Gå direkt till innehåll
​Elmia Game Fair siktar på Skåne

Pressmeddelande -

​Elmia Game Fair siktar på Skåne

Den populära jaktmässan Elmia Game Fair ställer in siktet på Skåne nästa år. Sista helgen i augusti 2016 utökar Elmia med en ny jaktmässa; Elmia Game Fair Skåne på Ellinge Slott.

– Skåne är en mycket viktig marknad för våra medlemmar och det är kul att göra något nytt i Skåne. Och att då göra det tillsammans med Elmia, som har både tradition och nära dialog med branschen, betyder mycket för oss, säger Joakim Stenberg, VD, Jaktgrossisterna i Sverige.

Elmia Game Fair Skåne på Ellinge Slott den 27-28 augusti kommer att arrangeras helt i utomhusmiljö, i den vackra slottsparken. Ellinge Slott är ett av Skånes äldsta gods, med anor från 1100-talet.

Skytte och hundar

Mässan kommer att erbjuda en stor produktutställning och många olika aktiviteter, både inom skytte och olika hundaktiviteter. Elmia Game Fair Skåne ska också får en mer familjär prägel än modermässan hemma i Jönköping, med många aktiviteter för alla åldrar.

– Vi tycker det är viktigt och bra att vi nu får en riktig jaktmässa i Skåne som fokuserar på jakt, med dess produkter och den skånska jakten, och inte minst jägaren i fokus, säger Berth-Ola Jönsson, Kjells Vapen & Sport AB i Sjöbo.

Tradition och rätt läge 

– Vi har arrangerat jaktmässor på Elmia i Jönköping i över 40 år och nu känner vi att det är rätt läge att ta med oss våra erfarenheter och vår kompetens till Skåne. Vi ser också tillsammans med branschens ledande aktörer långsiktigt på att vara i Skåne. Branschen vill ha en regional mässa för Skåne, Blekinge och södra Halland, och Ellinge Slott ligger perfekt till för både utställare och besökare, säger Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Game Fair Skåne.

Den nya skånska jaktmässan Elmia Game Fair Skåne kommer att arrangeras vartannat år, 2016 och 2018 på Ellinge Slott.

För mer information om Elmia Game Fair Skåne kontakta Klas Brandt, tel: 036-15 21 09, eller Alexandra Rönnqvist, kommunikationsansvarig, tel: 036-15 22 15

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event

Kontakter

Klas Brandt

Klas Brandt

Mässansvarig Elmia Husvagn Husbil, Elmia Game Fair 036-15 21 09