Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Game Fair!

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Game Fair!

Äntligen är det dags för årets stora jaktfest – Elmia Game Fair 14-16 maj! I år fyller vi 40 år och har laddat upp med ett extra stort och brett utbud. Kunskap, nyheter, hunduppvisningar och härliga prova-på-aktiviteter – allt för en lyckad säsong i skog och mark finns samlat på Elmia i Jönköping!

Elmia Game Fair är mässan som i 40 år har följt jaktbranschen på nära håll. Genom ett utvecklande samarbete med branschens ledande aktörer och medlemsorganisationerna SPOFA, Svenska Jägareförbundet, Jägarnas Riksförbund och Svenska Kennelklubbens jakthundskommitté är Elmia Game Fair inte bara en mässa utan också det rätta forumet för att sprida kunskap och väcka intresse för aktuella jaktfrågor.

Tillsammans med branschen har vi plockat fram det mesta av det bästa. Inne i våra hallar hittar jägarna vapen, ammunition, konfektion och mycket annat. Där finns också utrustning för sportfiske och alla tillbehör för jakthunden. Ute på vårt 35 hektar stora utomhusområde finns aktiviteterna och uppvisningarna. Här kan besökarna bland annat prova skytte med vapen och ammunition från ledande leverantörer och här har också jakthunden sin givna plats med både träning och uppvisningar från jakthundsklubbarna.

Experter på scen

Vi har också bjudit in experter som på scen tar upp de hetaste nyheterna just nu i jaktbranschen.

Föredrag på Elmia Game Fair, ett urval:

”Ska EU bestämma mer över den svenska jakten?”, Anders Grahn, chef för intressebevakning och juridik, Svenska Jägareförbundet, talar om den svenska jaktens förhållande till EU:s lagstiftning, obs, endast torsdag den 14 maj kl 10.15, Scen 2 i Hall B.

”Äntligen vargjakt – men vad händer nu? Daniel Ligné, biträdande riksjaktsvårdskonsulent, Svenska Jägareförbundet, Scen 2 i Hall B varje dag 11.15

”Allt fler kvinnor jagar”, Women’s Inspiration, Elmia Game Fairs inspirationsforum om och med jordnära och jakterfarna kvinnor, torsdagen den 14 maj eller fredagen den 15 maj kl.11.30-13.30, Lounge Syd vid mässans entré, www.elmia.se/gamefair/For-besokare/Mingellunch-for-kvinnor

Mer fakta om alla aktiviteter, utställare, ackrediteringsformulär och mycket mer hittar du på www.elmia.se/gamefair

Ackreditering till Elmia Game Fair görs på www.elmia.se/gamefair/For-press/Pressackreditering

Välkommen till årets stora jaktfest!

För frågor om program, ackreditering m.m. kontakta Alexandra Rönnqvist, kommunikationsansvarig, Elmia Game Fair, tel: +46 (0)36 15 22 15, alexandra.ronnqvist@elmia.se

För frågor om mässan kontakta Klas Brandt, mässansvarig, Elmia Game Fair, tel: +46 (0)36 15 21 09, klas.brandt@elmia.se

Relaterade länkar

Ämnen


Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Klas Brandt

Klas Brandt

Mässansvarig Elmia Husvagn Husbil, Elmia Game Fair 036-15 21 09