Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Fors - kompakt vattenreningslösning för dricksvatten. Foto: Stockholm Water Technology

Prisad vattenreningsteknik söker nya kundsegment

Tolv års forskning har gett resultat och nu regnar det utmärkelser över Stockholm Water Technology. Företagets innovativa vattenreningsteknik med elektroder visas på VA-mässan – och med sig har de även en bokstavligt talat liten nyhet.

Agne Bengtsson ny vd på Elmia AB

Agne Bengtsson blir ny vd på det kommunalägda mässbolaget Elmia AB. Sedan ett halvår tillbaka har han varit tillförordnad vd, men nu står det klart att han tar över posten tills vidare.

ELMIA WOOD  PRESSINBJUDAN 2022 Framtidens innovativa och hållbara skogsbruk

ELMIA WOOD PRESSINBJUDAN 2022 Framtidens innovativa och hållbara skogsbruk

Den 2–4 juni 2022 arrangeras den världsledande skogsmässan Elmia Wood med utställare och besökare från stora delar av Europa. Mässan kommer att ha ett europeiskt fokus på framtidens innovativa och hållbara skogsbruk. Platsen är återigen den fantastiska och mångsidiga skogen i Bratteborg söder om Jönköping. Här möter besökare de senaste produktnyheterna och får ta del av innovationer bland utställa

Pressinbjudan: Kan vi räkna med rent dricksvatten även i kris och krig?

Pressinbjudan: Kan vi räkna med rent dricksvatten även i kris och krig?

I Sverige har vi tillgång till ett av världens bästa dricksvatten 24 timmar om dygnet – året runt. Något vi tar för givet. Men vad händer om vi drabbas av en kris eller rentav av krig? Frågan är högaktuell och diskuteras av myndigheter och experter under VA-mässan i Jönköping, 29–31 mars.

Pressinbjudan: Äntligen dags för VA-mässan 2022

Pressinbjudan: Äntligen dags för VA-mässan 2022

Den 29–31 mars arrangeras VA-mässan på Elmia i Jönköping. Här visar ledande aktörer inom VA-sektorn sina senaste nyheter och de mest intressanta innovationerna för en mer hållbar framtid.

Miljövänliga odlingskittet Organic Way från GTG Nordic - Nominerad till Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2022

Miljövänliga odlingskittet Organic Way från GTG Nordic - Nominerad till Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2022

Nominerad till Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2022 - Organic Way, GTG Nordic. 🌱🌸🥬 Så maxar du skörden på ett reko sätt. Organic Way, det miljövänliga odlingspaketet gör det möjligt att få det bästa resultatet av trädgårdsarbetet. Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt är en utmärkelse som lyfter nya och innovativa produkter inom trädgårdsbranschen.

Maria Sätherström Lantz, vd för innovationsplattformen WIN, där WIN Water ingår.

Wow-känsla när WIN Water håller i scenprogrammet på VA-mässan

Brännheta ämnen och framtidsspaningar direkt från kristallkulan. WIN Water och VA-mässan sätter fokus på innovationer under mässans öppna scenprogram – förstärkt med ett innovationstorg där några av branschens mest innovativa företag ställer ut.

Jesper Olsson, styrelseledamot i Föreningen Vatten och medlem i programrådet för VA-mässan.

Framtida krav på läkemedelsrening – hot eller löfte?

Avancerad rening av läkemedel är på väg att få fäste i Sverige. Men det krävs tydliga villkor och mer kunskap för att vi ska kunna ta nästa kliv. Seminariepunkten ”Framtida krav på läkemedelsrening – hot eller löfte?” på VA-mässan ger dig de senaste nyheterna i arbetsprocessen.

ultraljudsvattenmätaren flowIQ 2200 som kan lyssna sig fram till avvikande brusmönster i ledningsnätet – innan det finns någon synlig läcka. Foto: Kamstrup

Kamstrups mätare hör läckan som inte syns

Underjordiska läckage i ledningsnätet kan ställa till med ordentliga problem och ofta upptäcks läckagen först när de blir synliga. Men så behöver det inte vara. På VA-mässan visar Kamstrup ultraljudsvattenmätaren flowIQ 2200 som kan lyssna sig fram till avvikande brusmönster i ledningsnätet – innan det finns någon synlig läcka.

Sweves visar bland annat en helt nybyggd filmbuss på VA-mässan som har skräddarsytts tillsammans med en av deras kunder.

Expansiva Sweves vill visa musklerna på VA-mässan

Från en liten monter till VA-mässan 2020 till en tydligt större 2022 för att visa den senaste tv-bussen. Under pandemin har Sweves vuxit i rekordfart och har nu en yta på mässan som mer speglar deras verksamhet. Räkna dessutom med en hel del intressanta nyheter.

Montern för VA-mässan 2020 var bokad redan året innan. Sen kom pandemin och mässan tvingades flytta fram två gånger. Under tiden h

På Väg – mässan och mötesplatsen för alla som arbetar med säkerhet på vägar och gator – genomförs 7-8 mars 2023 på Elmia i Jönköping.

Vi är på väg mot På Väg 2023

På Väg – mässan och mötesplatsen för alla som arbetar med säkerhet på vägar och gator – genomförs 7-8 mars 2023 på Elmia i Jönköping. Mässans koncept är med inriktning på säkerhet och arbetsmiljö med fokus på säkrare vägarbetsplatser, på och vid gator och vägar. På Väg vänder sig till alla som arbetar på eller vid gator och vägar, både direkt och indirekt.

Visa mer