Gå direkt till innehåll
Premiär för finnkamp i simulatorgolf 28-30 januari

Pressmeddelande -

Premiär för finnkamp i simulatorgolf 28-30 januari

Helgen 28-30 januari 2022 hålls en internationell golfturnering i simulatorgolf där Finland utmanar Sverige. Callaway Masters i Sverige spelas samtidigt i Sverige och Finland på anläggningarna Elmia Golf Center i Jönköping, Sverige och Inside Golf i Kyrkslätt, Finland.

Det blir en finlandssvensk match, där alla spelar under samma förutsättningar och på respektive anläggning. Det här är första gången en finnkamp i simulatorgolf arrangeras.

- Vi fick en förfrågan från Insidegolf Finland som undrade om vi antog utmaningen, berättar Kristina Hjorth, ansvarig för Callaway Masters på Elmia Golf Center. Och självklart ville vi det. Intresset för att delta är stort och vi ser fram emot en rolig tävlingshelg.

  Spelet sker på Pebble Beach, en amerikansk bana som många golfare drömmer om att spela på någon gång.
  - Det är en vacker bana som består av mycket vatten och tuffa bunkrar, men i simulatorgolf behöver spelarna inte ta hänsyn till varken väder eller vind, menar Kristina Hjorth. En normal greenfee kostar cirka 575 US dollar. I den virtuella varianten spelar man för vanlig tävlingsgreenfee.

  Callaway Masters spelas fredag-söndag, kl 10.15-21.15 Resultaten redovisas fortlöpande under hela helgen i GameBook. På söndag kväll utses vinnande land och spelande segrare som belönas med priser sponsrade av Callaway.

  För mer information, kontakta:

  Kristina Hjorth, ansvarig för Callaway Masters, Elmia Golf Center i Jönköping, telefon 036-15 22 05.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  Med stora ytor och lång erfarenhet av flöden med människor kan vi skapa möten med möjlighet till säkra avstånd och därigenom en trygg mötesplats. Vi har en nära och kontinuerlig dialog med berörda myndigheter och följer rådande riktlinjer och rekommendationer som påverkar vår mötesplats på olika sätt.

  __________________________________________________

  Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.