Gå direkt till innehåll
Elmia Garden 2015

Elmia Garden 2015

Tid 29 September 2015 09:00 – 30 September 2015 16:00

Plats Elmia Jönköping

29-30 september är det dags igen! Det känns fantastiskt att få välkomna trädgårdsbranschen till Elmia Garden som bjuder på massor av inspiration, idéer och kunskap. Här ser du de senaste trenderna, teknikerna och produkterna ­– så att du kan fatta bra beslut och göra rätt inköp. Varmt välkommen till två betydelsefulla dagar på Elmia i Jönköping! http://www.elmia.se/garden/

Relaterat innehåll

Starkt växande stadstrender på Elmia Garden

Starkt växande stadstrender på Elmia Garden

Miljötänk och stadsutveckling går hand i hand när det gäller trädgårdsbranschen. Trenden var tydlig på årets Elmia Garden i Jönköping, branschmässan för trädgårdsdetaljhandel. Allt fler internationella aktörer satsar nu också på den skandinaviska marknaden med sina produkter.

Pressinbjudan: Het mässa med gröna nyheter – Elmia Garden 2015

Hösten står för dörren och Norden är hetare än någonsin i trädgårdsdetaljhandeln. På Elmia Garden kan vi i år presentera många nya internationella plantskolor och krukväxtleverantörer som vill nå den nordiska marknaden. Välkommen på pressvisning tisdagen den 29 september kl. 12.30 i Hall D.

Pressinbjudan: Välkomna till prisutdelning för Årets trädgårdsprodukt 2015

Årets trädgårdsprodukt uppmärksammar goda produktlösningar vars mål är att förenkla trädgårdsarbetet. Det är branschens största produktpris. Vinnaren blir ofta en storsäljare och årets snackis. När: 18 mars kl 09.00 Var: Sven-Harrys Restaurang, Eastmansvägen 12, Stockholm. OSA: malin@malvaproduktion.se senast 13 mars.

​Odlingskruka i mikrofiber årets vinnare

​Odlingskruka i mikrofiber årets vinnare

För tionde året korar Elmia Garden en vinnare i Elmia Garden Award, tävlingen som vill främja goda trädgårdslösningar. Urbanero vinner jubileumsårets pris med sin odlingskruka MicroGarden i mikrofiber. – Mitt mål har varit att ta fram en produkt som alla kan använda även om man inte har trädgård och priset är ett bevis på att jag har tänkt rätt, säger Olof Nauclér, grundare av Urbanero.

Korkskruvar och sprakande färger bland växtnyheterna

Korkskruvar och sprakande färger bland växtnyheterna

Blomsterfrämjandet presenterar årets nyheter med vackra växtkreationer hängandes ner från taket i sin monter på Elmia Garden. En stor variation av blommor med allt från lockiga blad till gamla klassiker med nya användningsområden visades upp.

Det är coolt att odla hemma

Det är coolt att odla hemma

Nelson Garden lanserar en unik världsnyhet på Elmia Garden, Easy to grow, som gör det enkelt att börja odla hemma. Det är ett startkit för förodling av tomater, sallad och kål, med allt i ett paket.

Addera betongen med rost

Addera betongen med rost

Living Story har satsat på att utveckla sina betongmöbler genom att sätta ihop dem med andra material. På Elmia Garden visar de upp sina nyheter, bänkar och pallar med detaljer i rost. Betongens fördelar är många. Det är en bra möbel som står stadigt och tål alla väder. Den passar därför både offentliga miljöer som privata.

Nyheter med ett mervärde

Nyheter med ett mervärde

Splendor Plant visar upp sin nya serie First Edition på Elmia Garden. Fräscha läckra växter i härliga färger odlade i en plommonfärgad kruka. De passar utmärkt i såväl offentliga miljöer som i tärdgården.

Marcel Jansen hjälper företag att inspirera

Marcel Jansen hjälper företag att inspirera

Marcel Jansen är marknadskonsulten med passion för retail och hortikultur. Han vet hur man omvandlar en butik med enskilda produkter till ett rum fyllt av känsla och sammanhang. Det gör honom till en inspirationskälla och trendkännare som många företag vänder sig till.

Folke och Trulsa nya fruktnamn i trädgården

Folke och Trulsa nya fruktnamn i trädgården

Svenska Plantskolor har gjort en genomgång av sortimentet i E-plantor och lyfter äpplet i år. De visar upp några nya sorter som är framtagna med fokus på friskhet och smak. – Det är viktigt att hela tiden utveckla nya sorter för att få bättre och friska äpplen som lever upp till vår kvalitetsmärkning E-planta, berättar Erika Wallin, projektledare för Svenska Plantskolor.

Värderingar och normer påverkar vår konsumtion

Värderingar och normer påverkar vår konsumtion

Elin Frendberg, vd för Swedish Fashion Council, höll ett inspirerande trendseminarium på Elmia Garden med fokus på hur värderingar och normer påverkar vår konsumtion.

Holländska utställare testar svenska marknaden

Holländska utställare testar svenska marknaden

En mässa utgör en bra arena för att känna av och testa en ny marknad. Ibland är det lättare om man gör det tillsammans. Det har holländska Greenn tagit fasta på i sin samlingsmonter med fyra olika företag som ställer ut tillsammans för första gången.

ProGro – från smådetaljer till helhetsleverantör

ProGro – från smådetaljer till helhetsleverantör

ProGro är leverantören som gått från att sälja smådetaljer och växthus till att leverera helhetslösningar och expertkunskap inom växthusnäringen. - Vårt företag har utvecklats till att bli en rådgivare med helhetslösningar. Idag gör vi många gånger våra kunders resa tillsammans med dem och hjälper dem att skaffa det helhetsperspektiv de behöver för att komma fram till rätt lösning.

Spegla säsongen med en rosa krukväxt

Spegla säsongen med en rosa krukväxt

För fjärde året i rad satar Mäster Grön på sin Höststjärna Princettia i olika rosa nyanser, dekorerad med det rosa bandet. Fem kronor per såld krukväxt går till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Till hösten jobbar de vidare för att satsa ännu mer på certifierade kryddor och grönsaksplantor.

Välkomna till prisutdelning för Årets Trädgårdsprodukt 2015

Årets trädgårdsprodukt uppmärksammar goda produktlösningar vars mål är att förenkla trädgårdsarbetet. Det är branschens största produktpris. Vinnaren blir ofta en storsäljare och årets snackis. Rootmaster från Nelson Garden är ett sådant exempel.

​Exklusivt, trolskt eller grönt stadsliv

​Exklusivt, trolskt eller grönt stadsliv

Sommaren har knappt börjat men arbetet med Elmia Gardens trendspaning mot 2016 är redan i full gång. Här är en första ”sneak peek” på nästa års trädgårdstrender som Elmia Garden håller på att fånga upp tillsammans med branschens aktörer – inspiration, tips och information om vad som kommer sticka ut och växa fram i butiker och hemma på täppan.