Gå direkt till innehåll

Ämnen: Teknologi, allmänt

Möt Elmia Subcontractor 2024 års första ambassadör – Adigo Drives AB

Möt Elmia Subcontractor 2024 års första ambassadör – Adigo Drives AB

Elmia Subcontractor presenterar stolt Adigo Drives AB som den första ambassadören för mässan 2024. Adigo Drives har med sina hållbara elmotorslösningar länge arbetat mot en grönare framtid. Nyckeln till deras framgång beskriver de själva bottnar i ett nära samarbete med sina kunder och leverantörer, där de gemensamt kan hitta nya innovationer och lösningar.

Säg hej då till komplicerade kopplingar. Snart släpps Beckhoff MX-System – som revolutionerar utvecklingen inom elskåp.

Beckhoff MX-System ersätter elskåpet med ny innovation

Om ett par år kommer Beckhoff Automations nya byggsystem för automation att revolutionera utvecklingen av dagens elskåp. Glöm kabelanslutningar – det här är plug and play på riktigt – och på Elmia Automation ges en sneak-peak.

Maria Eriksson och Jesper Lundstedt från ABB med den kollaborativa roboten YuMi i bakgrunden.

ABB visar intelligenta robotar för en flexibel industri

YuMi, GoFa och Swifti. På Elmia Automation visar ABB hela bredden av kollaborativa robotar – plus flera andra innovativa lösningar för en flexibel och hållbar industri. Men dragplåstret, ja det kanske ändå är den nya stora roboten IRB 5710.

Mässan i år är viktigare än någonsin, säger Per Selskog, vd Din Maskin.

Plåtbearbetning i sömlösa flöden

Sömlös produktion och smart automation är den röda tråden hos Din Maskin – som valde att utöka sin monter på Elmia Plåt för att kunna visa alla nyheter.

På Elmia Produktionsmässor visas nyheter och trender inom teknik och industri - 450 utställare på sex parallella mässor.

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Produktionsmässor 10–13 maj

Här har du allt samlat för din nyhetsbevakning av produktion inom tillverkande industri. 450 utställare på sex parallella mässor visar nyheter och innovationer inom teknik och industri. Ett fullspäckat dagsprogram belyser utmaningar och lösningar för industrin. Välkommen att ackreditera dig som press.

Dags att digitalisera produktcertifikaten

Dags att digitalisera produktcertifikaten

Har du koll på produktcertifikaten i din leverantörskedja? På Elmia Subcontractors Pop-up Expo kommer ChainTraced AB att leverera smarta digitaliseringslösningar till kvalitets- och inköpschefer.

Framtidens Volvo-bussar ska byggas med hjälp av partners

Framtidens Volvo-bussar ska byggas med hjälp av partners

När Volvo Bussar jagar nya samarbeten och leverantörer är det inte storleken som väger tyngst. - Vi tittar mer på innovationskraft. Vi är själva ganska små och har inte möjlighet att vara bäst på allt. Därför vill vi alliera oss med företag som är med och driver utvecklingen, säger Thomas Nylund, global inköpschef för Volvo Bussar, som är med på Elmia Subcontractors scen onsdagen den 13 november.

”Vi behöver hjälpas åt att ställa press på framför allt utländska materialleverantörer så att vi får så mycket information som möjligt om miljövänliga alternativ”, säger Niclas Forsström, vd Fristad Plast.

Dags att rädda liv med hållbara material

Den kanske hetaste frågan för plastindustrin just nu är hållbara material. Fristad Plast gläds över att marknaden äntligen är mogen. Nu gäller det att också materialtillverkarna ställer om.

Här flödar idéerna - och nya affärer tar fart

Här flödar idéerna - och nya affärer tar fart

En utställning som ska ge inspiration och kontakter. IoT Arena på Elmia Subcontractor öppnar upp många nya affärsmöjligheter. – Alla kan lära av varandra när det kommer till digitalisering, Magnus Mörstam, samordnare för Subcontractor IoT Arena.

Programpunkten, Framtidens mobilitet – tidtabell för självkörande fordon, hålls onsdagen den 13 november klockan 10.00–10.40 på mässans Direct-scen.

5G-uppkoppling skapar nya möjligheter för självkörande bilar

– En rimlig gissning är att vi år 2030 har ett fåtal självkörande bilar på gatorna, säger Jennie Hammer Viskari, Managing Director på Veoneer, som kommer till scenen på Elmia Subcontractor för att ge oss senaste nytt om autonoma fordon tillsammans med Edvard Brink på nätoperatören Ericsson och Patrik Björler på Volvo Cars.

Mattias Andersson, Weland som storsatsar på Elmia Subcontractor

Experter kompetensutvecklar industrin

En mässa ger viktiga tillfällen till kompetensutveckling och det vill Welandkoncernen ta till vara. – Vi plockar in de främsta experterna till ett föreläsningsprogram på egen scen i vår monter, säger Mattias Andersson, marknadsansvarig Weland.

Aktiv kundkontakt både före, under och efter mässan är nyckeln. Lesjöfors förbereder kundmötet redan ett år innan Elmia Subcontractor går av stapeln, berättar Henrik Berner, mässansvarig.

Fjädern som räddar liv i airbagcykelhjälm

Airbagcykelhjälmen som löses ut från en nackkrage på 0,1 sekunder ger ett överlägset skydd mot huvudskador. Nu kommer tredje generationens Hövding – utrustad med tråddetalj och bladfjäder från Lesjöfors.

Så gör OEM och leverantör lyckade affärer

Så gör OEM och leverantör lyckade affärer

Hur blir affären lyckad för både leverantören och OEM-företaget? Den knäckfrågan ska en av branschens tungviktare, Scanias förre inköpsdirektör, PO Svedlund, ge svar på under Elmia Subcontractor.

Markus Börrisson

Ny projektledare lyfter det personliga mötet

Markus Börrisson är ny projektledare för fyra av mässorna inom Elmia Produktionsmässor. Han kommer närmast från en tjänst som programansvarig på RISE SWECAST. Nästa gång Elmia Produktionsmässor arrangeras är 12–15 maj 2020.

​Rekordstort intresse för innovationer inom samhällsbyggande

Intresset är mycket stort för Position 2015, Sveriges största kongress och mässa med inriktning på geografisk informationsteknik 17-19 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Elmia är arrangör för mässdelen av arrangemanget, en av flera mässor som arrangeras av Elmia på andra orter än Jönköping.

Framtidens arbetskraft finns på DreamHack!

Framtidens arbetskraft finns på DreamHack! Försvarsmakten och Landstinget Jönköping har flera års erfarenhet av att vara med på världens största digitala festival för att informera om utbildningar och framtidsyrken med stora inslag av teknologi. Fredagen den 28 november besöker runt 50 av landets generaldirektörer DreamHack på Elmia i Jönköping för inspiration i arbetet med rekrytering.

Visa mer