Gå direkt till innehåll

Ämnen: Konst, kultur, underhållning

2-3 oktober 2024: På trädgårdsmässan Elmia Garden möttes yrkesverksamma från hela branschen för att göra affärer, nätverka och utforska framtida utmaningar.

Affärer, upplevelser, och framtida utmaningar i fokus på Elmia Garden

Under den 2-3 oktober 2024 arrangerades Elmia Garden – Nordens största trädgårdsmässa för branschen – i Jönköping. Mässan bjöd ännu en gång in till en mångsidig upplevelse där yrkesverksamma inom den gröna näringen samlades för att göra affärer, nätverka och utforska framtida utmaningar tillsammans.

Glitched och Elmia i nytt samarbete lanserar ny gamingfestival. På bilden från vänster; Tomas Lyckedal, Glitched, Anna-Karin Zinnerfors, affärsområdeschef Elmia, Agne Bengtsson, vd Elmia, Martin Öjes och Christoffer Melin, Glitched.

Festivalen Glitched ska sätta nya LAN-rekord på Elmia

Idag lanserar vi Glitched – en helt ny gamingfestival med fokus på att vidareutveckla och tänja gränserna för framtidens LAN-upplevelse. Det första evenemanget äger rum på Elmia i Jönköping 13–16 juni 2025.

Starka plussiffror tyder på vändning  för husbils- och husvagnsbranschen

Starka plussiffror tyder på vändning för husbils- och husvagnsbranschen

Årets upplaga av Elmia Husvagn Husbil ger tydliga signaler om att en vändning är på gång i husvagns- och husbilsbranschen. Mässan hade 34 100 besökare, vilken är en uppgång med 10 procent jämfört med förra året. Intresset för det mobila livet är högt och det har varit ett stort intresse för årets mässa. Närmare 10 000 personer bodde på mässcampingen, som varit fullbokad i veckor före mässan.

Elmia Garden välkomnar press och media att uppleva mässan och bevaka trädgårdsbranschen. Vi ses 2-3 oktober 2024.

Affärer och upplevelser i Branschens Berså – Välkommen till Elmia Garden 2024!

Välkommen till Elmia Garden 2024, Nordens största trädgårdsmässa för branschen, där runt 120 utställare från 9 länder möts i Jönköping. Utforska framtidens trädgårdstrender, se Sveriges toppflorister tävla i Flower Grand Prix, och ta del av det spännande scenprogrammet. Årets nyheter inkluderar 'Den Digitala Kundresan' och hållbarhetsvandringar. Pressackreditera dig nu - vi ses 2-3 oktober!

Solenergibranschens gemensamma mötesplats för aktörer inom sol, solparker, lagring, laddning, batteriteknik och installationer. Välkomna till Elmia 4-6 februari 2025!

Elmia Solar 2025 – Norra Europas ledande mötesplats för branschen

Efter en framgångsrik premiär 2024, är Elmia Solar tillbaka 2025. Denna gång skalar vi upp den renodlade fackmässan med ett bredare utbud av innehåll och utställare, samt ett gediget scenprogram. Med utgångspunkt från de positiva erfarenheterna och den fina matchning som det blev mellan utställare och besökare under första mässan, höjs ambitionsnivån inför Elmia Solar den 4–6 februari 2025.

Villa och Trädgårdsmässan som kommer till Elmia i Jönköping gästas bland annat av den populära trädgårds- och inredningsprofilen Karl Fredrik som ska inspirera och ge tips.

Villa och Trädgårdsmässan gör premiär på Elmia i Jönköping

En mässa för hem och trädgård kommer till Jönköping nästa år. Sedan 1996 har Villa och Trädgårdsmässan varit mycket uppskattad i Malmö och i andra städer. Den 21–23 februari 2025 har mässan sin premiär på Elmia, där du som hem- och trädgårdsintresserad kan få tips om renovering, nybyggnation och plantering eller bara botanisera.

HusbilsAnnika på Destinationsscenen.

Pressinbjudan: Inspiration, resmål och friheten med det mobila livet i fokus på Elmia Husvagn Husbil 2024

Den 11-15 september är det åter igen dags för Nordens största mässa för det mobila livet. Elmia Husvagn Husbil presenterar det stora utbudet av 2025 års campingfordon på den svenska marknaden. De ledande varumärkena finns på plats tillsammans med sina varumärken. Mässan ökar inspirationen kring resandet med ett fullspäckat scenprogram på.Destinationsscenen. Utomhus finns ett nytt vanlifeområde.

Mallas Ullpellets - Gotlandstillverkad trädgårdsgödning gjord av spillull från får - är segrare i utmärkelsen Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt.

Mallas Ullpellets vinner Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2024

Trädgårdsmässan Elmia Garden presenterar härmed vinnaren av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2024: Mallas Ullpellets från Gotland. En naturlig, långsamverkande trädgårdsgödning som endast består av pelleterad spillull från får. Ett lysande exempel på cirkulärt tänkande och att hållbara alternativ varken behöver vara särskilt krångliga, svåra eller dyra för konsumenten.

Samarbetet med musikfestivalen på Elmiafälten med, från vänster; Caroline Törnblad från Destination Jönköping, arrangörerna Mirza Sisic, Snowman Agency och Ola Söderdahl, One Wknd Only Productions och Elmias vd Agne Bengtsson.

Musikfestival intar Elmiafälten i Jönköping i sommar

Nu står det klart att de gröna ytorna på Elmia i Jönköping förvandlas till konsertområde 31 maj – 1 juni 2024. En musikfestival har valt att expandera till Jönköping under namnet Thunderfield. Några av de mest aktuella artisterna tar plats på scenen. Först ut att annonseras av arrangören är popundret Veronica Maggio, den ikoniska duon Norlie & KKV och raptrion Roc Boyz från Norge.

Elmia Garden hälsar välkommen till årets mässa 26-28 september 2023.

Pressinbjudan 2023: Välkommen till Elmia Garden – Branschens Berså

Den 26-28 september hälsar vi varmt välkomna till trädgårdsmässan Elmia Garden, ”branschens berså”. På mässgolvet hittar besökarna branschens ledande utställare. Årets stora satsning är Den Klimatsmarta Trädgården. Bland upplevelserna finns även den prestigefyllda tävlingen Flower Grand Prix, ett gediget föreläsningsprogram samt utställning av Elmia Garden Trends 2024.

Nu lanserar Elmia Garden 2024 års trender för trädgårdsbranschen; Green Garden, Northern Garden och Dream Garden.

En drömsk, en nordlig, och en grön. Elmia Garden presenterar trädgårdsbranschens trender för 2024

Trädgårdsmässan Elmia Garden lanserar nu Elmia Garden Trends 2024 med tre tydliga trender för branschen; Green Garden, Northern Garden och Dream Garden. Trenderna har tillhörande växtförslag, färgval, material och inspirationsbilder. Elmia Garden Trends riktar sig till alla som arbetar i branschen och kan användas som ett verktyg för inspiration och stöd vid inköp.

Elmia Garden presenterar vinnaren av Årets Trädgårdsprodukt - Gardenbox från Dalhem Innovation AB

Gardenbox från Dalhem Garden - vinnare av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2023

2023 års trädgårdsprodukt är korad och kommer underlätta anläggningen i många trädgårdar framöver. Svensktillverkade Gardenbox Dalhem Garden från Dalhem Innovation AB utmärker sig genom sin smarta ihopsättningsteknik, genomtänkta design samt variation av storlekar och ytmaterial. Trädgårdsmässan Elmia Garden i Jönköping står bakom den prestigefyllda utmärkelsen.

Efter nedstängning under en pandemi fick Elmia äntligen leverera de mässor som blivit uppskjutna sedan två år tillbaka. Agne Bengtsson, vd på Elmia, summerar en spännande omstart och ett händelserikt år - och fokuserar på utvecklingen framåt.

Ett unikt mäss- och mötesår

Helt plötsligt var det dags att öppna upp igen, efter en pandemi där mötesplatser fått bomma igen totalt. Mässor och möten som pausats kunde hastigt återta sin plats och genomföras på Elmia. Agne Bengtsson, vd för Elmia AB, ger oss några guldkorn och insikter från året – och blickar framåt mot 2023.

Destinationstorget blir en ny satsning när Elmia Husvagn Husbil arrangeras 6-10 september 2023.

Elmia Husvagn Husbil lanserar Destinationstorget i samarbete med FREEDOMtravel

Varje år i september arrangeras Elmia Husvagn Husbil, Nordens största mässa för alla som älskar den mobila livsstilen, i Jönköping. Till 2023 års mässa lanserar Elmia Husvagn Husbil Destinationstorget, i samarbete med det digitala resemagasinet FREEDOMtravel, som ska samla destinationer och reserelaterade utställare på ett och samma ställe.

Visionsbild av hur miljön i kongress- och konserthuset på Elmia kan se ut efter den renovering som pågår just nu.

Renovering av kongress- och konserthus ger nya möjligheter

En renovering av Elmia kongress- och konserthus är i full gång. Huset som invigdes 1990 är nu i behov av att rustas upp för att fortsatt vara en attraktiv plats för konserter och olika event. Rådhus AB beslutade därför under våren 2021 att investera 24 mkr i renovering av huset – ett projekt som nu kommit mer än halvvägs.

Pressinbjudan: Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk 19-21 oktober

Pressinbjudan: Klimatet i fokus på Elmia Lantbruk 19-21 oktober

Välkommen till Elmia Lantbruk, affärsarenan för det klimatsmarta lantbruket, den 19-21 oktober. Här ställer de ledande leverantörerna ut, de senaste innovationerna presenteras och högaktuella frågor debatteras. I år belyser vi utmaningar och möjligheter kopplat till klimat och hållbarhet.

Visa mer