Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Nu öppnar anmälan till Elmia Lantbruk Innovation Award 2022

Nu öppnar anmälan till Elmia Lantbruk Innovation Award 2022

Elmia Lantbruk Innovation Award är den prestigefyllda utmärkelsen som lyfter ny och innovativ teknik inom jordbruk och animalieproduktion. De produkter som får utmärkelsen anses vara så intressanta att de bidrar till att utveckla det svenska lantbruket.

Äntligen kunde branschen mötas på nytt på Elmia Subcontractor 2021

Efterlängtade möten gav nya affärsmöjligheter

Äntligen kunde vi träffas igen – och vilka härliga möten det blev. I år märktes det tydligare än någonsin att det är på Elmia Subcontractor som affärer tar sin början. Givande samtal, rätt besökare och nya affärer låg och surrade i luften under mässans alla fyra dagar

Fredrik Larsson, till vänster, och Fredrik Parenius från Koenigsegg är båda nöjda med sina möten under Subcontractor Connect.

Koenigsegg hittade nya affärsmöjligheter på Subcontractor Connect

För första gången någonsin arrangerades matchmakingen Subcontractor Connect både fysiskt och digitalt. En flexibel kombination som uppskattades av såväl leverantörer som inköpare. För oavsett mötesplats är det nya affärer som står i fokus på mötesplatsen.

Chain Traced har hjälpt Bufab Sweden och Bumax att använda digitala tvillingar för sina produkt- och materialcertifikat. Här visar Victor Andersson hur det praktiskt ser ut med en enkel QR-kod på boxen.

Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslut

Digitalisera mera. Uppmaning kommer från utställarna på Subcontractor TechArena och egentligen är det inte så svårt att förstå. Digitaliserade processer sparar tid, höjer kvaliteten och ger nya insikter. Så varför vänta?

Johan Hellsten intervjuades av Jonas Gallneby i Elmia Subcontractors digitala program. Riggen som kameramannen använder är, just det, en Easyrig.

Världssuccé tack vare besöken på Elmia Subcontractor

Han började fundera mitt under handbolls-VM 1993. Ett år senare fanns det en idé. I dag kan kameramän världen över jobba längre utan att behöva slita ut kroppen. Uppfinning heter Easyrig och är framtagen tillsammans med två utställare på Elmia Subcontractor.

Nya tekniker skapar nya villkor för industrin. För att stärka konkurrenskraften gäller det att vara en smart leverantör, menar Andreas Helmersson, vd HordaGruppen AB.

Smart industri med AI och integrerad mätdata

För att stärka konkurrenskraften måste man jobba smartare. Med hjälp av den senaste tekniken vässar HordaGruppen sin produktionsprocess för att ligga i framkant hos kravställande kunder.

Världsberömd Gnosjöanda blir platsvarumärke

Världsberömd Gnosjöanda blir platsvarumärke

Företag från Gnosjöregionen samarbetar och samverkar både i vardagen – och på Elmia Subcontractor. I den gemensamma montern lanseras dessutom Gnosjöandan som platsvarumärke.

Magnus Melander, grundare THINGS, Pau Mallol, vd på Inkonova, Sofia Brändefors, Customer Success Manager på MTEK, samt Oscar Wallner, Chief Commercial Manager på MTEK, under första dagen av Elmia Subcontractor.

Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin

Häng med i den tekniska transformationen. Oavsett om det handlar om robotik, drönare, VR eller AI. Det är budskapet från tech-hubben THINGS som ställer ut med åtta vassa teknikbolag på Elmia Subcontractor.

Samverkan i produktutvecklingen ger både bredd, höjd och djup. Till vänster Mikael Hegardt, Svep Design Center AB, till höger Carl-Fredrik Emilsson, Jelmtech Produktutveckling AB.

Samverkan ger sprängkraft åt produktutveckling

När en ny produkt skapas idag innehåller den nästan alltid någon slags elektronik eller intelligens. Här samverkar skånska Jelmtech och Svep Design Center för att förverkliga kundprojekt inom alla slags branscher.

”Vi behöver alla jobba mer cirkulärt”, säger Barbro Berggren, DS Smith Packaging

Dags att sluta cirkeln och bli förpackningssmart

För att driva på utvecklingen av cirkulära förpackningar har DS Smith tagit fram ett verktyg för att utvärdera förpackningar och göra dem så miljösmarta som möjligt.

Dr Sahsa Peters visar ett unikt trämaterial där mikroskopiskt små strukturer gör att materialet glänser nästan självlysande av sig själv.

Framtidens material hittar inspiration från naturen

Fiskfjäll, apelsinskal eller bananplantor. Framtidens material finns på de mest oväntade platserna i naturen. Du hittar dessa världsunika material – plus en mängd innovativa konstruktioner – på Subcontractor InnoDex.

Visa mer