Gå direkt till innehåll

Ämnen: Övriga sporter

EM i nötvallning 2020 - till Sverige och Elmia

EM i nötvallning 2020 - till Sverige och Elmia

År 2020 är det för första gången Sveriges tur att arrangera Europamästerskapet i nötvallning. Platsen för tävlingarna blir Elmia i Jönköping. 
Elmia Lantbruk är sedan tidigare stolt sponsor till svenska landslaget i nötvallning. År 2020 står Elmia också värd för landets första Europamästerskap i nötvallning. Det är svenska vallhundklubben som arrangerar tävlingarna.
-Vi i Svenska Vallhundsk

Elever och personal på ForshagaAkademin står redo som arrangörer för Jakt-SM 2017. FOTO: ForshagaAkademin.

Vem vinner Jakt-SM på Elmia Game Fair?

Under två dagar gör 18 elever från nio naturbruksgymnasier med jaktinriktning upp om den prestigefyllda SM-titeln i jakt på Elmia Game Fair i Jönköping. Tävlingarna innehåller allt från avståndsbedömning till jakthundskunskap – och även publiken kan vara med och mäta sina kunskaper med de tävlande.

Golfen satsar stort och länge på Elmia Park

Golfen satsar stort och länge på Elmia Park

De båda organisationerna SGA, Swedish Greenkeepers Association, och Svenska Golfförbundet, har tecknat ett sexårigt samarbetsavtal med Elmia Park. Årets mässa arrangeras 22-24 september och det nya avtalet innebär att Elmia Park fortsätter att vara golfbranschens viktigaste mötesplats även under tre följande mässor i Jönköping.

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Park!

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Park!

Gräsplaner i UEFA-standard, lättskötta planteringar för offentliga miljöer och korandet av Sveriges finaste och mest inspirerande park – mycket står på programmet när Elmia Park bjuder in till den största svenska mässan för grönytebranschen den 22-24 september i Jönköping. På mässan arrangeras flera seminarier i samarbete med SGA, Swedish Greenkeepers Association, och SGF, Svenska Golfförbundet.