Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ett kreditkort av trä skapar hållbara affärer eftersom kortet både är biologiskt nedbrytbart. Swiss Wood Cards har samma egenskaper som ett kreditkort i plast. Ett av de 60 innovationer som visas på Subcontractor InnoDex i november.

Här är kreditkortet av 100 procent trä

Ett kreditkort i trä? Med samma funktionalitet som ett plastkort? Nu finns ett unikt trämaterial som är upp till fyra gånger hårdare än i sitt råa tillstånd – ett miljövänligt alternativ till både plast och metall. En av 60 innovationer som visas på Elmia Subcontractor InnoDex i november.

Äntligen kunde branschen mötas igen när Elmia Garden öppnade upp dörrarna. En positiv atmosfär genomsyrade hela mässan, det var glädje och belåtenhet över att äntligen kunna mötas igen.

Elmia Garden summerar – en efterlängtad och viktig mötesplats

Äntligen kunde branschen mötas igen när Elmia Garden öppnade upp dörrarna. En positiv atmosfär genomsyrade hela mässan, det var glädje och belåtenhet över att äntligen kunna mötas igen. 100 utställare från sex länder fanns på plats för att visa upp sina produktnyheter. På scenen presenteras allt ifrån trädgårdstrenderna för 2022 till de senaste rönen inom branschen. Årets Butik utsågs liksom dubbl

Årets Trädgårdsprodukt - Elmia Garden Award är en utmärkelse med tyngd och status i branschen. Genom åren har det presenterats många kloka och smarta lösningar när vinnaren har korats.

Här är de fem nominerade bidragen till Årets Trädgårdsprodukt 2022

Årets Trädgårdsprodukt - Elmia Garden Award är en utmärkelse med tyngd och status i branschen. Genom åren har det presenterats många kloka och smarta lösningar när vinnaren har korats. I år är fem produkter nominerade till tävlingen och tillsammans med vinnaren för 2020 visas de upp på mässan inne i Hall D.

Fyra butiker är nominerade till en av Elmia Gardens nyheter: tävlingen Årets Butik.

Årets Butik 2021 ska utses på mässan

Fyra butiker är nominerade till en av Elmia Gardens nyheter: tävlingen Årets Butik. Butikerna har valt ut en trend från Elmia Garden Trends och lyft upp den i sin exponering.

Den 28–29 september lyfts äntligen debatten om framtidens boende för 70+ på Elmia Future Living.

Pressinbjudan: Elmia Future Living lyfter debatten om framtidens boende för 70+

Den 28–29 september lyfts äntligen debatten om framtidens boende för 70+ på Elmia Future Living. Två kunskapsspäckade dagar med de främsta profilerna, experterna och tongivande aktörerna. Nya insikter, kunskap och inspiration kring behov, trender och utveckling av framtidens attraktiva och hållbara bostadsmiljöer för äldre.

Nu är listan med deltagarna i Flower Grand Prix släppt - tävlingen i blomsterdesign för blivande till ledande florister.

Här är deltagarna i Flower Grand Prix

Nu är listan med deltagarna i Flower Grand Prix släppt - tävlingen i blomsterdesign för blivande till ledande florister. Årets nyhet är att tävlingen pågår under Elmia Gardens båda mässdagar samt att debutanterna har en egen tävlingsdag.

Äntligen kan branschen mötas igen när Elmia Garden öppnar upp dörrarna 22-23 september. 100 utställare från sex länder finns på plats för att visa upp sina produktnyheter.

Pressinbjudan 2021: Inspiration, passion & knowledge på Elmia Garden

Äntligen kan branschen mötas igen när Elmia Garden öppnar upp dörrarna 22-23 september. 100 utställare från sex länder finns på plats för att visa upp sina produktnyheter. På scenen presenteras allt ifrån trädgårdstrenderna för 2022 till de senaste rönen inom branschen.

Agne Bengtsson ny tf vd på Elmia AB

Agne Bengtsson tar över som tillförordnad vd på kommunägda kongress- och mässbolaget Elmia AB när nuvarande vd Lotta Frenssen går vidare mot nya uppdrag.

Elmia - nu covid-19-certifierad

Sveriges största mässanläggningar nu covid-19-certifierade

Som ett led i förberedelserna för att åter kunna öppna upp sina mässverksamheter har Sveriges största mässarrangörer Stockholmsmässan, Svenska Mässan Gothia Towers, Elmia och Easyfairs under sommaren genomgått en certifieringsprocess för att kvalitetssäkra sina smittskyddsrutiner för covid-19. Arbetet är en del av samarbetsprojektet Vi Ses Säkert.

Elmias vd väljer att lämna sitt uppdrag

Elmias vd väljer att lämna sitt uppdrag

Lotta Frenssen, vd på Elmia sedan snart fem år tillbaka, väljer nu att lämna sitt uppdrag på det kommunägda mäss- och kongressbolaget.

Säkra möten | Elmia

Ett efterlängtat besked för den svenska mässbranschen

I måndagens presskonferens (28/6) kom socialminister Lena Hallengren med det efterlängtade beskedet att det från och med den 1 juli äntligen är tillåtet att arrangera mässor igen. Mässorna likställs inte längre, ur ett smittskyddsperspektiv, med andra typer av evenemang utan bedöms istället separat efter sina egna unika möjligheter arrangeras på ett smittskyddsäkert sätt.

Visa mer