Gå direkt till innehåll
Den 18-20 maj är det äntligen dags för Sveriges största jaktmässa igen - Elmia Game Fair.
Den 18-20 maj är det äntligen dags för Sveriges största jaktmässa igen - Elmia Game Fair.

Pressmeddelande -

Elmia Game Fair – Sveriges största jaktmässa – är tillbaka

Äntligen är det dags att träffas igen på Elmia Game Fair, Sveriges största jaktmässa, i Jönköping den 18 till 20 maj. På mässan kan besökarna provskjuta, provköra och provsmaka, mötas, inspireras och lära av de allra bästa. Årets tema för mässan är varg.

- Det är fyra år sedan vi senast genomförde Elmia Game Fair och vi vet att mässan är både efterlängtad och uppskattad. Mässans tre ledord är etik, förvaltning och tillvaratagande och nytt för i år är att vi som första jaktmässa i Sverige har ett vargtema, där vi fokuserar på att öka kunskapen om viltet varg, berättar Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Game Fair 2023.

Årets stora nyhet – tema varg
Gunnar Glöersen, rovdjursexpert, och Daniel Ligné, riksjaktvårdskonsulent, från Svenska Jägareförbundet kommer på mässans kunskapsscen att prata om vad ett vargrevir är, hur vargen påverkar annat vilt och hur man jagar den.

- Utbredningen av varg i södra Sverige för med sig många frågor och funderingar. Elmia Game Fair är ett bra tillfälle för jägarna att få svar på dessa och få med sig så mycket fakta som möjligt tillbaka hem. Vi kommer finnas på plats under hela mässan och dela med oss av många års kunskap och erfarenhet, säger Gunnar Glöersen och Daniel Ligné.

På kunskapsscenen får besökarna också träffa och lyssna till mässans ambassadör Thomas Ekberg, mångsysslare inom jaktbranschen, när han håller föredrag på temat svensk jaktkultur i fara.

Viltmatscenen ger inspiration och ny kunskap
På viltmatscenen kommer vi att träffa Alf Andersson, rutinerad jägare som bland annat har jobbat professionellt med charkuterier och som har gett ut inte mindre än 17 böcker, och Emilia Nilsson, även hon jägare och kokboksförfattare, men även bonde och dessutom tredjepristagare i Sveriges Mästerkock 2019.

- De kommer att visa oss vad vi med relativt enkla medel själva kan göra hemma i köket och i år blir det främst fokus på charkuterier med tillbehör, säger Klas Brandt.

Produktnyheter, skytte och hundar
Till mässan kommer branschens största och ledande leverantörer, grossister och tillverkare som visar sina nyheter som inte tidigare har visats på den svenska marknaden. Här hittar besökarna vapen, kläder, resor, jaktfordon, hundutrustning, jakttillbehör och mycket mer.

- Vi ser verkligen fram emot Elmia Game Fair, som är en stor händelse för våra medlemmar. Efter några år utan mässan känner vi i branschen att det finns ett uppdämt behov för denna typ av aktivet, där både det sociala sammanhanget och att träffa våra kunder fysiskt har saknats under en längre tid, säger Robin Segerqvist, vd och ägare på Swedteam samt mässansvarig på Jaktgrossisterna.

Ett flertal hundklubbar kommer också att finnas på plats för att informera om sina respektive raser och visa upp sin verksamhet genom träningstips, tävlingar och uppvisningar.

Dessutom erbjuder mässan möjlighet att prova skytte med vapen och ammunition från ledande varumärken. Inomhus bygger vi upp en yta för att bekanta sig med mörkeroptik, termisk såväl som digital.

- Mörkerrummet blev väldigt populärt när vi hade det med första gången på mässan 2019, avslutar Klas Brandt.

Biljetter till Elmia Game Fair 2023 finns på tickster.se.

Välkommen till Elmia och Jönköping 18–20 maj!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Klas Brandt

Klas Brandt

Mässansvarig Elmia Husvagn Husbil, Elmia Game Fair 036-15 21 09

Relaterat innehåll