Gå direkt till innehåll
​Premiär för Elmia utomlands

Pressmeddelande -

​Premiär för Elmia utomlands

När Elmia för första gången arrangerar en mässa utomlands handlar det om det område som gjort Elmia känt över hela världen – skog och skogsbruk. Platsen är kanske mer otippad – Rumänien. Nu är det bara veckor kvar till Forest Romania den 16-18 september i ett av Europas mest intressanta framtidsländer när det gäller skog och skogsbruk.

­– Elmias skogsmässor har ett nära samarbete med de nordiska skogsmaskintillverkarna, som är världsledande inom avverkningsteknik. Dessa företag har ett intresse av att komma in på nya marknader med stor mekaniseringspotential och därför etablerar vi nu en skogsmässa i en intressant region, säger Torbjörn Johnsen, som är ansvarig för Elmias skogsmässor.

Forest Romania arrangeras gemensamt av Elmia, som arrangerar världens största skogsmässa Elmia Wood, och tyska DLG, som arrangerar värdens största lantbruksmässa, Agritechnica.

Stort skogsland

Inte många tänker kanske på det, men Rumänien är sydöstra Europas största skogsland och erbjuder en stor och intressant utvecklingspotential. Mycket skog ägs fortfarande av stat och kommun, men allt avverkningsarbete utförs av privata fristående entreprenörer. Den årliga tillåtna avverkningsvolymen ligger runt 18 miljoner kubikmeter.

Gemensamt för regionen är välskötta skogar, höga virkesvärden men en låg mekaniseringsgrad där mycket avverkning görs med motorsåg, enkla traktorer och lunnare. Betydande volymer körs till och med ut med häst.

Transylvaniens hjärta

Forest Romania arrangeras i hjärtat av Transylvanien, nära staden Braşov, ett område med både utmärkt logistik och skogsförhållanden som väl speglar hur det ser ut i resten av landet. Precis som på Elmias alla andra skogsmässor visas maskiner i arbete i sin rätta miljö. Utställningsområdet med den två kilometer långa skogsslingan kompletteras också av aktiviteter och seminarier, allt för att skapa goda och utvecklande affärsmöjligheter.

– När vi öppnar portarna till första upplagan av Forest Romania har vi mer än 130 olika företag representerade. Det är mer än vi vågade hoppas på när vi startade Rumänien-projektet och nu pratar hela det rumänska skogsbruket om den nya mässan, säger Anamaria Deliu, Elmias projektledare för Forest Romania.

Forest Romania arrangeras även 2017 och 2019, på samma plats.

För mer information om Forest Romania kontakta Torbjörn Johnsen, ansvarig för Elmias skogsmässor, tel: 070-646 16 86

Läs mer om Forest Romania här: http://www.elmia.se/en/forestromania/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.