Gå direkt till innehåll
Jönköping Horse Show på Elmia
Jönköping Horse Show på Elmia

Pressmeddelande -

Längtan efter Jönköping Horse Show är stor, här är datumet!

27 - 31 oktober är det äntligen dags för den femte upplagan av Jönköping Horse Show. Evenemanget som på kort tid etablerat sig som den självklara mötesplatsen för såväl den hästintresserade som den nyfikna fick under 2020 ta ett ofrivilligt uppehåll. Lisen Bratt Fredricson om sina förväntningar inför 2021 års tävlingar:

”Nu längtar vi alla till att träffas igen och njuta av hästar och ridsport. Jönköping Horse Show är en viktig mötesplats för hela ridsporten i Sverige. Därför känns det riktigt bra att presentera höstens evenemang där alla har möjlighet att vara med, ponnyryttare, amatörer och högsta eliten. Succén 2019 var helt otrolig så vi siktar förstås högt även i år”

Jönköping Horse Show genomförs onsdag-söndag och tidsprogrammet kommer erbjuda ett brett utbud av hoppning, dressyr och show från morgon till kväll. Utöver ett attraktivt tidsprogram satsar organisationen ytterligare på mässan och kringaktiviteter. Lisen Bratt Fredricson igen:

”Evenemanget är skapat för alla sport, show och hästintresserade. Därför är det viktigt för oss att erbjuda en helhet för besökarna, oavsett ålder. Jönköping Horse Show är inte bara en hästtävling det är en mötesplats och ett event för hela familjen”

Samarbetet mellan Jönköping Horse Show och Elmia AB är nu inne på sitt femte år. Evenemanget har vuxit fram och utvecklats successivt under åren. Jonas Berglund, Projektledare på Elmia AB:

”Vi är väldigt glada att få välkomna Jönköping Horse Show till Elmia i år igen. Evenemanget har vuxit till att bli en otroligt viktig mötesplats för både ridsporten och för oss. Alla hästintresserade kan se fram emot ett säkert event i Elmias stora, välventilerade lokaler den 27 - 31 oktober, 2021. Vi längtar alla efter att få träffas igen och att få njuta av ridsport i världsklass här på Elmia”

Redan den 26 februari öppnar kvaltävlingarna till Agria Star of Tomorrow, unghästklasser för 5, 6 och 7-åriga hopp- och dressyrhästar. Mikael Theorén, Affärsområdeschef Häst & Lantbruk, Agria Djurförsäkring om årets tävlingar i Jönköping:

”Vi ser verkligen fram emot Jönköping Horse Show och vi vet att många vill komma igång med tävlandet igen. Det gäller dock att tänka långsiktigt nu när säsongsmålen sätts för årets 5-7-åringar. Med en genomtänkt plan ökar chansen till framgång med träning och tävling, men framför allt förutsättningarna för den unga hästens långsiktiga hållbarhet.”

Regler och anmälan publiceras på www.jonkopinghorseshow.se i månadsskiftet januari/ februari.

Frågor
Jönköping Horse Show Lisen Bratt Fredricson lisen@grevlunda.com
Elmia AB Jonas Berglund jonas.berglund@elmia.se
Sportfrågor Sylve Söderstrand/ Josephine Sjölin kontor@jonkopinghorseshow.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


I slutet av oktober lanserade Elmia tillsammans med branschkollegor siten Vi ses säkert där vi samlat kunskap kring hur man kan arrangera säkra mötesplatser med fokus på att minimera smittspridning av Covid-19. Mässbranschen har gedigen erfarenhet och en handlingsplan för hur vi kan öppna upp våra verksamheter på ett säkert sätt. Vi är redo för att med säkra mötesplatser driva återstarten av Sverige.

__________________________________________________

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.