Gå direkt till innehåll
Mässhallarna på Elmia Game Fair 2023 var välbesökta.
Mässhallarna på Elmia Game Fair 2023 var välbesökta.

Pressmeddelande -

Tre lyckade mässdagar på Elmia Game Fair 2023

Tre intensiva mässdagar på Elmia Game Fair bjöd på en härlig och positiv känsla. Med många produktnyheter hos utställarna och 100% fokus på jakt har vi befäst Elmia Game Fair som Sveriges ledande jaktmässa.

Med omkring 180 utställare fanns det mycket för besökaren att se, testa och uppleva. Branschens största leverantörer inom vapen, kläder, resor, jaktfordon, hundutrustning och andra jakttillbehör fanns på plats.

- Känslan från både besökare och utställare under och efter dessa intensiva dagar för jaktsverige är mycket positiv, säger Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Game Fair. Vi är väldigt nöjda och glada över tre fantastiska mässdagar, där både utställare och besökare uppskattade det personliga mötet och mässans gedigna program och innehåll.

Välbesökta scenprogram

Mässans tre scener var välbesökta. Viltmatscenen med Alf Andersson och Emilia Nilsson bjöd både på ny kunskap kring hur vi ska tillvarata den fina resurs som viltköttet är och inspiration kring hur vi kan göra nya, spännande varianter på det hemma i köket.

Föreläsningarna kring vargen var välbesökta med värdefulla föredrag av Svenska Jägareförbundets Gunnar Glöersen och Daniel Ligné både för- och eftermiddag varje dag.
- Vi hoppas att våra besökare har fått med sig ny och viktig kunskap om vargen, säger Klas Brandt.

Hundscenen bjöd på raspresentationer av ett stort antal engagerade jakthundklubbar, som mer än gärna berättade om just sin ras.

Full aktivitet på utomhusområdet

Med skjutbanor, vildsvinshägn, konstgryt och apporteringsbanor samt både tävlingar och uppvisningar med jakthundklubbarna fullkomligt sjöd det av aktivitet på utomhusområdet.

Skyttestationerna erbjöd både hagel- och kulskytte med de stora varumärkena för både vapen, optik och ljuddämpare. Världsmästaren i trickskytte, italienaren Raniero Testa, imponerade mässbesökarna när han bjöd på sin spektakulära show inför stor publik vid inte mindre än fem tillfällen.

Succén från den förra mässan 2019 med test av mörkersikten i vår uppbyggda mörkerhall var tillbaka och gav en uppskattad möjlighet för tusentals besökare att testa.

- Det är såklart otroligt viktigt att vi har positionerat mässan än mer i branschen. Nu ser vi redan fram emot nästa mässa som går 29-31 maj 2025 och kommer att jobba på att vidareutveckla konceptet ytterligare, säger Klas Brandt.

18.341 personer besökte årets Elmia Game Fair.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elmia Game Fair är Sveriges största jaktmässa och har funnits sedan 1975.

Kontakter

Klas Brandt

Klas Brandt

Mässansvarig Elmia Husvagn Husbil, Elmia Game Fair 036-15 21 09