Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

OilQuick storsatsar på Elmia Nordic Rail

OilQuick storsatsar på Elmia Nordic Rail

Sedan flera år tillbaka har företaget haft siktet inställt på att ställa ut på Elmia Nordic Rail, och i oktober är det äntligen dags. Med en välutrustad grävmaskin i montern och en spännande nyhet som ska presenteras för den svenska marknaden, har nedräkningen börjat.

Exempel på kundanpassad drivlina som producerats av utställaren Adigo Drives.

Elektrifiering driver utveckling inom tillverkningsindustrin

I takt med att allt fler OEM-företag växlar över till hållbara och energieffektiva lösningar ökar behoven av spetskompetens inom elektrifiering. – Omställningen sker nu och tillsammans skapar vi lösningarna, säger en av utställarna på Elmia Subcontractor, Adigo Drives, Christian Sunkler.

Helena Kyster-Hansen, President för NJS Norden. För att tydligare spegla och bemöta den nordiska järnvägsbranschens utmaningar och utvecklingsmöjligheter ur ett nordiskt perspektiv arrangeras en nordisk dag under Elmia Nordic Rail.

”Det här är verkligen mötesplatsen för järnvägsbranschen i hela Norden”

NJS – forum för nordiskt järnvägssamarbete är en trogen samarbetspartner till Elmia Nordic Rail, i nästan 20 år har de funnits med som medarrangör till mässan. " Det är här man träffar folk man känner och har sina viktiga möten för att komma vidare i diskussionerna kring förändringar och planer" säger Helena Kyster-Hansen, President för NJS Norden.

Elin Rickardsson är ny mässansvarig för VA-mässan

Ny mässansvarig utvecklar VA-mässan

Elin Rickardsson är ny mässansvarig för VA-mässan på Elmia i Jönköping. Hon kommer närmast från Fastighetsägarna där hon varit näringspolitisk talesperson. Som mässansvarig ser hon fram emot att utveckla mässan tillsammans med branschen, besökare och utställare.

Fokus på cirkulära materialflöden

RISE presenterade “Nationellt center för hållbar plast” på Sustainability Arena

Samma funktion, samma kvalitet och samma pris som traditionell plast. Men med ett större fokus på cirkulära materialflöden. Visionen bakom RISE nya nationella center för hållbar plast är tydlig – det är bara tillsammans som vi kan hitta framtidens lösningar. Hur det ska gå till presenterades på Sustainability Arena under Elmia Subcontractor 2022.

Den 18-20 maj är det äntligen dags för Sveriges största jaktmässa igen - Elmia Game Fair.

Elmia Game Fair – Sveriges största jaktmässa – är tillbaka

Äntligen är det dags att träffas igen på Elmia Game Fair, Sveriges största jaktmässa, i Jönköping den 18 till 20 maj. På mässan kan besökarna provskjuta, provköra och provsmaka, mötas, inspireras och lära av de allra bästa. Årets tema för mässan är varg.

På Väg 2023 (Foto: Elmia AB)

På Väg visade nya möjligheter att nå nollvisionen

Målet är att rädda liv – och vägen dit bygger på kunskap och samverkan. Med särskilt fokus på oskyddade trafikanter har Elmiamässan På Väg skapat möten mellan produktutvecklare, sakkunniga och beslutsfattare.

Elmia Garden presenterar vinnaren av Årets Trädgårdsprodukt - Gardenbox från Dalhem Innovation AB

Gardenbox från Dalhem Garden - vinnare av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2023

2023 års trädgårdsprodukt är korad och kommer underlätta anläggningen i många trädgårdar framöver. Svensktillverkade Gardenbox Dalhem Garden från Dalhem Innovation AB utmärker sig genom sin smarta ihopsättningsteknik, genomtänkta design samt variation av storlekar och ytmaterial. Trädgårdsmässan Elmia Garden i Jönköping står bakom den prestigefyllda utmärkelsen.

Visa mer