Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Framgångsfaktorer för svensk tillverkningsindustri och grundbulten i kvalitetsstämpeln är Made in Sweden.

Fokus på samverkan för industrins överlevnad

Automation, kompetens och – inte minst – samverkan. Framgångsfaktorer för svensk tillverkningsindustri och grundbulten i kvalitetsstämpeln Made in Sweden. På Elmia Subcontractor skapas nya förutsättningar för fortsatt hållbar produktion i Sverige.

Äntligen möts industrin igen på Elmia Subcontractor 9-12 november

Pressinbjudan: Framtidens tillverkningsindustri formas på Elmia Subcontractor 2021

Äntligen är det dags att träffas på tillverkningsindustrins starkaste arena igen! Den 9–12 november arrangeras Elmia Subcontractor på Elmia i Jönköping. Här visar utställare i världsklass sina senaste nyheter och branschen pekar ut riktningen för svensk tillverkningsindustri. Vi hälsar alla från media hjärtligt välkomna att bevaka mässan.

Europas första 3D-printade båt visas på Elmia Subcontractor i november!

Europas första 3D-printade båt

En sjöduglig båt, 3D-printad i ett stycke visas upp på InnoDex under Elmia Subcontractor i november. Båten har skrivits ut hos RISE och är resultatet av ett samarbete mellan RISE och Cipax, som äger båtmodellen Pioner.

Det är här affärer tar sin början. Branschen möts äntligen fysiskt på Elmia Subcontractor 2021 på nytt.

Industrins framtid formas på Elmia Subcontractor 2021

Smart industri. Hållbarhet. Samverkan och Kompetens. På Elmia Subcontractor 2021 pekar branschen ut riktningen för svensk tillverkningsindustri. Fyra heta ämnen som på industrins starkaste arena går från utmaningar till nya affärsmöjligheter.

Stigande stålpriser får stort fokus i BE Groups monter

Stigande stålpriser får stort fokus i BE Groups monter

Ett turbulent år med turbulenta priser. Stålbranschen är inne i en kritisk period där stigande priser skapar problem för tillverkningsindustrin. Nu kan BE Group äntligen träffa sina kunder för att diskutera läget på marknaden – och lära sig mer om kundens behov och det gör de på Elmia Subcontractor i november.

Genom att printa induktorer i ren koppar kan marknadens krav på hög konduktivitet mötas. En av 60 innovationer som visas på Subcontractor InnoDex i november.

Innovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligt

Tänk på additiv tillverkning och du tänker förmodligen på detaljer av plast. Men det behöver du inte längre göra. Nu kan du få 3D-printade produkter av 100 procent koppar – vilket skapar nya möjligheter inom marknader med extremt höga krav.

SKF, Per Wilhelmsson, Head of Sales Industrials Sales Sweden & Norway besöker självklart Elmia Subcontractor i november.

Tre anledningar till att SKF besöker mässan i november

Möt SKF, Per Wilhelmsson, Head of Sales Industrials Sales Sweden & Norway som är en av de som kommer att besöka Elmia Subcontractor fysiskt i november, platsen där hela industrisverige startar igång igen på riktigt.

Termiskt ledande plast med alla fördelar som formsprutning ger. Här formsprutad magnetisk rotor för flödesmätare från Gardena.

Ny termiskt ledande plast för krävande applikationer

Magnetisk, värmeledande och elektriskt isolerande – utvecklingen går snabbt inom polymera material. Allt fler möjligheter öppnar sig att med formsprutningens alla fördelar ersätta metallkomponenter i elektronik och elmotorer. Ett av inspirerande case som presenteras på Tech Arena under Elmia Subcontractor i november.

Skapa affärer av insamlad data - steg för steg

Skapa affärer av insamlad data - steg för steg

Den digitala utvecklingen inom tillverkningsindustrin går framåt med stormsteg. De företag som ännu inte har påbörjat sin digitaliseringsresa får svårt att hänga med i framtiden. Men genom att följa 5 konkreta steg kan ditt företag snart vara i gång med att hitta nya affärer. Ta del av inspirerande case på nya Tech Arena under Elmia Subcontractor 2021.

Visa mer