Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Elmia Subcontractor 15-17 november 2022

Elmia Subcontractor – tillverkningsindustrins hjärta

Elmia Subcontractor har tagit stora kliv. Från en mötesplats för underleverantörer, till en innovationsarena där branschnyheter inte bara visas upp – utan också skapas. Nu får mässan ett nytt utseende som ska stärka positionen som tillverkningsindustrins hjärta och samtidigt signalera att här får branschen syre, energi och kraft framåt.

Naturligt blandat med kvalitet och kreativitet – här är trädgårdsbranschens trender för 2023 med Elmia Garden Trends

Naturligt blandat med kvalitet och kreativitet – här är trädgårdsbranschens trender för 2023 med Elmia Garden Trends

Elmia Garden presenterar Elmia Garden Trends 2023, tre tydliga trender inom trädgårdsbranschen: Hemlängtan, Grön elegans och Färg & Flora. Elmia Garden Trends innehåller växtförslag, material, färgval och inspirationsbilder. Trenderna riktar sig till alla som arbetar i branschen och kan användas som ett verktyg för inspiration och stöd vid inköp.

Förra året hade företaget en tillväxt på 125 procent vilket är mer än en fördubbling. En del av det är resultatet av allt jobb som de har lagt ner på Elmia Subcontractor under åren.

”Det är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommer”

Affär direkt i montern. Med leverans inom bara någon månad. Jodå, för Boxholms Profil blev Elmia Subcontractor 2021 en riktig supermässa med flera nya kunder. Vi har tagit pulsen på månadens utställare,Tommy Nilsson, teknik- och marknadsansvarig, som lyfter fördelen med det personliga mötet under Elmia Subcontractor.

Under fyra dagar fylldes mässhallarna med Skandinavienpremiärer, Sverigelanseringar och nyheter i alla dess former. Och affärer gjordes direkt på mässgolvet under Elmia Produktionsmässor.

Efterlängtade möten gav affärer på Elmia Produktionsmässor

Som tillverkningsindustrin har längtat. Längtat efter att få träffas igen. Längtat efter att få visa upp de senaste nyheterna och dela med sig av ny kunskap. I år blev det tydligare än någonsin att Elmia Produktionsmässor – och det fysiska mötets möjligheter på en mässa – fortsatt är viktigt.

Thomas Hässel från Masentia med Eiffeltornet i aluminium som svarvats fram i en Matsuura MAM72.

Masentia tar sina kunder till högre höjder

Obemannad drift i 72 timmar. Med 32 paletter och möjlighet till 330 verktyg. Masentia tar verkligen sina kunder till högre höjder med CNC-fräsen Matsuura MAM72 som visades under Elmia Verktygsmaskiner.

Elmia Automation ger ett bra tillfälle att visa upp hela bredden inom factory automation, konstaterar Cerold Andersson, vd FANUC Nordic AB.

Dags att automatisera hela fabriken

Många förknippar FANUC med deras gula industrirobotar, men på Elmia Automation fick besökarna ta del av FANUC hela utbud inom factory automation. För automation fungerar som bäst när den involverar hela produktionskedjan.

Staffan Reimendal och Jens Thor Hansen var väldigt nöjda med dagarna på Elmia Polymer.

Engel gör plastindustrin smartare med digitala lösningar

Stabila processer, ökad produktivitet, och hög flexibilitet. Inject 4.0 från Engel innehåller flera digitala lösningar som gör tillverkningsindustrin betydligt smartare – något som fick stor uppmärksamhet under Elmia Polymer.

Karl Ericsson framför en kollaborativ svetsrobot från Universal Robots.

Stort intresse gav Svenska Elektrod affärer direkt

Vad kan en kollaborativ robot egentligen göra? Svetsning, slipning och ytbehandlingen är bara tre exempel som Svenska Elektrod visade i montern på Elmia Svets och Fogningsteknik. Tre exempel som samtidigt gav upphov till två affärer direkt i montern.

Säg hej då till komplicerade kopplingar. Snart släpps Beckhoff MX-System – som revolutionerar utvecklingen inom elskåp.

Beckhoff MX-System ersätter elskåpet med ny innovation

Om ett par år kommer Beckhoff Automations nya byggsystem för automation att revolutionera utvecklingen av dagens elskåp. Glöm kabelanslutningar – det här är plug and play på riktigt – och på Elmia Automation ges en sneak-peak.

Alexander Håård och Christoffer Wester framför PLM:s välbesökta monter på Elmia 3D.

PLM följer kunden under hela innovationsresan

Från idé till slutprodukt. PLM Group har såväl verktygen som kompetensen för att kunna ta svenska tillverkningsföretag ut på en innovationsresa. På Elmia 3D visar PLM hur industrin kan dra nytta av tjänsterna som till slut mynnar ut i en 3D-printad produkt.

Utrymmeseffektivt och kostnadseffektivt. Tebecos blästerkabin är en plug and play-lösning som visas på Elmia Plåt. Tv Fredrik Rosenbring, th Ulf Nilsson.

Industriell blästring i smart kabin

Allt fler vill säkra produktionen genom att samla alla processer in house. På Elmia Plåt visar Tebeco lösningar för blästring, avgradning och polering som passar även den lilla produktionslokalen.

Visa mer