Gå direkt till innehåll
Elmia Solar – Nordens nya mötesplats för solenergibranschen

Pressmeddelande -

Elmia Solar – Nordens nya mötesplats för solenergibranschen

Med Elmia Solar lanseras en ny efterfrågad mötesplats för hela solenergibranschen. Solenergianläggningar har ökat kraftigt i Sverige de senaste åren. Det finns fortsatt fantastiska möjligheter att utvinna mer solenergi i Sverige än vi gör idag. För att möta branschens efterfrågan, den snabba utvecklingstakten och ta fart mot en fossilfri framtid arrangeras Elmia Solar den 13–15 februari 2024 och därefter varje år.

Elmia Solar blir en mässa med plats för ett hundratal utställare och ett scen- och seminarieprogram som belyser viktiga frågor som regelverk, behörighet, kompetensförsörjning, arbetsvillkor, hållbarhet och säkerhet.

– Behovet av en ny nordisk mötesplats för solenergibranschen är stort och det är framför allt branschen själva som efterfrågat det. Därför lanseras nu Elmia Solar som samlar den snabbt växande och viktiga solenergibranschen för att göra affärer, nätverka och ta del av innovationer. Med mötesplatsen vill vi skapa möjligheter till erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som i förlängningen bidrar till ökad elproduktion och klimatomställningen, säger Agne Bengtsson, VD på Elmia.

– Äntligen en renodlad fackmässa för hela solenergibranschen. Det finns ett uppdämt behov av att mötas och göra affärer. Därför ser jag fram emot Elmia Solar den 13-15 februari 2024, säger Peter Johansson, VD på Solar Partners AB.


Svensk Solenergi är samarbetspartner

Seminarieprogrammet utformas i samarbete med branschföreningen Svensk Solenergi, som arbetar för att utveckla solenergin i Sverige.

– Svensk Solenergi är stolt samarbetspartner till Elmia Solar. Solenergibranschen har haft en kraftig utveckling och det behövs en renodlad arena för att skapa nya kontakter och diskutera viktiga frågor såsom kompetensförsörjning, hållbarhet och framför allt säkerhet. Vi har mycket att lära av varandra för att fortsätta hålla nollan i Sverige, alltså se till så att vi fortsätter vara en bransch utan dödsolyckor. Tillsammans skapar vi Nordens största mötesplats för solenergibranschen, säger Anna Werner, VD på Svensk Solenergi.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elmia Solar är Nordens nya mötesplats för solenergibranschen.
Här samlas alla som har en koppling till solenergibranschen för att göra affärer, nätverka, ta del av innovationer och diskutera viktiga frågor.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Kontakter

Agne Bengtsson

Agne Bengtsson

VD Elmia AB +46 36 15 22 42

Relaterat innehåll