 besökare varje år. Det blir fem festliga dagar med nyheter, aktiviteter och reseinspiration. En av årets nyheter är Destinationstorget, som samlar utställare med fokus på resor och destinationer på ett och samma ställe - och erbjuder ett späckat scenprogram.

Elmia Husvagn Husbil 7-11 september är startskottet på nästa säsong – här premiärvisas 2023 års modeller.

Ännu ett toppår för husvagnar och husbilar – Branschen uppger att den kunnat sälja 20 procent mer

2022 ser ut att bli ännu ett toppår för husvagns- och husbilsbranschen. Men försäljningen hade kunnat vara 20 procent högre om återförsäljarna hade fått tillräckligt med nya bilar och vagnar levererade, visar en branschundersökning. Branschen spår också att 2023 blir ett bra år med höga försäljningssiffror. En viktig indikator får man på Elmia Husvagn Husbil som nu arrangeras på Elmia i Jönköping.

Elmia Husvagn Husbil räknar med storpublik under fem dagar, 7-11 september. Årets mässa ser ut att bli extra intressant.

Elmia Husvagn Husbil tillbaka i september - Stort intresse för en bransch som visar rekordsiffror

Efter två års uppehåll är det äntligen dags för Elmia Husvagn Husbil att arrangeras igen den 7-11 september. Det är en efterlängtad mässa. Branschen har haft en stark utveckling och campingarna visar rekordsiffror. – Under fem dagar fylls mässhallarna campingfordon och allt som hör det mobila livet till med tillbehör och restips, säger mässansvarig Klas Brandt. Nyheterna och folkfesten lockar!

7-11 september är det äntligen dags för Elmia Husvagn Husbil - Nordens största mässa för alla som älskar det mobila livet.

Högt tryck inför Elmia Husvagn Husbil 2022

I september är det äntligen dags att återigen arrangera Nordens största mässa för alla som älskar det mobila livet. Planeringen och monterbokningarna är i full gång inför den stora campingfesten. Det finns ett stort intresse bland utställarna att på nytt visa upp sina produkter på mässan. I dagsläget har majoriteten av de stora varumärkena redan bokat sina monterplatser.

Premiär för finnkamp i simulatorgolf 28-30 januari

Premiär för finnkamp i simulatorgolf 28-30 januari

Helgen 28-30 januari 2022 hålls en internationell golfturnering i simulatorgolf där Finland utmanar Sverige. Callaway Masters i Sverige spelas samtidigt i Sverige och Finland på anläggningarna Elmia Golf Center i Jönköping, Sverige och Inside Golf i Kyrkslätt, Finland. Det är första gången en finnkamp i simulatorgolf arrangeras.

Äntligen kunde branschen mötas igen när Elmia Garden öppnade upp dörrarna. En positiv atmosfär genomsyrade hela mässan, det var glädje och belåtenhet över att äntligen kunna mötas igen.

Elmia Garden summerar – en efterlängtad och viktig mötesplats

Äntligen kunde branschen mötas igen när Elmia Garden öppnade upp dörrarna. En positiv atmosfär genomsyrade hela mässan, det var glädje och belåtenhet över att äntligen kunna mötas igen. 100 utställare från sex länder fanns på plats för att visa upp sina produktnyheter. På scenen presenteras allt ifrån trädgårdstrenderna för 2022 till de senaste rönen inom branschen. Årets Butik utsågs liksom dubbl

Elmia Husvagn Husbil siktar mot 2022

Elmia Husvagn Husbil siktar mot 2022

Elmia Husvagn Husbil är Nordens största mässa för alla som älskar det mobila livet. Med anledning av rådande restriktioner och dess påverkan på allmänna sammankomster kommer mässan 2021 inte kunna genomföras som planerat. Arbetet inför nästa års mässa, 7-11 september, 2022 är redan i gång. Beslutet har fattats efter noga övervägande och i dialog med Husvagnsbranschens Riksförbund, HRF samt Caravan

Carina Ekroos och Håkan Söderman driver bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR

Carina och Håkan sätter guldkant på vardagen

Sedan 2019 driver Carina och Håkan bloggen HUSBILSRESOR & ÄVENTYR. Här delar de med sig av resor de gör, inspirerar till att leva husbilsliv året runt och visar hur man kan sätta guldkant på vardagen. Det kan innebära allt ifrån att bestiga Kebenekaise, genomföra En Svensk Klassiker och ta cykeln downhill till att resa med barnbarnen och sticka av från motorvägen för att göra nya upptäckter.

Elmia Husvagn Husbil 2020 flyttas fram

Elmia Husvagn Husbil flyttas fram

Med anledning av Covid-19 pandemin och dess påverkan för allmänna sammankomster kommer Nordens största husvagn och husbils mässa, Elmia Husvagn Husbil inte att kunna genomföras i september 2020 i nuvarande format.

Centrumnära året-runt-ställplatser på Elmia

Tjugo nya ställplatser byggs på Elmia

I slutet av maj står Elmias tjugo nya centrumnära ställplatser för husbilar klara på Elmia. Anläggningen, som kommer vara tillgänglig för alla som besöker Jönköping, kommer att ha tillgång till elektricitet och en servicestation med färskvatten och tömning av grå- och svartvatten.

Pressinbjudan: Välkommen till jaktbranschens viktigaste träffpunkt!

Elmia Game Fair slår traditionsenligt upp sina portar för hela Kristi Himmelsfärdshelgen, 25 – 27 maj. Välkommen till pressträff på Sveriges största jaktmässa – ett event laddat med nyheter och spännande aktiviteter för alla som har jakt som sitt stora intresse!

Auktion för hopphästar till Elmia

Auktion för hopphästar till Elmia

Den populära hopphästauktionen Swedish Select Horse Sales kommer att arrangeras på Elmia Scandinavian Horse Show i höst. Lisen Bratt Fredricson, som är en av grundarna till auktionen och som också är en av initiativtagarna till det nya stora hästarrangemanget, vill att auktionen ska ingå i evenemanget i Jönköping. Elmia Scandinavian Horse Show får premiär 26-30 oktober.

Visa mer