Gå direkt till innehåll
Järnvägsbranschen samlas återigen på Elmia Nordic Rail 10-12 oktober i Jönköping.
Järnvägsbranschen samlas återigen på Elmia Nordic Rail 10-12 oktober i Jönköping.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Branschen kraftsamlar för framtidens järnväg

När hela järnvägsbranschen återigen samlas på Elmia Nordic Rail 10-12 oktober står viktiga områden som infrastrukturinvesteringar och strategier för utvecklingen mot en mer hållbar framtid i fokus.

Elmia Nordic Rail är en internationell mötesplats och den viktigaste arenan i Norden för järnvägsindustrin. Här samlas alla som vill se de senaste innovationerna, bygga nätverk och långsiktigt driva utvecklingen mot en mer hållbar framtid. Mässan riktar sig till de som är yrkesverksamma inom järnvägen och till politiker, alla med viljan att främja samarbete, kunskapsutbyte och möjligheter för framtidens järnväg.

Idag står vi inför stora utmaningar och frågor som kapacitetsbrist, kompetensförsörjning och hållbar utveckling, alla avgörande för branschens fortsatta utveckling. Elmia Nordic Rail är kraftsamlingen för att anta dagens utmaningar och identifiera morgondagens möjligheter.

– De utmaningar vi står inför kan ingen enskild person, organisation eller företag kan lösa. Det krävs att alla inom branschen hjälps åt, det är genom samverkan vi kan lösa morgondagens utmaningar. Den viktigaste uppgiften för Elmia Nordic Rail är att samla alla aktörer och skapa en värdefull plattform för branschen, politiker och andra intressenter inom järnvägen, menar Magnus Ringqvist, mässansvarig för Elmia Nordic Rail.

Tech Talks välfyllt scenprogram
På den öppna scenen i mässhallen står branschens expertis på scenen och förmedlar kunskap och inspiration.

Se dagsprogrammet

Nordisk dag 11 oktober
Nordiska dagen är en högaktuell konferens som tar fasta på utblickar mot Europa och samarbetet i Norden. Centrala frågor är hur järnvägen kan bidra till den gröna omställningen, ett nordiskt perspektiv på Fehmarn Bält-förbindelsen som skapar helt nya förutsättningar för den internationella gods- och persontrafiken, samt visionen att Norden ska vara världens mest hållbara region år 2030 och Nordiska rådets förslag att återinrätta ett nordiskt transporministerråd.

Nordiska dagen arrangeras i samarbete med NJS – forum för nordiskt järnvägssamarbete och Nordiska rådet.

Läs mer om Nordiska dagen

Career Forum 12 oktober
Torsdagen den 12 oktober har vi extra fokus på kompetensförsörjning och branschens attraktivitet. Career Forum är ett utmärkt tillfälle att som studerande få en inblick i det stora utbud som den breda branschen har att erbjuda och för att knyta kontakter inför kommande examensarbeten, praktiktider och arbetslivet. Här får studerande möjlighet att presentera sig för representanter från de deltagande företagen under speeddating bland annat.

Läs mer om Career Forum

Mässans öppettider
Tisdag 10 oktober 09.00-17.00
Onsdag 11 oktober 09.00-17.00
Torsdag 12 oktober 09.00-15.00

Varmt välkommen till Elmia och Jönköping 10-12 oktober!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elmia Nordic Rail arrangerades för första gången 1995 och har sedan dess arrangerats vartannat år. Idag är Elmia Nordic Rail den största renodlade järnvägsmässan i Norden.

Mässan har utvecklats till att bli en internationell mötesplats och ett kunskapsnav för alla som arbetar med järnvägstransport. Här kan besökaren ta del av nyheter, utbyta erfarenheter och bygga gränsöverskridande nätverk.

Kontakter

Magnus Ringkvist

Magnus Ringkvist

Mässansvarig Elmia Nordic Rail +46 36 15 20 39

Relaterat innehåll

Relaterade event