Gå direkt till innehåll

Ämnen: Skogsbruk, skogsvård

Pressinbjudan: Välkommen till jaktbranschens viktigaste träffpunkt!

Elmia Game Fair slår traditionsenligt upp sina portar för hela Kristi Himmelsfärdshelgen, 25 – 27 maj. Välkommen till pressträff på Sveriges största jaktmässa – ett event laddat med nyheter och spännande aktiviteter för alla som har jakt som sitt stora intresse!

Multimaskin för både gräsklipping och snöskottning

Multimaskin för både gräsklipping och snöskottning

I John Deeres monter på Elmia Park visas allt från traktorer till vanliga gräsklippare, hela grönytesortimentet. Multimaskinen John Deere 1585 som kom förra året är en av produkterna som visas.

Batteridrivna produkter i fokus

Batteridrivna produkter i fokus

På Elmia Parks utomhusområde ställer Husqvarna AB ut sina produkter och här visas bland annat gräsklippare, trimmers och olika typer av sågar. Något som intresserar besökarna extra mycket är de olika batteridrivna produkterna.

Eget kraftvärmeverk gör villaägare oberoende av elnätet

Eget kraftvärmeverk gör villaägare oberoende av elnätet

Martin Larsson från Precer AB kom till World Bioenergy i Jönköping för att presentera en bil som drivs med pellets. Men på seminariet om bilen släppte han den verkliga nyheten: Teknik som gör det möjligt för småhusägare att kapa förbindelsen med elnätet och själva producera all energi av biobränslen.

2,5 hektar energiskog per timme

2,5 hektar energiskog per timme

Odling av energiskog blir allt viktigare i takt med att intresset för biobränslen ökar. Men kalkylen spricker om träden ska planteras för hand. Den senaste mekaniserade lösningen från Danmark, som presenterades på World Bioenergy nyligen, klara att plantera 2,5 hektar energiskog per timme.